امروز دو سال و چند روز است که از تکیه نمایندگان مجلس دهم بر صندلی های پارلمان ایران می گذرد و نمایندگان این دوره میتوانند با توقفی در نیمه راه به مروری بر عملکرد خود پرداخته و آنرا برای موکلان خود تشریح کنند، این مطالبهای به حق از سوی موکلانی است که اعتماد خود را برای راهیابی وکلای انتخابی خود به پارلمان ایران صرف کردهاند .
به همین مناسبت ایسنا بر آن شد تا با دعوت از 7 نماینده استان مرکزی در مجلس، عملکرد آنان را از زبان خودشان جویا شود .
محمدرضا منصوری نماینده ساوه و زرندیه سومین نمایندهای است که پای گفتوگو با خبرنگاران ایسنا نشست و به تشریح عملکرد و مهمترین اولویتهای خود طی دو سال اخیر در مجلس شورای اسلامی پرداخت .
منصوری کاندیدای لیست امید در مرحله دوم انتخابات مجلس دهم، دارای مدرک فوق لیسانس صنایع و متولد 1350 است .
وی که با 36 هزار و 264 رای از مجموع آرای صحیح حوزه انتخابیه ساوه و زرندیه بعنوان نماینده مردم این حوزه بر صندلی مجلس شورای اسلامی تکیه زد، در آغاز سخن گفت: با توجه به سابقه 30 ساله خود در حوزه صنعت کشور با ورود به مجلس شورای اسلامی کمیسیون صنایع و معادن را به عنوان کمیسیون تخصصی انتخاب کردم تا با توجه به تجربه و تخصص خود در جهت رفع گرههای موجود د ر صنعت موثر باشم.
در زمان انتخابات وعدهای به کسی ندادم
وی با تاکید بر اینکه در زمان کاندیداتوری مجلس دهم شورای اسلامی وعده ای به کسی ندادهام و تنها وعده بنده به مردم این شهرستان بکارگیری نهایت تلاش جهت عمرانی و آبادانی حوزه انتخابیهام بود، گفت: چه در دوره کاندیداتوری و چه امروز که در جایگاه نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس حضور دارم در حال تلاش و فعالیت برای بهبود شرایط حوزه انتخابیه خود هستم.
منصوری بیان کرد: با آغاز فعالیت نمایندگی در مجلس شورای اسلامی حضور مسئولان کشوری و وزرا در شهرستانهای ساوه و زرندیه را با جدیت دنبال کردم که یکی از فعالیتهای موثر بنده محسوب میشود. حجم حضور وزیران در ساوه در سال اول دوره نمایندگی بنده بیش از تعداد حضور مسئولان طی 38 سال گذشته بوده است.
وی با تاکید بر اینکه در زمان کاندیداتوری مجلس دهم شورای اسلامی وعده ای به کسی ندادهام و تنها وعده بنده به مردم این شهرستان بکارگیری نهایت تلاش جهت عمرانی و آبادانی حوزه انتخابیهام بود، گفت: چه در دوره کاندیداتوری و چه امروز که در جایگاه نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس حضور دارم در حال تلاش و فعالیت برای بهبود شرایط حوزه انتخابیه خود هستم.
منصوری بیان کرد: با آغاز فعالیت نمایندگی در مجلس شورای اسلامی حضور مسئولان کشوری و وزرا در شهرستانهای ساوه و زرندیه را با جدیت دنبال کردم که یکی از فعالیتهای موثر بنده محسوب میشود. حجم حضور وزیران در ساوه در سال اول دوره نمایندگی بنده بیش از تعداد حضور مسئولان طی 38 سال گذشته بوده است.
وی با اشاره به 6 سفر وزیر صنایع دولت یازدهم و یک مرتبه وزیر صنعت دولت دوازدهم در شهرستان ساوه و تلاش جهت تخصیص و استفاده از ظرفیت بودجههای ملی برای حوزه انتخابیه خود به دلیل محدود بودن بودجههای استانی ساوه و زرندیه، گفت: کمتر از 10 درصد بودجههای کشور مربوط به بودجههای استانی است و با تقسیم این میزان بودجه بین 32 شهرستان استان در واقع مبلغ بسیار ناچیزی برای هر شهرستان تخصیص مییابد.
مشکلات برقی عامل عقبگرد سرمایهگذاران از ساوه
وی اظهار کرد: در زمینه تخصیص بودجه استانی به شهرستان ساوه عملکرد خوبی انجام گرفته است و در بحث صنعت، تمامی صنایع این شهرستان و شهرکهای صنعتی گسترش پیدا کرده اند، همچنین در بحث ورود صنعت نوین به شهرستان نیز اقدامات خوبی صورت گرفته به شکلی که بسیاری از کشورهای خارجی در این حوزه سرمایهگذاری مطلوبی را مد نظر داشتهاند، اما عدم حضور برخی از آنها به دلیل برخی مشکلات همچون مشکل عدم تامین برق مورد نیاز بوده است که منجر به عدم سرمایهگذاری شد.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شهرستان ساوه به دلیل استقرار نیروگاه برق، تولید کننده برق در استان است، اما به دلیل کمبود پست برق در خصوص تامین برق صنایع با توجه به نیاز سرمایهگذاران با مشکل مواجه شده است، افزود: خوشبختانه ایجاد پست برق در شهرستانهای ساوه و زرندیه در برنامه قرار گرفت به طوری که در شهرستان ساوه 2 پست برق افتتاح شد و 2 پست دیگر در برنامه قرار دارد و در شهرستان زرندیه نیز این رویکرد ادامه دارد.
وی اضافه کرد: بواسطه استقرار صنایع جدید در شهرستان پستهای برقی که اخیرا در این شهرستان افتتاح شد به تکمیل ظرفیت رسید و هماکنون امکان دو شیف کار کردن کارخانهها وجود ندارد.
منصوری با اشاره به افت وضعیت صنعت در کشور و ادامه حیات کارخانجات با حداقل ظرفیت تصریح کرد: در این شرایط امکان دو شیفت کار کردن کارخانهها وجود ندارد. یکی از اشتباهات بسیار بزرگ این بوده که در این خصوص آیندهنگری لازم صورت نگرفته است. در واقع نباید افق دید یک تا دو ساله در صنعت داشت برهمین اساس تلاش بنده طی دو سال اخیر این بوده که اقدامات را با چشمانداز و افقهای بلندمدت همراه با آیندهنگری به انجام برسانم.
وی با اشاره به انجام پروژههای بسیار بزرگ در شهرستانهای ساوه و زرندیه بیان کرد: توسعه صنعتی ساوه با فعالیت شهرک صنعتی کاوه به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی کشور و با راه اندازی شهرک صنعتی سرمایه گذاری در حال تحقق است که خوشبختانه واحدهای صنعتی مختلفی در این مکان فعالیت میکنند. شهرک سرمایه گذاری دارای معافیت مالیاتی است و در شعاع 120 کیلومتری تهران واقع شده است و شاید در آینده به بزرگترین شهرک صنعتی ایران تبدیل شود، در شهرستان زرندیه نیز به همین منوال عمل شده است، این شهرستان دارای پنج شهرک صنعتی در مامونیه، زاویه، پرندک و ... است که به سرعت در حال رشد هستند و هم اکنون با کمبود اراضی برای واگذاری به شهرک و صنایع مواجه هستیم.
ساوه و زرندیه؛ سرزمین فرصتهای طلایی
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: 180 هکتار به وسعت شهرک صنعتی زاویه افزوده شده است و این افزایش برای شهرک صنعتی پرندک نیز مدنظر است. براساس رشد و توسعه شهرکهای صنعتی در این دو شهرستان به نسبت دیگر شهرستانهای بزرگ استان شاهد افزایش جمعیت هستیم.
وی با اشاره به اینکه اکثر شهرستانهای استان از لحاظ تعداد جمعیت روندی کاهشی دارند، عنوان کرد: خوشبختانه شهرستانهای ساوه و زرندیه از لحاظ وسعت و تعداد جمعیت در استان در رتبه اول و دوم قرار دارند و ساوه و زرندیه به دلیل نزدیکی به فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) در واقع سرزمین فرصتهای طلایی محسوب میشوند.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس دهم با تاکید بر اینکه همزمان با آغاز دوران نمایندگی به دنبال فرصتهای متعدد و ایجاد بزرگترین پروژهها برای این دو شهرستان بودهام، از حضور شرکت رنو در ایران و ساوه یاد کرد و گفت: شرکت رنوی فرانسه بزرگترین پروژه ایران است که تلاشهای بسیاری برای استقرار آن در استان مرکزی و شهرستان ساوه صورت گرفت و با فرازها و نشیبهای متعددی روبرو شدم.
مافیای خودرو با حضور رنو مخالفند
وی تصریح کرد: طی 1.5 سال اخیر عدهای حضور این شرکت در ایران را قبول نمیکردند و علاوه بر آن مافیای خودرو در کشور مخالف این حضور بود چراکه استقرار شرکت موفق با رویکرد صادراتی، فعالیت آنان را تحتالشعاع قرار میدهد به همین خاطر مخالفت و مشکلات زیادی را متحمل شدیم.
منصوری ضعیفترین صنعت کشور را صنعت خودروسازی دانست و افزود: این صنعت بیشترین ورودی را داشته و محصولات خود را گرانتر فروخته است ارزش دلار نیز از 800 تومان به بیش از 5 هزار تومان رسیده است، اما در عمل حتی موفق به صادرات یک خودرو از کشور نشدهایم.
وی با اشاره به نطق خود در مجلس بیان کرد: اگر 20 درصد از ارزش پول کشوری کاهش پیدا کند تمام محصولات آن کشور صادراتمحور میشود، اما امروز ارزش پول ایران 500 الی 600 درصد تغییر پیدا کرده است اما اتفاق مثبتی رقم نخورده است. از طرفی برق در کشور در واقع مجانی در اختیار صنایع قرار می گیرد به این شکل که هر کیلووات برق برای صنعت کشور یک سنت هزینه در پی دارد درصورتی که هیچ کشوری در دنیا با این قیمت انرژی خود را عرضه نمیکند. این شرایط برای گاز نیز حاکم است، اما علیرغم اینهمه مزایا عملا تاکنون صادرات خودرو در کشور صورت نگرفته است.
این عضو نماینده مجلس اضافه کرد: یک خودروساز ژاپنی 40 برابر خودروساز ایرانی پول گاز پرداخت میکند، در بعد کارگر نیز، ارزانترین کارگران دنیا را از لحاظ دستمزد در اختیار داریم، در چین حقوق کارگران به 800 الی 900 دلار رسیده در صورتی که حقوق ماهیانه کارگر ایرانی 300 دلار است.
