سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوه به تبخیر آب به عنوان معضل بزرگ سدسازی اشاره کرد و گفت: ذخیره آب در آبخوان سیاست بهتری نسبت به سد سازی در راستای بازگشت آب به چرخه تولید است.
پوریا حسن پور در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، به اجرای طرح آبخیزداری در نقاط مختلف شهرستان در راستای ذخیره آب در آبخوان ها و تقویت سفره های زیرزمینی اشاره کرد و افزود: طی سالجاری در منطقه بیوران از توابع بخش نوبران شهرستان ساوه ۵۰۰ هزار متر مکعب آب قابل استحصال به چرخه هیدرولوژی بازگشت.
وی با تاکید بر اینکه هزینه اجرای این طرح از منابع صندوق توسعه ملی تامین شده است، ادامه داد: افزایش سطح آبهای زیرزمینی، احیای قنوات و مهار آب، بازگشت روستاییان و جمع آوری رسوبات از جمله مزایای آبخیزداری و آبخوانداری است که با اجرای طرح آبخیزداری در منطقه بیوران سه هزار مترمکعب رسوب جمع آوری شده است.
حسن پور از سرمایه گذاری ۱۴ میلیارد ریالی به منظور اجرای عملیات آبخیزداری در منطقه بیوران خبر داد و افزود: ایجاد سرریز بند خاکی، مرمت بند خاکی قدیمی و کنترل هرزآب های منطقه که در آبراهههای فرعی وجود داشتند، نتیجه این سرمایه گذاری است.
وی با تاکید بر اینکه حفاظت از آب، خاک و مرتع یک وظیفه همگانی است و منفعت آن شامل همه مردم میشود، بیان کرد: عملیات بیولوژیکی نظیر گابیون بندی، ساخت سازههای هلالی، بذرکاری و حفاظت منطقه باعث افزایش علوفه و افزایش بهرهوری زمینهای منطقه شده است.