رئیس امور بهرهبرداری از سد الغدیر ساوه گفت: در پی بارش های مطلوبی که از ابتدای سال آبی (مهرماه 97) تاکنون صورت گرفته و در ماه اخیر شدت یافته است، حجم آب سد الغدیر ساوه به بالاترین مقدار خود در 14 سال اخیر رسید.
سید جلال شاهرخ در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، با اشاره به اینکه در حال حاضر ذخیره آب در دریاچه این سد به حدود 62 میلیون متر مکعب رسیده است، گفت: انتظار می رود که حجم سد تا میزان 80 میلیون متر مکعب افزایش یابد که طی 14 سال گذشته بی سابقه بوده است.
وی در ادامه گفت: از مجموع 62 میلیون متر مکعب حجم کل آب ذخیره شده فعلی در سد الغدیر ساوه 45 میلیون متر مکعب حجم مفید و قابل توزیع است و مابقی به عنوان حجم پایه و مرده در نظر گرفته شده و قابل توزیع برای مصارف شرب و کشاورزی نخواهد بود. این در حالی است که حجم مفید سد الغدیر در سال گذشته 34 میلیون متر مکعب، در سال 1396 به میزان 13 میلیون متر مکعب و در سال 1395 حدود 7 میلیون متر مکعب بوده است.
عضو هیات مدیره شرکت سهامی آب منطقه ای مرکزی به روند رو به رشد دبی آب ورودی به دریاچه سد الغدیر ساوه اشاره کرد و افزود: در حال حاضر دبی آب ورودی به سد الغدیر 24 متر مکعب در ثانیه است و این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته در همین زمان این میزان تا یک متر مکعب بر ثانیه بود .
وی تصریح کرد: با افزایش حجم سد الغدیر به بالاترین میزان خود طی 14 سال اخیر شاهد بروز یک حاشیه امن مناسب برای تامین بخشی از آب شرب مورد نیاز شهر ساوه، همچنین تخصیص سهم بیشتر حقآبه به بخش کشاورزی در دشت ساوه خواهیم بود.
شاهرخ تاکید کرد: با وجود بارش های مطلوبی که در حوضه آبی ساوه صورت گرفته و علیرغم افزایش گنجایش سد الغدیر ساوه اما همچنان با کمبود آب در بخشهای شرب، صنعت و کشاورزی در شهرستان ساوه به عنوان منطقهای که از کمترین بارشها نسبت به متوسط بارشهای استانی برخوردار است، مواجه هستیم و باید همچنان مدیریت مصرف منابع آبی را در دستور کار قرار داد.
وی در خصوص میزان بارش های ثبت شده در سال آبی 98-97 در ایستگاه هواشناسی امور منابع آب ساوه گفت: تاکنون میزان بارش 230 میلیمتر ثبت شده است و این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل میزان بارندگی در همین مدت 54 میلیمتر بوده است.
به گزارش ایسنا، سد الغدیر ساوه با 265 متر طول تاج و حجم 271 میلیون مترمکعب آب از نوع دو قوسی بتونی است که در سال 72 با هدف تامین برق و آب کشاورزی 23 هزار هکتار از اراضی این شهرستان احداث شد .
این سد براساس اهداف چند منظوره شامل تنظیم آب کشاورزی، کاهش خطرات سیل، تولید انرژی الکتریکی، اشتغالزایی و ایجاد مراکز گردشگری احداث شده است و از ویژگیهای مسیر انتقال آب در سد الغدیر این است که آب از طریق کانال اصلی به طول حدود 10 کیلومتر به شبکه اصلی آبیاری منتقل میشود .