وی با طرح این سوال که چطور میشود همه امکانات به صورت رایگان عرضه شود و حتی تعرفه 120 درصدی واردات نیز لحاظ شود، اما حتی موفق به صادرات یک دستگاه خودرو نشویم، عنوان کرد: هر چند ایران در بسیاری از صنایع همچون سامانه موشکی دارای رتبه نخست در جهان است ولی این دلیل بر اول بودن در دیگر زمینههای صنعتی نیست، ما میتوانیم با دانش و سرمایهگذاری کشورهای خارجی کالای ساخت ایران را با کیفیت عالی تولید کنیم. استقرار و تولید رنو در ساوه تنها یک مزیت متعلق به مردم ساوه نیست بلکه به تولید یک خودروی با کیفیت ساخت ایران منتهی میشود.
کارشکنی سایپا درخصوص حضور رنو/بدهی خودروسازها نجومی است
منصوری با تاکید براینکه ورود خودروساز فرانسوی و استفاده از توان و تجربه این واحد صنعتی پیشرفته باعث میشود طی 5 سال خودروساز شویم، گفت: بعد از اثبات اهمیت حضور رنو در کشور و استان مرکزی مدیرعامل سایپا با تمامی شرکتها و وکلای خود علیه ما در دادگاه طرح شکایت کردند تا این صنعت وارد ایران نشود که خوشبختانه به نتیجه نرسید و در حال حاضر قرارداد حضور رنو در ساوه منعقد و پیشپرداختها واریز شده است.
وی سوءمدیریتها و فسادهای موجود در صنعت خودروسازی کشور را عامل افزایش سالانه میزان بدهیهای این صنعت دانست که باعث شده امروز با بدهی نجومی خودروسازان روبرو باشیم و تصریح کرد: اگر اتفاق خاصی رخ ندهد و این شرکت آغاز بکار کند، راهاندازی آن نه فقط خودرو بلکه صنعت کشور را متحول میکند، در حال حاضر قطعهسازان کشور توانمند و دارای مهارت تولید قطعات صادرات محور بوده و از سوی دیگر خودروساز نیازمند تولید قطعهای با قابلیت صادراتی است، در این شرایط راه اندازی چنین صنعتی در کشور باعث توانمندی قطعهسازان نیز خواهد شد.
ایران شبهخودرو تولید میکند
این عضو کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مردم دنیا خودرو خریداری میکنند نه شبهخودرو، بیان کرد: متاسفانه چیزی که به عنوان خودرو در کشور تولید میشود در واقع شبههخودرو است، مسلما با تولید خودرو به معنای واقعی میتوانیم وارد بازار صادرات شویم و این تولید مشروط به اجرای درست اصل 44 قانون اساسی است تا با تحقق توانمندیهای لازم خودروی واقعی در کشور تولید و وارد بازار صادراتی جهان شود.
وی در حال حاضر عمر مفید محصولات تولیدی در کشور را کوتاه دانست و گفت: برای مثال آسفالت تولیدی در کشور 2 سال عمر دارد در حالی که عمر استاندارد آسفالت در جهان 50 سال است. تنها راه برونرفت از این مشکل و کیفیسازی تولیدات این است که اطلاعات ناقص در تولید محصولات را به اطلاعات جامع و کامل تبدیل کنیم و قطعا با رفع این نواقص در درازمدت میتوان تولیدات کشور را به بازار جهان عرضه کرد، البته تحقق این امر ساده نیست و به ریاضت فراوان نیازمند است.
تولید در ایران صادراتمحور نیست
منصوری با تاکید بر اینکه ملتی حق خوب زندگی کردن دارد که بتواند اقتصادش را بر پایه صادرات اداره کند، افزود: متاسفانه تولید در ایران صادراتمحور نیست و کیفی نبودن تولیدات باعث می شود که تولید به کسب درآمد ختم نشود، تحریمها نعمتی بود که به ما تحمیل کردند، در واقع این توانمندی های تحمیلی رشد توانمندیهای لازم را برای کشور به همراه داشت.
وی با اشاره به تعهد شرکت رنو بر جذب نیروهای بومی شهرستانهای ساوه و زرندیه و با بیان اینکه استقرار و فعالیت کارخانه منجر به افزایش میزان مهاجرت به این منطقه و افزایش جمعیت در این دو شهرستان نشود، افزود: مسلما با استقرار رنو شهرستان ساوه همچون شهرستان های اقماری تهران ناخواسته با افزایش جمعیت روبرو خواهد بود و علاوه بر تاسیس شرکت رنو با توسعه خط آهن و ... این شهرستان گسترش پیدا میکند چراکه از لحاظ واگذاری زمین و میزان برق در شهرستان مشکلی وجود ندارد و با توجه به اینکه نیروگاه برق ساوه مستقیما به خط 400 کیلو ولت متصل است تنها لازم است که پستهایی تاسیس شود که برق 400 کیلو ولت را کاهش بدهد.
منصوری بیان کرد: در تمامی کشورهای جهان شهرهای نزدیک به پایتخت به پایتخت دوم آن کشور تبدیل میشوند و ساوه و زرندیه این پتانسیل را دارند، برهمین اساس قطار تهران که از مسیر ساوه عبور میکند از سرعت 100 کیلومتر برساعت به سرعت 160 کیلومتر بر ساعت رسیده است و مقرر است که این سرعت به 250 کیلومتر بر ساعت افزایش یابد.
وی با اشاره به انعقاد قرار اولیه با ایتالیا جهت برقی شدن این قطار، افزود: بواسطه این اقدام مدت زمان سفر در مسیر تهران-ساوه به حدود 30 تا 40 دقیقه خواهد رسید و در چنین شرایطی در واقع گویی تمام امکانات تهران در دسترس ساوه است و باید از این پتانسیل استفاده شود.
قرارداد پروژه انتقال آب به فساد داده شده است/پیمانکار تخصص ندارد
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به چالشهای آبی حوزه انتخابیه خود عنوان کرد: در بحث آب با مشکل مواجه هستیم و استان در این مورد با شهرستانهای ساوه و زرندیه در تمام دورهها کم لطف بوده است. از قرارداد انتقال آب از سد کوچری نزدیک یک سال و پنج ماه میگذرد در صورتی که کل قرار داد دو ساله بوده است و با انجام کمتر از 30 کیلومتر از خط انتقال پیشرفت قابل قبولی در این بخش حاصل نشده است.
منصوری با طرح این سوال که چرا مسئولین استان و شهرستان دنبال موضوع قرارداد نیستند؟ چرا یک سال و پنج ماه از قرارداد بدون پیشرفت قابل قبول گذشته است؟ تصریح کرد: لولههای انتقال آب را شهرستان تهیه کرده است، اما پیمانکار انتخاب شده توان انجام کار را ندارد و این مسئله بارها از تریبونهای مختلف در قالب مصاحبه با رسانهها و جلسات استانداری تذکر داده شد، اما ترتیب اثر داده نشده، پیمانکار انتخاب شده تخصص لازم برای اتمام این پروژه را ندارد و تاکنون توانسته چند کیلومتر جزئی از پروژه را اجرایی کند. به زودی این مسئله را به عنوان تذکر به وزیر اعلام خواهم کرد.
وی با تاکید بر اینکه قبل از گلایه از وزیر از هماستانیهای خود گلایهمند هستم که چرا با پیمانکار برخوردهای لازم صورت نگرفته است، افزود: قرارداد پیمانکار انتقال آب به فساد داده شده است، 20 میلیارد تومان بیش تر از نفر اول دریافت کرده است، نفر اول را چرا حذف کردید، نفر دوم را برنده کردید که 20 میلیارد تومان بیشتر به آن پرداخت کنید؟ در این یک سال و پنج ماه از سمت ساوه بیشتر از 3 کیلومتر پیشرفت حاصل نشده است در صورتیکه چندماه دیگر قرار داد تمام میشود، اما هنوز نتوانسته 130 کیلومتر پروژه را به اتمام برساند.
نماینده مردم ساوه و زرندیه افزود: مشکل لوله را برای اجرایی شدن پروژه حل کردهایم، هم اکنون کشور با محدودیتهای مالی مواجه است، اما به هر سختی موفق شدیم 130 کیلومتر لوله قطر یک متر را تهیه کنیم، البته پروژه ملی و دارای اعتبار سفر ریاست جمهوری است و اقدامات لازم را پیگیری کردیم اما متاسفانه مسئولان استان پیگیر مسئله نیستند.
منصوری با اشاره از دست رفتن 15 ساله 450 میلیلیتر در ثانیه حقآبه ساوه از سرشاخه های دز بیان کرد: سهمیه ساوه از آب دز 450 میلی لیتر در ثانیه است، این سهمیه بعد از 15 سال باقی ماندن روی کاغذ باطل شد، هرچند با وجود مشکلات فراوان، با نطق در مجلس و پیگیریهای مستمر موفق به دریافت مجدد حقآبه شدیم، اما تا زمانی که پیمانکار عزل نشود یا به موقع این پروژه به اتمام نرسد نمیتوانیم به حقآبه دست پیدا کنیم. کمبود منابع آب شهرستان که تابعی از موقعیت جغرافیایی ساوه است با انتقال آب رفع خواهد شد.
وی اضافه کرد: بحث انتقال پساب جنوب تهران و حتی کرج به زرندیه نیز مطرح است که در این خصوص درخواست جلسه با وزیر کردهایم، اما قطعا استانها تمایلی به خروج منابع آبی خود ندارند، تنها استان مرکزی است که خوش غیرتی ندارد و 15 سال حقابه خود را به دیگران واگذار میکند.
وی افزود: امروز با وجود آنکه حقابه را دریافت کرده ایم، هنوز مسئولان حاضر نیستند که کنار ما بایستند و پیمانکار را توبیخ کنند و نمیدانم چه کسانی در این میان منفعت میبرند که چنین رفتاری صورت میگیرد.
چرا به افزایش ارتفاع سد اکتابان اعتراض نشد؟
وی بر لزوم توجه، تدبیر و تفکر استان در مسئله آب تاکید کرد و گفت: استان همدان با ما چه کرد؟ استان همدان با وجود همه احتمالات ارتفاع سد اکباتان را 25 کیلومتر افزایش داد که این امر منجر به کج شدن سد شد، اما به هر حال با مصوبه دولتهای قبل کار را به انجام رساند تا سرریز سد وارد استان مرکزی و شهرستان ساوه نشود.
وی اظهار کرد: رودخانه مزلقان حقآبه و مهریه بانوان و مادران ماست ولی همدان توانست جلوی این آب را بگیرد، کلی هزینه پرداخت کرد تا کج بودن سد را اصلاح کند، اما نکته قابل تامل این است که با وجود همه این اقدامات چرا هیچکس در استان مرکزی نسبت به این موضوع اعتراض و یا واکنشی نشان نداد بویژه اینکه در این شرایط آب از استان ما به استان دیگر میرود و باز هم هیچ کس به این مسئله اهمیت نمیدهد.
ساوه پیشگام در ارائه خدمات زیرساختی به حاشیه شهر
نماینده ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه این دو شهرستان پتانسیل رشد و توسعه مجدد را دارند، اظهار کرد: آسیبهای اجتماعی در همه نقاط وجود دارد ولی موفق به کنترل آن شدهایم. با چالش ساختوساز در حاشیه شهر مواجه نیستیم و اغلب این ساختو سازها در داخل شهر بوده است و اگر قیمت آنها معقول شود بسیاری از افراد میتوانند در آن سکنی داشته باشند، علاوه بر آن در حال دریافت زمین از مسکن و شهرسازی هستیم تا بتوانیم هزار واحد مسکونی در شهرستان ساوه احداث کنیم.
منصوری افزود: با توجه به اینکه ساوه اولین شهر کشور است که خدمات زیرساختی مانند آب و برق و گاز را خارج از محدوده شهری با روش قانونی اختصاص داد و با پیگیریهای اینجانب در مجلس این مهم محقق شد، امروز با مدیریت درست و اصولی میتوان مشکل ساخت و ساز در حاشیه شهر را حل کرد و آسیبهای اجتماعی را به حداقل رساند.
وی در خصوص رفع چالشهای اقتصادی و بهبود وضعیت اشتغال شهرستان با اشاره به اینکه نزدیکی ساوه به تهران رشد فزآینده شهرستان را رقم خواهد زد، گفت: اگر شرکت رنو راهاندازی شود مسئله اشتغال در این شهرستان حل میشود و حتی لازم نیست بومیهای این شهرستان هر روزه برای کار به تهران مراجعه کنند.
مشکلات برقی عامل عقبگرد سرمایهگذاران از ساوه
وی اظهار کرد: در زمینه تخصیص بودجه استانی به شهرستان ساوه عملکرد خوبی انجام گرفته است و در بحث صنعت، تمامی صنایع این شهرستان و شهرکهای صنعتی گسترش پیدا کرده اند، همچنین در بحث ورود صنعت نوین به شهرستان نیز اقدامات خوبی صورت گرفته به شکلی که بسیاری از کشورهای خارجی در این حوزه سرمایهگذاری مطلوبی را مد نظر داشتهاند، اما عدم حضور برخی از آنها به دلیل برخی مشکلات همچون مشکل عدم تامین برق مورد نیاز بوده است که منجر به عدم سرمایهگذاری شد.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شهرستان ساوه به دلیل استقرار نیروگاه برق، تولید کننده برق در استان است، اما به دلیل کمبود پست برق در خصوص تامین برق صنایع با توجه به نیاز سرمایهگذاران با مشکل مواجه شده است، افزود: خوشبختانه ایجاد پست برق در شهرستانهای ساوه و زرندیه در برنامه قرار گرفت به طوری که در شهرستان ساوه 2 پست برق افتتاح شد و 2 پست دیگر در برنامه قرار دارد و در شهرستان زرندیه نیز این رویکرد ادامه دارد.
وی اضافه کرد: بواسطه استقرار صنایع جدید در شهرستان پستهای برقی که اخیرا در این شهرستان افتتاح شد به تکمیل ظرفیت رسید و هماکنون امکان دو شیف کار کردن کارخانهها وجود ندارد.
منصوری با اشاره به افت وضعیت صنعت در کشور و ادامه حیات کارخانجات با حداقل ظرفیت تصریح کرد: در این شرایط امکان دو شیفت کار کردن کارخانهها وجود ندارد. یکی از اشتباهات بسیار بزرگ این بوده که در این خصوص آیندهنگری لازم صورت نگرفته است. در واقع نباید افق دید یک تا دو ساله در صنعت داشت برهمین اساس تلاش بنده طی دو سال اخیر این بوده که اقدامات را با چشمانداز و افقهای بلندمدت همراه با آیندهنگری به انجام برسانم.
وی با اشاره به انجام پروژههای بسیار بزرگ در شهرستانهای ساوه و زرندیه بیان کرد: توسعه صنعتی ساوه با فعالیت شهرک صنعتی کاوه به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی کشور و با راه اندازی شهرک صنعتی سرمایه گذاری در حال تحقق است که خوشبختانه واحدهای صنعتی مختلفی در این مکان فعالیت میکنند. شهرک سرمایه گذاری دارای معافیت مالیاتی است و در شعاع 120 کیلومتری تهران واقع شده است و شاید در آینده به بزرگترین شهرک صنعتی ایران تبدیل شود، در شهرستان زرندیه نیز به همین منوال عمل شده است، این شهرستان دارای پنج شهرک صنعتی در مامونیه، زاویه، پرندک و ... است که به سرعت در حال رشد هستند و هم اکنون با کمبود اراضی برای واگذاری به شهرک و صنایع مواجه هستیم.
ساوه و زرندیه؛ سرزمین فرصتهای طلایی
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: 180 هکتار به وسعت شهرک صنعتی زاویه افزوده شده است و این افزایش برای شهرک صنعتی پرندک نیز مدنظر است. براساس رشد و توسعه شهرکهای صنعتی در این دو شهرستان به نسبت دیگر شهرستانهای بزرگ استان شاهد افزایش جمعیت هستیم.
وی با اشاره به اینکه اکثر شهرستانهای استان از لحاظ تعداد جمعیت روندی کاهشی دارند، عنوان کرد: خوشبختانه شهرستانهای ساوه و زرندیه از لحاظ وسعت و تعداد جمعیت در استان در رتبه اول و دوم قرار دارند و ساوه و زرندیه به دلیل نزدیکی به فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) در واقع سرزمین فرصتهای طلایی محسوب میشوند.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس دهم با تاکید بر اینکه همزمان با آغاز دوران نمایندگی به دنبال فرصتهای متعدد و ایجاد بزرگترین پروژهها برای این دو شهرستان بودهام، از حضور شرکت رنو در ایران و ساوه یاد کرد و گفت: شرکت رنوی فرانسه بزرگترین پروژه ایران است که تلاشهای بسیاری برای استقرار آن در استان مرکزی و شهرستان ساوه صورت گرفت و با فرازها و نشیبهای متعددی روبرو شدم.
مافیای خودرو با حضور رنو مخالفند
وی تصریح کرد: طی 1.5 سال اخیر عدهای حضور این شرکت در ایران را قبول نمیکردند و علاوه بر آن مافیای خودرو در کشور مخالف این حضور بود چراکه استقرار شرکت موفق با رویکرد صادراتی، فعالیت آنان را تحتالشعاع قرار میدهد به همین خاطر مخالفت و مشکلات زیادی را متحمل شدیم.
منصوری ضعیفترین صنعت کشور را صنعت خودروسازی دانست و افزود: این صنعت بیشترین ورودی را داشته و محصولات خود را گرانتر فروخته است ارزش دلار نیز از 800 تومان به بیش از 5 هزار تومان رسیده است، اما در عمل حتی موفق به صادرات یک خودرو از کشور نشدهایم.
وی با اشاره به نطق خود در مجلس بیان کرد: اگر 20 درصد از ارزش پول کشوری کاهش پیدا کند تمام محصولات آن کشور صادراتمحور میشود، اما امروز ارزش پول ایران 500 الی 600 درصد تغییر پیدا کرده است اما اتفاق مثبتی رقم نخورده است. از طرفی برق در کشور در واقع مجانی در اختیار صنایع قرار می گیرد به این شکل که هر کیلووات برق برای صنعت کشور یک سنت هزینه در پی دارد درصورتی که هیچ کشوری در دنیا با این قیمت انرژی خود را عرضه نمیکند. این شرایط برای گاز نیز حاکم است، اما علیرغم اینهمه مزایا عملا تاکنون صادرات خودرو در کشور صورت نگرفته است.
این عضو نماینده مجلس اضافه کرد: یک خودروساز ژاپنی 40 برابر خودروساز ایرانی پول گاز پرداخت میکند، در بعد کارگر نیز، ارزانترین کارگران دنیا را از لحاظ دستمزد در اختیار داریم، در چین حقوق کارگران به 800 الی 900 دلار رسیده در صورتی که حقوق ماهیانه کارگر ایرانی 300 دلار است.
وی با طرح این سوال که چطور میشود همه امکانات به صورت رایگان عرضه شود و حتی تعرفه 120 درصدی واردات نیز لحاظ شود، اما حتی موفق به صادرات یک دستگاه خودرو نشویم، عنوان کرد: هر چند ایران در بسیاری از صنایع همچون سامانه موشکی دارای رتبه نخست در جهان است ولی این دلیل بر اول بودن در دیگر زمینههای صنعتی نیست، ما میتوانیم با دانش و سرمایهگذاری کشورهای خارجی کالای ساخت ایران را با کیفیت عالی تولید کنیم. استقرار و تولید رنو در ساوه تنها یک مزیت متعلق به مردم ساوه نیست بلکه به تولید یک خودروی با کیفیت ساخت ایران منتهی میشود.
کارشکنی سایپا درخصوص حضور رنو/بدهی خودروسازها نجومی است
منصوری با تاکید براینکه ورود خودروساز فرانسوی و استفاده از توان و تجربه این واحد صنعتی پیشرفته باعث میشود طی 5 سال خودروساز شویم، گفت: بعد از اثبات اهمیت حضور رنو در کشور و استان مرکزی مدیرعامل سایپا با تمامی شرکتها و وکلای خود علیه ما در دادگاه طرح شکایت کردند تا این صنعت وارد ایران نشود که خوشبختانه به نتیجه نرسید و در حال حاضر قرارداد حضور رنو در ساوه منعقد و پیشپرداختها واریز شده است.
وی سوءمدیریتها و فسادهای موجود در صنعت خودروسازی کشور را عامل افزایش سالانه میزان بدهیهای این صنعت دانست که باعث شده امروز با بدهی نجومی خودروسازان روبرو باشیم و تصریح کرد: اگر اتفاق خاصی رخ ندهد و این شرکت آغاز بکار کند، راهاندازی آن نه فقط خودرو بلکه صنعت کشور را متحول میکند، در حال حاضر قطعهسازان کشور توانمند و دارای مهارت تولید قطعات صادرات محور بوده و از سوی دیگر خودروساز نیازمند تولید قطعهای با قابلیت صادراتی است، در این شرایط راه اندازی چنین صنعتی در کشور باعث توانمندی قطعهسازان نیز خواهد شد.
ایران شبهخودرو تولید میکند
این عضو کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مردم دنیا خودرو خریداری میکنند نه شبهخودرو، بیان کرد: متاسفانه چیزی که به عنوان خودرو در کشور تولید میشود در واقع شبههخودرو است، مسلما با تولید خودرو به معنای واقعی میتوانیم وارد بازار صادرات شویم و این تولید مشروط به اجرای درست اصل 44 قانون اساسی است تا با تحقق توانمندیهای لازم خودروی واقعی در کشور تولید و وارد بازار صادراتی جهان شود.
وی در حال حاضر عمر مفید محصولات تولیدی در کشور را کوتاه دانست و گفت: برای مثال آسفالت تولیدی در کشور 2 سال عمر دارد در حالی که عمر استاندارد آسفالت در جهان 50 سال است. تنها راه برونرفت از این مشکل و کیفیسازی تولیدات این است که اطلاعات ناقص در تولید محصولات را به اطلاعات جامع و کامل تبدیل کنیم و قطعا با رفع این نواقص در درازمدت میتوان تولیدات کشور را به بازار جهان عرضه کرد، البته تحقق این امر ساده نیست و به ریاضت فراوان نیازمند است.
تولید در ایران صادراتمحور نیست
منصوری با تاکید بر اینکه ملتی حق خوب زندگی کردن دارد که بتواند اقتصادش را بر پایه صادرات اداره کند، افزود: متاسفانه تولید در ایران صادراتمحور نیست و کیفی نبودن تولیدات باعث می شود که تولید به کسب درآمد ختم نشود، تحریمها نعمتی بود که به ما تحمیل کردند، در واقع این توانمندی های تحمیلی رشد توانمندیهای لازم را برای کشور به همراه داشت.
وی با اشاره به تعهد شرکت رنو بر جذب نیروهای بومی شهرستانهای ساوه و زرندیه و با بیان اینکه استقرار و فعالیت کارخانه منجر به افزایش میزان مهاجرت به این منطقه و افزایش جمعیت در این دو شهرستان نشود، افزود: مسلما با استقرار رنو شهرستان ساوه همچون شهرستان های اقماری تهران ناخواسته با افزایش جمعیت روبرو خواهد بود و علاوه بر تاسیس شرکت رنو با توسعه خط آهن و ... این شهرستان گسترش پیدا میکند چراکه از لحاظ واگذاری زمین و میزان برق در شهرستان مشکلی وجود ندارد و با توجه به اینکه نیروگاه برق ساوه مستقیما به خط 400 کیلو ولت متصل است تنها لازم است که پستهایی تاسیس شود که برق 400 کیلو ولت را کاهش بدهد.
منصوری بیان کرد: در تمامی کشورهای جهان شهرهای نزدیک به پایتخت به پایتخت دوم آن کشور تبدیل میشوند و ساوه و زرندیه این پتانسیل را دارند، برهمین اساس قطار تهران که از مسیر ساوه عبور میکند از سرعت 100 کیلومتر برساعت به سرعت 160 کیلومتر بر ساعت رسیده است و مقرر است که این سرعت به 250 کیلومتر بر ساعت افزایش یابد.
وی با اشاره به انعقاد قرار اولیه با ایتالیا جهت برقی شدن این قطار، افزود: بواسطه این اقدام مدت زمان سفر در مسیر تهران-ساوه به حدود 30 تا 40 دقیقه خواهد رسید و در چنین شرایطی در واقع گویی تمام امکانات تهران در دسترس ساوه است و باید از این پتانسیل استفاده شود.
قرارداد پروژه انتقال آب به فساد داده شده است/پیمانکار تخصص ندارد
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به چالشهای آبی حوزه انتخابیه خود عنوان کرد: در بحث آب با مشکل مواجه هستیم و استان در این مورد با شهرستانهای ساوه و زرندیه در تمام دورهها کم لطف بوده است. از قرارداد انتقال آب از سد کوچری نزدیک یک سال و پنج ماه میگذرد در صورتی که کل قرار داد دو ساله بوده است و با انجام کمتر از 30 کیلومتر از خط انتقال پیشرفت قابل قبولی در این بخش حاصل نشده است.
منصوری با طرح این سوال که چرا مسئولین استان و شهرستان دنبال موضوع قرارداد نیستند؟ چرا یک سال و پنج ماه از قرارداد بدون پیشرفت قابل قبول گذشته است؟ تصریح کرد: لولههای انتقال آب را شهرستان تهیه کرده است، اما پیمانکار انتخاب شده توان انجام کار را ندارد و این مسئله بارها از تریبونهای مختلف در قالب مصاحبه با رسانهها و جلسات استانداری تذکر داده شد، اما ترتیب اثر داده نشده، پیمانکار انتخاب شده تخصص لازم برای اتمام این پروژه را ندارد و تاکنون توانسته چند کیلومتر جزئی از پروژه را اجرایی کند. به زودی این مسئله را به عنوان تذکر به وزیر اعلام خواهم کرد.
وی با تاکید بر اینکه قبل از گلایه از وزیر از هماستانیهای خود گلایهمند هستم که چرا با پیمانکار برخوردهای لازم صورت نگرفته است، افزود: قرارداد پیمانکار انتقال آب به فساد داده شده است، 20 میلیارد تومان بیش تر از نفر اول دریافت کرده است، نفر اول را چرا حذف کردید، نفر دوم را برنده کردید که 20 میلیارد تومان بیشتر به آن پرداخت کنید؟ در این یک سال و پنج ماه از سمت ساوه بیشتر از 3 کیلومتر پیشرفت حاصل نشده است در صورتیکه چندماه دیگر قرار داد تمام میشود، اما هنوز نتوانسته 130 کیلومتر پروژه را به اتمام برساند.
نماینده مردم ساوه و زرندیه افزود: مشکل لوله را برای اجرایی شدن پروژه حل کردهایم، هم اکنون کشور با محدودیتهای مالی مواجه است، اما به هر سختی موفق شدیم 130 کیلومتر لوله قطر یک متر را تهیه کنیم، البته پروژه ملی و دارای اعتبار سفر ریاست جمهوری است و اقدامات لازم را پیگیری کردیم اما متاسفانه مسئولان استان پیگیر مسئله نیستند.
منصوری با اشاره از دست رفتن 15 ساله 450 میلیلیتر در ثانیه حقآبه ساوه از سرشاخه های دز بیان کرد: سهمیه ساوه از آب دز 450 میلی لیتر در ثانیه است، این سهمیه بعد از 15 سال باقی ماندن روی کاغذ باطل شد، هرچند با وجود مشکلات فراوان، با نطق در مجلس و پیگیریهای مستمر موفق به دریافت مجدد حقآبه شدیم، اما تا زمانی که پیمانکار عزل نشود یا به موقع این پروژه به اتمام نرسد نمیتوانیم به حقآبه دست پیدا کنیم. کمبود منابع آب شهرستان که تابعی از موقعیت جغرافیایی ساوه است با انتقال آب رفع خواهد شد.
وی اضافه کرد: بحث انتقال پساب جنوب تهران و حتی کرج به زرندیه نیز مطرح است که در این خصوص درخواست جلسه با وزیر کردهایم، اما قطعا استانها تمایلی به خروج منابع آبی خود ندارند، تنها استان مرکزی است که خوش غیرتی ندارد و 15 سال حقابه خود را به دیگران واگذار میکند.
وی افزود: امروز با وجود آنکه حقابه را دریافت کرده ایم، هنوز مسئولان حاضر نیستند که کنار ما بایستند و پیمانکار را توبیخ کنند و نمیدانم چه کسانی در این میان منفعت میبرند که چنین رفتاری صورت میگیرد.
چرا به افزایش ارتفاع سد اکتابان اعتراض نشد؟
وی بر لزوم توجه، تدبیر و تفکر استان در مسئله آب تاکید کرد و گفت: استان همدان با ما چه کرد؟ استان همدان با وجود همه احتمالات ارتفاع سد اکباتان را 25 کیلومتر افزایش داد که این امر منجر به کج شدن سد شد، اما به هر حال با مصوبه دولتهای قبل کار را به انجام رساند تا سرریز سد وارد استان مرکزی و شهرستان ساوه نشود.
وی اظهار کرد: رودخانه مزلقان حقآبه و مهریه بانوان و مادران ماست ولی همدان توانست جلوی این آب را بگیرد، کلی هزینه پرداخت کرد تا کج بودن سد را اصلاح کند، اما نکته قابل تامل این است که با وجود همه این اقدامات چرا هیچکس در استان مرکزی نسبت به این موضوع اعتراض و یا واکنشی نشان نداد بویژه اینکه در این شرایط آب از استان ما به استان دیگر میرود و باز هم هیچ کس به این مسئله اهمیت نمیدهد.
ساوه پیشگام در ارائه خدمات زیرساختی به حاشیه شهر
نماینده ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه این دو شهرستان پتانسیل رشد و توسعه مجدد را دارند، اظهار کرد: آسیبهای اجتماعی در همه نقاط وجود دارد ولی موفق به کنترل آن شدهایم. با چالش ساختوساز در حاشیه شهر مواجه نیستیم و اغلب این ساختو سازها در داخل شهر بوده است و اگر قیمت آنها معقول شود بسیاری از افراد میتوانند در آن سکنی داشته باشند، علاوه بر آن در حال دریافت زمین از مسکن و شهرسازی هستیم تا بتوانیم هزار واحد مسکونی در شهرستان ساوه احداث کنیم.
منصوری افزود: با توجه به اینکه ساوه اولین شهر کشور است که خدمات زیرساختی مانند آب و برق و گاز را خارج از محدوده شهری با روش قانونی اختصاص داد و با پیگیریهای اینجانب در مجلس این مهم محقق شد، امروز با مدیریت درست و اصولی میتوان مشکل ساخت و ساز در حاشیه شهر را حل کرد و آسیبهای اجتماعی را به حداقل رساند.
وی در خصوص رفع چالشهای اقتصادی و بهبود وضعیت اشتغال شهرستان با اشاره به اینکه نزدیکی ساوه به تهران رشد فزآینده شهرستان را رقم خواهد زد، گفت: اگر شرکت رنو راهاندازی شود مسئله اشتغال در این شهرستان حل میشود و حتی لازم نیست بومیهای این شهرستان هر روزه برای کار به تهران مراجعه کنند.
انتقال آب از شمال کمآبی ساوه را جبران میکند
منصوری با تاکید بر اینکه از وسعت شهرستان در آینده نباید ترسید، تصریح کرد: ساوه و زرندیه در آینده شهرهای بزرگی خواهند شد چراکه بار جمعیتی تهران را متحمل میشوند، باید منابع را در بحث برق، توسعه زیرساختها و... متمرکز کرد و از ظرفیت و پتانسیلهای این شهرستان برای تامین منابع استفاده کرد.
وی با اشاره به بحث جمعیت و احتمال کمبود آب بیان کرد: مشکل کمآبی را با حجم فعلی تولید برق میتوان تحت کنترل درآورد به شکلی که بوسیله آبشیرینکنها آب دریا را به ساوه انتقال داد، طی 10 سال آینده پیشرفتهای بسیاری در حوزه تولید برق خورشیدی و آبشیرینکنها خواهیم داشت و با توجه به نزدیکی ساوه به شمال کشور میتوان انتقال آب را دنبال کرد و این افق 50 ساله را امروز برای ساوه متصور هستیم.
وضعیت مقرهسازی تحت کنترل است/آشوبی در بزرگترین شهر صنعتی کشور نداریم
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به استقرار بزرگترین شهرک صنعتی کشور در ساوه عنوان کرد: این شهرک به نسبت وسعت خود و در مقایسه با اراک و مشکلات صنعتی و کارگری این شهر، کمترین چالش را دارد که حاصل مدیریت اعمال شده است و وضعیت صنایع مشکل دار نیز با جدیت در دست بررسی است.
وی اضافه کرد: مشکلات شرکت مقرهسازی در حال رفع است و با ورود برای رفع مشکل این شرکت، سهام سهامداری که نمیتوانست کار را مدیریت و پیگیری کند منتقل شد، هم اکنون عدهای در این شرکت از بیمه بیکاری استفاده میکنند و عدهای به زودی مجددا به کار بازمیگردند، اما نکته اینجاست که مدیریت و جهتدهی مقرهسازی باید به شکلی باشد که تولیدات توسط ادارات برق خریداری شود در حالی که امروز این ادارات نیاز خود را از شرکتهای دیگر تامین میکنند و قطعا با این روند نمیتوان مشکلات را به حداقل رساند.
وی ادامه داد: شرکت پروفیل نیز در پرداخت مطالبات چند ماه عقب است که باید تصمیم جدی و قاطع درخصوص این شرکت اتخاذ شود تا مشکل آن برطرف شود، با این وجود خوشبختانه تاکنون آشوب، اعتراض و اعتصابی را در شهرستان ساوه به عنوان دارنده بزرگترین شهر صنعتی ایران شاهد نبودهایم.
منصوری با تاکید بر اینکه مشکلات و مسائل کارگری با حرف حل نمیشود و قطعا باید دولت باید وارد میدان شود و حداقل مشکلات غذایی کارگران صنایع مشکلدار را همچون دهه 70 برطرف کند، پیشنهاد داد دولت همچون گذشته برنج وارد کند و به تمامی کارگران با یکسوم قیمت بفروشد و در این شرایط حداقل نیاز معیشتی آنها را رفع کند.
کارخانه ای که نیاز جامعه را تولید نکند محکوم به شکست است/سیستم آموزشی 50 ساله حلال مشکل اشتغال نیست
وی تصریح کرد: اگر کارخانهای نتواند محصولات به روز و براساس خواستهها و نیاز جامعه تولید کند قطعا محکوم به شکست است و متاسفانه هنوز در کشور کارخانههایی هستند که به تولیدات روز دنیا توجهی ندارند، برای مثال برخی از شرکتها هنوز لامپهای مربوط به دهه گذشته را تولید میکنند در حالی که در آمریکا بنگاههای اقتصادی ظرف 4 تا 5 سال براساس نیاز روز تغییر ساختار میدهند.
منصوری تاکید کرد: تا زمانی که سیستم آموزشی کشور براساس سیستم 50 سال گذشته باشد وضعیت اقتصادی و اشتغال کشور اصلاح نمیشود، سیستم کنونی هیچ مهارتی را در اختیار دانشآموز قرار نمیدهد و قطعا در این شرایط نمیتوان مسئله اشتغال را حل کرد.
وی با بیان اینکه دانشآموزان مقطع اول دبستان باید بر اساس استعداد و توانمندیهای ذاتی تقسیم بندی و تا زمان دریافت دیپلم در رشته ای که در آن استعداد و علاقه دارند تحصیل کرده و پرورش داده شوند، افزود: مقام معظم رهبری در جمع نمایندگان بر توانمندسازی دانشآموزان از سوی آموزش و پرورش تاکید داشتند. اگر این امر صورت نگیرد هر سال وضعیت اشتغال کشور نسبت به سال گذشته بدتر خواهد شد، فارغ التحصیلان باید در کنار مدرک دانشگاهی از مهارت های لازم نیز برخوردار باشند.
وی تاکید کرد: با توجه به استقرار صنایع جدید در ساوه و زرندیه و دو برابر شدن جمیعت باید مهارت های جوانان نیز افزایش یابد تا جذب صنایع جدید شوند.
پروژههای حوزه راه ساوه حوزه راههای کشور را متحول می کنند/کامیونها به بیرون ساوه هدایت میشوند
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی در ادامه در خصوص وضعیت زیرساختهای حمل و نقل حوزه انتخابیه خود با بیان اینکه ساوه و زرندیه در شاهراه اصلی کشور قرار دارند، عنوان کرد: به جرات میتوان گفت بیشترین کار در حوزه بهبود وضعیت حمل و نقل در ساوه و زرندیه طی 2 سال گذشته و با پیگیریهای اینجانب انجام شده است، هم اکنون بزرگترین پروژه راه کشور با اعتباری بالغ بر 2 هزار میلیارد تومان (معادل 10 برابر اعتبار استان مرکزی) در ساوه و زرندیه در حال انجام است که حداقل 2 ساعت فاصله ساوه تا مشهد را کاهش میدهد و در واقع انقلابی در راههای کشور است.
وی با اشاره به اینکه اجرای این پروژه باعث میشود که شاهد ترافیک در مسیر مشهد - تهران در بحث ترانزیت کالا نباشیم و حتی سهولت دسترسی به شمالغرب و غرب کشور فراهم میشود.
وی یکی از مهمترین پیگیریهای انجام شده در حوزه راه حوزه انتخابیه خود را تکمیل محور بوئین زهرا دانست و افزود: طی 2 سال اخیر برای این پروژه به اندازه 5 سال گذشته جذب اعتبارات ملی داشتهایم، همچنین هم اکنون مسیر ساوه تا رشت 2 بانده شده و تنها بخش کوچکی باقی مانده که مربوط به استان قزوین است.
منصوری با تاکید بر اینکه از وسعت شهرستان در آینده نباید ترسید، تصریح کرد: ساوه و زرندیه در آینده شهرهای بزرگی خواهند شد چراکه بار جمعیتی تهران را متحمل میشوند، باید منابع را در بحث برق، توسعه زیرساختها و... متمرکز کرد و از ظرفیت و پتانسیلهای این شهرستان برای تامین منابع استفاده کرد.
وی با اشاره به بحث جمعیت و احتمال کمبود آب بیان کرد: مشکل کمآبی را با حجم فعلی تولید برق میتوان تحت کنترل درآورد به شکلی که بوسیله آبشیرینکنها آب دریا را به ساوه انتقال داد، طی 10 سال آینده پیشرفتهای بسیاری در حوزه تولید برق خورشیدی و آبشیرینکنها خواهیم داشت و با توجه به نزدیکی ساوه به شمال کشور میتوان انتقال آب را دنبال کرد و این افق 50 ساله را امروز برای ساوه متصور هستیم.
وضعیت مقرهسازی تحت کنترل است/آشوبی در بزرگترین شهر صنعتی کشور نداریم
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به استقرار بزرگترین شهرک صنعتی کشور در ساوه عنوان کرد: این شهرک به نسبت وسعت خود و در مقایسه با اراک و مشکلات صنعتی و کارگری این شهر، کمترین چالش را دارد که حاصل مدیریت اعمال شده است و وضعیت صنایع مشکل دار نیز با جدیت در دست بررسی است.
وی اضافه کرد: مشکلات شرکت مقرهسازی در حال رفع است و با ورود برای رفع مشکل این شرکت، سهام سهامداری که نمیتوانست کار را مدیریت و پیگیری کند منتقل شد، هم اکنون عدهای در این شرکت از بیمه بیکاری استفاده میکنند و عدهای به زودی مجددا به کار بازمیگردند، اما نکته اینجاست که مدیریت و جهتدهی مقرهسازی باید به شکلی باشد که تولیدات توسط ادارات برق خریداری شود در حالی که امروز این ادارات نیاز خود را از شرکتهای دیگر تامین میکنند و قطعا با این روند نمیتوان مشکلات را به حداقل رساند.
وی ادامه داد: شرکت پروفیل نیز در پرداخت مطالبات چند ماه عقب است که باید تصمیم جدی و قاطع درخصوص این شرکت اتخاذ شود تا مشکل آن برطرف شود، با این وجود خوشبختانه تاکنون آشوب، اعتراض و اعتصابی را در شهرستان ساوه به عنوان دارنده بزرگترین شهر صنعتی ایران شاهد نبودهایم.
منصوری با تاکید بر اینکه مشکلات و مسائل کارگری با حرف حل نمیشود و قطعا باید دولت باید وارد میدان شود و حداقل مشکلات غذایی کارگران صنایع مشکلدار را همچون دهه 70 برطرف کند، پیشنهاد داد دولت همچون گذشته برنج وارد کند و به تمامی کارگران با یکسوم قیمت بفروشد و در این شرایط حداقل نیاز معیشتی آنها را رفع کند.
کارخانه ای که نیاز جامعه را تولید نکند محکوم به شکست است/سیستم آموزشی 50 ساله حلال مشکل اشتغال نیست
وی تصریح کرد: اگر کارخانهای نتواند محصولات به روز و براساس خواستهها و نیاز جامعه تولید کند قطعا محکوم به شکست است و متاسفانه هنوز در کشور کارخانههایی هستند که به تولیدات روز دنیا توجهی ندارند، برای مثال برخی از شرکتها هنوز لامپهای مربوط به دهه گذشته را تولید میکنند در حالی که در آمریکا بنگاههای اقتصادی ظرف 4 تا 5 سال براساس نیاز روز تغییر ساختار میدهند.
منصوری تاکید کرد: تا زمانی که سیستم آموزشی کشور براساس سیستم 50 سال گذشته باشد وضعیت اقتصادی و اشتغال کشور اصلاح نمیشود، سیستم کنونی هیچ مهارتی را در اختیار دانشآموز قرار نمیدهد و قطعا در این شرایط نمیتوان مسئله اشتغال را حل کرد.
وی با بیان اینکه دانشآموزان مقطع اول دبستان باید بر اساس استعداد و توانمندیهای ذاتی تقسیم بندی و تا زمان دریافت دیپلم در رشته ای که در آن استعداد و علاقه دارند تحصیل کرده و پرورش داده شوند، افزود: مقام معظم رهبری در جمع نمایندگان بر توانمندسازی دانشآموزان از سوی آموزش و پرورش تاکید داشتند. اگر این امر صورت نگیرد هر سال وضعیت اشتغال کشور نسبت به سال گذشته بدتر خواهد شد، فارغ التحصیلان باید در کنار مدرک دانشگاهی از مهارت های لازم نیز برخوردار باشند.
وی تاکید کرد: با توجه به استقرار صنایع جدید در ساوه و زرندیه و دو برابر شدن جمیعت باید مهارت های جوانان نیز افزایش یابد تا جذب صنایع جدید شوند.
پروژههای حوزه راه ساوه حوزه راههای کشور را متحول می کنند/کامیونها به بیرون ساوه هدایت میشوند
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی در ادامه در خصوص وضعیت زیرساختهای حمل و نقل حوزه انتخابیه خود با بیان اینکه ساوه و زرندیه در شاهراه اصلی کشور قرار دارند، عنوان کرد: به جرات میتوان گفت بیشترین کار در حوزه بهبود وضعیت حمل و نقل در ساوه و زرندیه طی 2 سال گذشته و با پیگیریهای اینجانب انجام شده است، هم اکنون بزرگترین پروژه راه کشور با اعتباری بالغ بر 2 هزار میلیارد تومان (معادل 10 برابر اعتبار استان مرکزی) در ساوه و زرندیه در حال انجام است که حداقل 2 ساعت فاصله ساوه تا مشهد را کاهش میدهد و در واقع انقلابی در راههای کشور است.
وی با اشاره به اینکه اجرای این پروژه باعث میشود که شاهد ترافیک در مسیر مشهد - تهران در بحث ترانزیت کالا نباشیم و حتی سهولت دسترسی به شمالغرب و غرب کشور فراهم میشود.
وی یکی از مهمترین پیگیریهای انجام شده در حوزه راه حوزه انتخابیه خود را تکمیل محور بوئین زهرا دانست و افزود: طی 2 سال اخیر برای این پروژه به اندازه 5 سال گذشته جذب اعتبارات ملی داشتهایم، همچنین هم اکنون مسیر ساوه تا رشت 2 بانده شده و تنها بخش کوچکی باقی مانده که مربوط به استان قزوین است.
منصوری انعقاد قرارداد احداث بزرگراه از ساوه به قزوین را یکی از مهمترین قراردادهای حوزه راه شهرستان دانست که با مشارکت بخش خصوصی انجام خواهد گرفت و ادامه داد: در قالب این طرح اطراف ساوه به صورت کامل مجهز به کمربندی خواهد شد که اعتبارات آن از مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان تامین میشود و با توجه به اینکه ساوه تنها شهری در ایران است که ماشینهای سنگین و انواع کامیون در میدان اصلی شهر تردد دارند ضرورت وجود این کمربندیها مشهود است و خوشبختانه ظرف چندماه آینده این مشکل کاملا رفع میشود و تا اواخر شهریورماه سال جاری تکمیل 30 کیلومتر جاده کمربندی را در ساوه شاهد خواهیم بود.
وی به وضعیت خطوط راهآهن ساوه اشاره کرد و گفت: طی 2 سال گذشته اعتباراتی که ویژه راهآهن ساوه جذب شده است برابر با مجموعه اعتبارات سالهای گذشته است و بهترین ایستگاه قطار در این شهر ساخته شده است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی در خصوص مهمترین و پرخطرترین محور مواصلاتی شهرستان "محور ساوه-همدان" بیان کرد: این محور موسوم به بزرگراه کربلا که زائران عراق نیز از آن تردد دارند با مشکلات زیادی مواجه است و ضرورت ایمنسازی آن محسوس است، بر همین اساس پروژه ایمنسازی محور در فاز اول تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد.
وی افزود: پلهای بزرگی در مسیر پروژه در حال احداث است و آسفالت محور نیز از بزرگترین کارخانه تولید آسفالت در آلمان تهیه شده است و با تلاشهای صورت گرفته به نظر میرسد که کل پروژه تا سال آینده به بهرهبرداری برسد.
محور ساوه-همدان کاملا غیراستاندارد است/شبه جاده می سازیم!
منصوری با اشاره به عمر 2 ساله آسفالت در کشور و کیفیت پایین تولید این محصول افزود: متاسفانه در کشور علاوه تولید شبهخودرو ایجاد شبهجاده نیز در حال انجام است و محور ساوه-همدان نیز به هیچ عنوان استاندارد نیست، روشنایی لازم را ندارد، در هر بارندگی بخشهای مختلف محور دچار آبگرفتی میشود و تعداد حوادث رانندگی و تلفات در این محور طبیعی نیست و قطعا در کنار عوامل انسانی استاندارد نبودن محور نیز در بروز تصادفات موثر است.
وی با بیان اینکه این محور فاقد مجتمعهای خدماتی رفاهی است که نه تنها پیمانکار آنرا ایجاد نکرده اجازه ورود بخش خصوصی به این حوزه نیز داده نشده است گفت: بحث ایجاد لاین سوم در این محور مطرح است، اما پیمانکاری برای مناقصات حاضر نمیشود و شاید یکی از دلایلی که این پروژه به صورت دقیق پیگیری نمیشود بحث توسعه قطار تهران-ساوه-همدان است چراکه اجرای خط آهن تردد جادهای در این محور را کاهش میدهد.
منصوری بیان کرد: علاوه بر استانداردسازی محور و رفع نقاط حادثهخیز و ایجاد روشنایی مناسب باید ضوابط رانندگی توسط رانندگان رعایت و جریمههای راهنمایی و رانندگی منطقی شود.
کارمندان درگیر روزمرگی، کسی دغدغه کار ندارد/پول هست اما هدر می رود
وی با تاکید براینکه در سیستم دولتی مشکلات اساسی همچون بروکراسی اداری و دچار شدن کارمندان به روزمرگی مواجه هستیم، گفت: متاسفانه در سیستم اداری حتی یک کاغذ از این میز به میز دیگر ارجاع نمیشود تا کار پیشرفت کند، 2 سال به صورت شبانهروزی پیگیر پروژهها هستیم، اما در نهایت به این نتیجه رسیدهایم که کسی دغدغه کار ندارد، از طرفی درست در زمانی نماینده شدهایم که حتی پولی برای پرداحت حقوقها در کشور وجود ندارد.
نماینده مردم ساوه و زرندیه با بیان اینکه پیمانکاران در مناقصات شرکت نمیکنند، گفت: در واقع پول در کشور وجود دارد، اما پروژهها گران و بیکیفیت انجام میشوند و همین امر باعث شده برکت از مملکت رخت بربندد. در حال حاضر یک سال است پیگیر راه اندازی یک بیمارستان در ساوه هستیم، اما یک مسئول امضا نمیکند، زمان می سوزد و اینگونه است که کارها پیش نمیرود.
از خودیها ضربه میخوریم
وی با بیان اینکه درخصوص بیمارستان ساوه 2 بار مسئولان شیطنت کردند و کار با وقفه مواجه شد. 2 بار وزیر بهداشت را دعوت کردیم، 50 هزار متر زمین و 30 هزار متر بنا تامین کردیم، اما از خودمان به خودمان ضربه میزنند، گفت: برخی از افراد این باور را دارند که اگر این بیمارستان ساخته شود منصوری قطعا در دور بعدی مجلس شورای اسلامی رای میآورد، به همین دلیل سنگاندازی میکنند و با این رویکرد کوتهفکرانه پیش میروند و به دلیل مشکلی که با بنده دارند به منافع شهر و شهرستان ضربه میزنند.
منصوری در خصوص بیماستان زرندیه و مسیر دسترسی به آن با اشاره به اینکه تجهیزات بیمارستان تهیه شده است، بیان کرد: جانمایی بیمارستان زرندیه در بدترین نقطه و در کنار جاده اصلی و در محلی پر سر و صدا انجام شده است، از طرفی فاصله بیمارستان با جاده به قدری کم است که حتی این احتمال وجود دارد که یک راننده کامیون در یک لحظه دچار خواب آلودگی شود و به ساختمان بیمارستان برخورد کند چراکه جاده فاصله کمی با بیمارستان دارد، البته بناست که راه دسترسی برای این مرکز درمانی در نظر گرفته شود و تردد از طریق آن انجام گیرد، اما مشکل اصلی حل نمیشود چراکه ممکن است مراجعهکننده مجددا از راه اصلی تردد کند و تصادفاتی رقم بخورد. در واقع حذف این راه دسترسی نیز نوعی پاک کردن صورت مسئله است و باید تدبیری اساسی در این خصوص صورت گیرد.
مدیریت به کت و شلوار پوشیدن نیست / هنوز بر محور نفت حرکت میکنیم
وی تصریح کرد: باور من این است؛ زمانی که آشپز خیاطی کند، خیاط قصابی کند و قصاب آسفالت تولید کند باید عمر آسفالت به 2 سال کاهش یابد چرا که هیچکس سر جای خودش نیست، هرچند امروز شرایط به گونه دیگری رقم خورده است به این شکل که در واقع قصاب و خیاط هم نداریم چراکه گرفتار نبود تخصص هستیم و هنوز به مانند 50 سال قبل بر محور نفت حرکت میکنیم.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید کرد: ادارات و کارمندان ما خواهان روزمرگی هستند و این روزمرگی باعث شده است که هیچگاه پیشرفت نداشته باشیم، در حالی که موفقیت منوط به زحمت است، باید خانه تکانی در سیستم دولتی انجام شود، مدیریت این نیست که کت و شلوار بپوشیم و در سیستم مدیریتی ساعت 9 وارد اداره و ساعت 14 از اداره خارج شویم.
وی افزود: در حال حاضر 4 میلیون حقوقبگیر در کشور وجود دارد در حالی که ژاپن با 2 برابر جمعیت ما تنها 400 هزار کارمند و حقوقبگیر دارد، طی چند سال آینده نصف بودجه کشور باید به پرداخت حقوق بازنشستگان اختصاص یابد این منبع درآمدی کجاست؟ چگونه باید این حجم حقوق را پرداخت؟
منابع چندمیلیارد ساله را 50 ساله تمام کردیم
منصوری در ادامه به وضعیت کشاورزی شهرستان اشاره کرد و با تاکید بر اینکه در سالهای گذشته اشتباه بزرگی در ساوه رقم خورده است، عنوان کرد: ساوه همواره سرزمین خشکی بوده است و طی سالهای اخیر چندین قطعه زمین با متراژهای مختلف اعم از 500 تا هزار هکتار به افراد برای درختکاری واگذار و توسعه کشاورزی رقم خورد.
وی افزود: امروز نمیتوان این حجم درخت را از بین برد، از طرفی ساوه دو بار درگیر سرمازدگی سخت درختان انار شد به شکلی که درختان کفبر شدند و این در حالی است که براساس تحقیقات علمی اگر روند گذشته ادامه یابد ساوه سرزمینی خشک و بیآب و علف خواهد شد.
وی افزود: طی 50 سال اخیر آب چند میلیارد ساله را برداشت و تمام کرده و زمین را به مرگ رساندیم و با خالی شدن زمین از آب، برای یافتن منابع آبی جدید تا عمق 200 متر در زمین پایین رفتیم.
وی بیان کرد: سیاستهای غلطی که برخی از آقایان به کار گرفتند و یک شبه مجوز حفر چاه آب دادند باعث شده است که برای نسلهای بعدی آب شرب نداشته باشیم، این آب نگهدارنده زمین است، اما آن را از بین بردیم. در سالهای آینده به دلیل بیآبی این باغات وسیع قطعا از بین میروند و جالب اینجاست که با وجود وقوع سرمازدگی های گسترده همچنان اصلاحی ساختاری در کشاورزی شهرستان ایجاد نشده و روال قبل را ادامه میدهیم.
انار و پسته اشتباهات استراتژیک ساوه و زرندیه/چاه نفت ایران میراث تاریخی آن است
نماینده مردم ساوه و زرندیه با اشاره به اخذ حقابه شهرستان با وجود خشکسالیها و افزایش ورودی آب سد ساوه، افزود: ورود انار و پسته به ساوه در کل اشتباهی استراتژیک بوده است، چراکه ساوه گرفتار کم آبی است و زرندیه هیچ رودخانه ورودی ندارد، امروز آب منطقه به سمت شوری رفته است و در این شرایط مردم با چالش مواجه خواهند شد.
منصوری با تاکید براینکه ساوه نباید به انار خود بنازد، بلکه مسجد جامع افتخار این شهرستان است، گفت: 20 سال دیگر نفت این کشور تمام میشود، افتخار ما هویت و تاریخ و تمدن ماست که در حال از بین رفتن است، مسجد جامع ساوه نمونهای از هویت تاریخی ساوه است که در شرایط بسیار بد قرار داشت و به معنای واقعی از بین رفته بود ولی با هزینه شخصی خود در جهت احیای آن تلاش کردیم.
وی افزود: با وجود 5 نیرو در میراث فرهنگی و مسجد جامع ساوه هیچ کس حاضر نبود حتی یک جارو به مسجد بزند، تمام سقف و 6 هزار متر بنا درگیر موریانه بود، اروپایی ها با بازدید از این بنای تاریخی و هویتی بیان میکردند که اگر این مسجد در اروپا بود بهترین بهره برداری از آن صورت می گرفت، در واقع چاه نفت ایران این بناهای ارزشمند هستند .
نماینده مردم ساوه و زرندیه با بیان اینکه در زمان احیا و مرمت مسجد 120 کامیون خاک از آن خارج کردیم چراکه 80 سانتیمتر کاهگل طی 100 سال روی بام های مسجد جمع شده بود و به جای سبکسازی سقف و جمعآوری کاهگلها هرساله مجددا برای جلوگیری از نم کشیدن سقف از کاهگل استفاده شده بود، گفت: با دعوت از یک گروه یزدی طی 2 ماه مسجد از وجود موریانهها تخلیه شد و امروز هیچ اثری از موریانه در بنا نیست، بندکشی سقفها نیز انجام شده است.
وی افزود: حافظیه شیراز یک بنای مربوط به دوره پهلوی است، در حالی که ساوه بزرگترین و قدیمیترین بنای کشور را در خود داده است ولی متاسفانه صداوسیما در گزارش های خود همه آثار استان را معرفی کرد، اما حتی نامی از مسجد جامع ساوه نبرد. در واقع به جای تبیین اهمیت این هویت ارزشمند برای ساوجیها آنها را با انار و پسته گول زدهاند.
کشاورزی درگیر آبفروشی است/آیندگان ما را لعنت خواهند کرد
منصوری با بیان اینکه با توجه به شرایط آبی کشور و شهرستان ساوه کشاورزی طی 20 سال آینده از بین میرود، در حالی که هویت تاریخی ما ماندگار است، بر لزوم توجه به ظرفیت گردشگری شهرستان تاکید کرد و گفت: امروز کشاورزی ما درگیر آبفروشی است و اراضی را بدون علم به کشاورزان واگذار کرده اند. قطعا با این روند نسل آینده ما را لعنت خواهند کرد که چرا آبی برای آنها باقی نگذاشتهایم. در حال حاضر در زرندیه شوری آب از حسینآباد نیز گذشته و اگر به خشکهرود برسد آبی برای شرب در اختیار مردم منطقه نخواهد بود و این شرایط حاصل آیندهنگر نبودن مدیران و سیاست غلط مسئولان است.
وی بیان کرد: امروزه آبیاری قطرهای در دنیا از رده خارج شده اما ایران هنوز آن را اجرایی نکرده است. به قدری در بحث آب بد عمل کردهایم که برکت را از دست دادهایم و ادامه این روند باعث می شود حتی در آینده آب شرب نداشته باشیم مگر اینکه از آب دریاها استفاده کنیم.
این عضو مجلس شورای اسلامی در خصوص استفاده صنایع از منابع آبی عنوان کرد: تمام تلاش ما بر این است که اجازه استقرار صنایع آببر را در شهرستان ساوه و زرندیه ندهیم به عنوان مثال استقرار صنایع تولید آبمیوه در ساوه کاملا سیاست اشتباهی است ولی استقرار صنایع خودروسازی کاملا با سیستم نوین و بدون نیاز به آب انجام خواهد گرفت.
بودجه شهرداری ساوه با سال گذشته تفاوتی نکرده
وی در ادامه درخصوص وضعیت شهری ساوه و کاهش درآمد شهرداری بیان کرد: بودجه شهرداری ساوه با سال گذشته هیچ تفاوتی نکرده است در آخرین سالی که شهرداری در اوج بوده است درآمد 160 میلیارد تومانی داشته که این بودجه امروز 145 میلیارد تومان شده، اما در حوزه ارزش افزوده درآمد کل استان نصف شده است به شکلی که در 2 سال گذشته ارزش افزوده استان مرکزی 330 میلیارد تومان بوده است که سال قبل این رقم به 165 میلیارد تومان رسید.
وی گفت: اختصاص درآمد ارزش افزوده در یک دوره شهرستانی شد و ساوه بسیار سود برد و در دوره اجرای قانون ارزش افزوده در برنامه پنجم 450 میلیارد تومان درآمد به شهرستان وارد شد، اما مجلس مخالف بود و با اتمام برنامه پنجم اختصاص این درآمد به حالت استانی بازگشت و با آغاز برنامه ششم به حالت معمول و استانی بازگشت. بر این اساس این درآمد کم نشده بلکه به حالت قبل بازگشته است. در حال حاضر ساوه 45 میلیارد تومان دریافتی و از قبل هم 25 میلیارد تومان بدهی داشته است. البته تنشی که در این خصوص براه افتاد نادرست بود و باید گفت که از نظر درآمدی هیچ تغییری در شهرداری ساوه ایجاد نشده است.
هر هیات ورزشی ساوه صاحب سالن میشود
منصوری با اشاره به حضور وزرای مختلف در حوزه انتخابیه ساوه و زرندیه که هرکدام عایدی و مزیتی برای شهرستانها به همراه داشته است، افزود: استان در حوزه وزرش کمکی به شهرستان نکرده و نگاه خوبی به دورترین شهر خود نداشته است. تا 2 سال پیش ساوه از یک سالن ورزشی مناسب محروم بود و امروز سالن ورزشی با منابع شهرستانی میسازیم. پروژه هایی که دولت با یک میلیارد تومان می سازد را ما با 150 میلیون تومان می سازیم و از کمکهای شهروندان استفاده می کنیم.
وی بیان کرد: امروز برای هر هیات ورزشی شهرستان ساوه یک سالن بدون کمک دولت در حال ساخت است، در حال حاضر سه سالن در حال ساخت است و حتی بهسازی و ایجاد زمین چمن شهرستان با هزینههای شخصی بنده انجام خواهد شد، ساوه در حال حاضر 2 تیم فوتسال در لیگ یک دارد که مانندی در دیگر شهرهای کشور ندارد، با وجود اینکه شورای شهر ساوه سه مرتبه فوتبال شهرداری را منحل کرد، اما امروز این شهرستان صاحب تیم فوتبال است.
وی افزود: با 300 میلیون تومان تیم را اداره کردیم و بازیکنان آن آقای گل شده و تعدادی از آنها به تیم ملی دعوت شدهاند، اگر این تیم با بدشانسی مواجه نمیشد به لیگ برتر راه مییافت.
نماینده ساوه با بیان اینکه صداوسیما توجهی به این ظرفیت عظیم شهرستان نداشت، اضافه کرد: البته صداوسیما مطالباتی از تیم شهرداری ساوه داشت که به این واسطه پخش مسابقات تیم انجام نشد و در این راستا نسبت به عملکرد صداوسیما نقد وارد است.
منصوری با اشاره به پیشنهاد ارائه شده به صداوسیما به منظور اختصاص ساعتی به شهرستان ساوه گفت: پیشنهاد شد که ساعتی مشخص را در یکی از ایام هفته به شهرستان های ساوه و زرندیه اختصاص دهند، البته این حق را داریم که به عنوان دومین شهرستان بزرگ استان دو ساعت در هفته را از آنتن تلویزیون در اختیار داشته باشیم.
منصوری با بیان اینکه ورزش شهرستان را بدون اعتبار و پول اداره میکنیم، تکمیل پروژههای ورزشی شهرستان زرندیه نیز دنبال می شود، تاکید کرد: مملکت پول داشته و دارد ولی به درستی مصرف نمی شود، 750 میلیارد دلار طی 8 سال نفت فروخته شد ولی سود بانکی 24 درصد دو درصد نشد! تا زمانی که سیستم دولتی حاضر نیست حضور خود را کاهش دهد و امور را به بخش خصوصی بسپارد قطعا به بهرهوری نخواهیم رسید.
از خطای مالی مدیران ساده عبور نمیکنیم/ساوه شهر پاک از رشوه
وی در بحث انتخابات و انتصابات صورت گرفته در استان مرکزی و تاثیر نظر نمایندگان اظهار کرد: انتخاب فرمانداران توسط مدیریت ارشد استان صورت می گیرد و تلاش شد که دخالتی در انتخاب ها نداشته باشیم ولی قطعا اگر اشتباهی صورت بگیرد محکم ایستادگی خواهیم کرد چراکه در بحث کار روابط دوست و آشنا را دخالت نمی دهم. در ساوه از انتخاب مدیریت ارشد شهرستان نیز رضایت داریم و درخصوص ادارات نیز بی تفاوت نیستیم و نظارت جدی داریم. به هیچ عنوان از خطای مالی مدیران عبور نخواهیم کرد. ساوه شهری پاک است و کسی نمی تواند ادعا کند برای انجام کارها رشوه داده است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بیان کرد: دولتها، روسای جمهوری، مدیران و ... میآیند و میروند و تنها سفره ها دست به دست می شود و کسانی که به این سفره ها دسترسی دارند آنقدر باهوش و بهم پیوسته هستند که از یک رییس جمهور هم برای رفع مشکل کاری ساخته نیست و اجازه نمی دهند خصوصی سازی به درستی انجام شود و همین شرایط باعث شده است که عدهای بسیار غنی و عدهای ناتوان ماندهاند. افرادی را در سیستم دولتی داریم که سرمایهگذاران بزرگی شدهاند.
فساد بر چیده شود، برکت به کشور بازمیگردد/باید واقعیتهای تکنولوژیک دنیا را پذیرفت
وی با تاکید براینکه طی 2 سال اخیر تلاش بسیاری در حفظ و حراست از حوزه انتخابیه خود داشتهایم و هزینه های خلاف در ساوه بالا رفته است، افزود: من عصای حضرت موسی ندارم که به واسطه آن همه امور را به سرانجام برسانم، اما قطعا با پیگیری و مراقبت میتوانیم کشور را از فساد نجات دهیم که قطعا در این شرایط برکت به کشور باز میگردد.
منصوری تصریح کرد: نمایندهها در حوزه برچیده شدن فساد در کشور موثر هستند و باید تلاش بسیاری بر معرفی مدیران سالم، متخصص با روابط درست داشته باشند، امروز من به عنوان نماینده همه امور خود را خود انجام میدهم و حتی برای حضور در روستاها تنها به همراه یک راننده حاضر میشوم، اجازه ندادهام حالت تجمل بر زندگی حاکم شود و حتی فرزندان من نمیدانند مجلس چه جایی است و اجازه به وجود آمدن آقازاده را با وجود اینکه درآمد بالایی دارم و حتی همسرم پزشک است را ندادهام و سادگی را مشی خود قرار دادهام. تا زمانی که سادگی بر جامعه حاکم نشود و فساد از سیستم دولتی بیرون نرود مشکل رفع نمی شود.
وی مهمترین چالش کشور را باطل و ضایع کردن منابع کشور دانست که شاهد این اتلاف منابع صادراتمحور نبودن تولیدات کشور است و گفت: ما در تکنولوژی عقب هستیم و تحقق رشد تکنولوژی با روند آموزشی موجود در مدارس کشور به نتیجه نمی رسد. به همین دلیل در کمیسیون صنایع سعی شد دیدگاه تکنولوژیک را حاکم کنیم که ورود رنو به کشور در مقطع کوتاه تنها راه رسیدن به تولید است، باید واقعیتهای تکنولوژیک دنیا را بپذیریم و همسو با سرعت جهان پیش برویم. امروز منابع را اختصاص میدهیم، اما با سرعت جهان پیش نمیرویم و قطعا در این شرایط فرصت و منابع را به راحتی از دست میدهیم.
تعرفه گاز خرقان و نوبران سردسیری شد/دسترسی روستاهای حوزه انتخابیه به گاز 93 درصدی شد
منصوری تصریح کرد: اینکه با دلار 5 هزار تومانی همچنان وارد صادرات نشویم فاجعه برای صنعت کشور است، بر این اساس سعی شد لزوم حضور شرکتهای بزرگ را به مسئولان بقبولانیم، اما با فعالیت یک یا چند نفر در این حوزه نمیتوان شرایط اصلاح کرد بلکه باید همت ریاست جمهوری را برای اصلاح ساختار دولتی در نظر گیریم و باید تلنگری زده شود.
وی در خصوص رسیدگی به وضعیت روستاها گفت: در حوزه انتخابیه 9 شهرستان و 400 روستا داریم که تقریبا تمام روستاها را بازدید داشتهام و بزرگترین کار انجام شده احیای شبکه آبرسانی به منظور جلوگیری از هدررفت آب و حفر چاه برای شرب است، در بخش خرقان و نوبران مجموعا 150 روستا مستقر است و در کمیسیون اصل 90 تلاش شد که هزینه گاز مطابق با نواحی سردسیری محاسبه شود به شکلی که امروز هزینه 400 هزار تومانی گاز در این منطقه 40 هزار تومان تعریف می شود.
این عضو کمیسیون اصل 90 افزود: وضعیت راهها نیز مدنظر است، امروز نگهداری راهها هزینه بالایی دارد و علاوه بر نگهداری بحث توسعه راهها را مدنظر داریم، در حال حاضر در محور ساوه – سلفچگان و ساوه-پرندک ترمیم روکش داشتیم، 24 مرکز درمانی کامل در روستاها احداث شده است، همه روستاها به اورژانس دسترسی دارند، 55 متخصص در ساوه و 15 متخصص در زرندیه مستقر شدند، اورژانش هوای به روستاهای منطقه می تواند خدمات بدهد، بحث ارتباطات و شبکه ارتباطی توسعه یافته است، 340 درصد حقوق محرومان که بیشتر در روستاها هستند افزایش یافته با مصوبه مجلس و این موضوع با پیگیری جدی انجام گرفت و بیشترین کمک به محرومان در مجلس دهم محقق شد و امروز دسترسی گاز به 93 درصد رسیده است و کل منطقه ساوه مجهز به گاز خواهد شد و برای محرومان بیشتر از همه زمان اختصاص یافته است.
آب؛ اولویت همیشگی ساوه و زرندیه/ارادهای برای افزایش نماینده در حوزه انتخابیه نبوده است
وی آب را اولویت همیشگی حوزه انتخابیه ساوه و زرندیه طی 2 سال آینده دانست و پیگیری وضعیت راهها، توسعه خطوط راهآهن، مسیر ساوه-مشهد و ایجاد کمربندی شهری به منظور جلوگیری از ورود کامیونها به مرکز شهر و توسعه صنایع مناسب با اقلیم و اشتغال را از دیگر مباحث مدنظر جهت پیگیری تا پایان دوره دهم مجلس شورای اسلامی عنوان کرد.
منصوری با اشاره به اینکه حجم کاری ساوه و زرندیه به واسطه وسعت بسیار بالاست، گفت: قطعا وجود یک نماینده دیگر دراین شهرستان به رفع مشکلات و پیگیری مطالبات موثر خواهد بود، اما تاکنون نمایندهای اضافه نشده است و البته ارادهای در این راستا نیز نبوده است.
وی به وضعیت خطوط راهآهن ساوه اشاره کرد و گفت: طی 2 سال گذشته اعتباراتی که ویژه راهآهن ساوه جذب شده است برابر با مجموعه اعتبارات سالهای گذشته است و بهترین ایستگاه قطار در این شهر ساخته شده است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی در خصوص مهمترین و پرخطرترین محور مواصلاتی شهرستان "محور ساوه-همدان" بیان کرد: این محور موسوم به بزرگراه کربلا که زائران عراق نیز از آن تردد دارند با مشکلات زیادی مواجه است و ضرورت ایمنسازی آن محسوس است، بر همین اساس پروژه ایمنسازی محور در فاز اول تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد.
وی افزود: پلهای بزرگی در مسیر پروژه در حال احداث است و آسفالت محور نیز از بزرگترین کارخانه تولید آسفالت در آلمان تهیه شده است و با تلاشهای صورت گرفته به نظر میرسد که کل پروژه تا سال آینده به بهرهبرداری برسد.
محور ساوه-همدان کاملا غیراستاندارد است/شبه جاده می سازیم!
منصوری با اشاره به عمر 2 ساله آسفالت در کشور و کیفیت پایین تولید این محصول افزود: متاسفانه در کشور علاوه تولید شبهخودرو ایجاد شبهجاده نیز در حال انجام است و محور ساوه-همدان نیز به هیچ عنوان استاندارد نیست، روشنایی لازم را ندارد، در هر بارندگی بخشهای مختلف محور دچار آبگرفتی میشود و تعداد حوادث رانندگی و تلفات در این محور طبیعی نیست و قطعا در کنار عوامل انسانی استاندارد نبودن محور نیز در بروز تصادفات موثر است.
وی با بیان اینکه این محور فاقد مجتمعهای خدماتی رفاهی است که نه تنها پیمانکار آنرا ایجاد نکرده اجازه ورود بخش خصوصی به این حوزه نیز داده نشده است گفت: بحث ایجاد لاین سوم در این محور مطرح است، اما پیمانکاری برای مناقصات حاضر نمیشود و شاید یکی از دلایلی که این پروژه به صورت دقیق پیگیری نمیشود بحث توسعه قطار تهران-ساوه-همدان است چراکه اجرای خط آهن تردد جادهای در این محور را کاهش میدهد.
منصوری بیان کرد: علاوه بر استانداردسازی محور و رفع نقاط حادثهخیز و ایجاد روشنایی مناسب باید ضوابط رانندگی توسط رانندگان رعایت و جریمههای راهنمایی و رانندگی منطقی شود.
کارمندان درگیر روزمرگی، کسی دغدغه کار ندارد/پول هست اما هدر می رود
وی با تاکید براینکه در سیستم دولتی مشکلات اساسی همچون بروکراسی اداری و دچار شدن کارمندان به روزمرگی مواجه هستیم، گفت: متاسفانه در سیستم اداری حتی یک کاغذ از این میز به میز دیگر ارجاع نمیشود تا کار پیشرفت کند، 2 سال به صورت شبانهروزی پیگیر پروژهها هستیم، اما در نهایت به این نتیجه رسیدهایم که کسی دغدغه کار ندارد، از طرفی درست در زمانی نماینده شدهایم که حتی پولی برای پرداحت حقوقها در کشور وجود ندارد.
نماینده مردم ساوه و زرندیه با بیان اینکه پیمانکاران در مناقصات شرکت نمیکنند، گفت: در واقع پول در کشور وجود دارد، اما پروژهها گران و بیکیفیت انجام میشوند و همین امر باعث شده برکت از مملکت رخت بربندد. در حال حاضر یک سال است پیگیر راه اندازی یک بیمارستان در ساوه هستیم، اما یک مسئول امضا نمیکند، زمان می سوزد و اینگونه است که کارها پیش نمیرود.
از خودیها ضربه میخوریم
وی با بیان اینکه درخصوص بیمارستان ساوه 2 بار مسئولان شیطنت کردند و کار با وقفه مواجه شد. 2 بار وزیر بهداشت را دعوت کردیم، 50 هزار متر زمین و 30 هزار متر بنا تامین کردیم، اما از خودمان به خودمان ضربه میزنند، گفت: برخی از افراد این باور را دارند که اگر این بیمارستان ساخته شود منصوری قطعا در دور بعدی مجلس شورای اسلامی رای میآورد، به همین دلیل سنگاندازی میکنند و با این رویکرد کوتهفکرانه پیش میروند و به دلیل مشکلی که با بنده دارند به منافع شهر و شهرستان ضربه میزنند.
منصوری در خصوص بیماستان زرندیه و مسیر دسترسی به آن با اشاره به اینکه تجهیزات بیمارستان تهیه شده است، بیان کرد: جانمایی بیمارستان زرندیه در بدترین نقطه و در کنار جاده اصلی و در محلی پر سر و صدا انجام شده است، از طرفی فاصله بیمارستان با جاده به قدری کم است که حتی این احتمال وجود دارد که یک راننده کامیون در یک لحظه دچار خواب آلودگی شود و به ساختمان بیمارستان برخورد کند چراکه جاده فاصله کمی با بیمارستان دارد، البته بناست که راه دسترسی برای این مرکز درمانی در نظر گرفته شود و تردد از طریق آن انجام گیرد، اما مشکل اصلی حل نمیشود چراکه ممکن است مراجعهکننده مجددا از راه اصلی تردد کند و تصادفاتی رقم بخورد. در واقع حذف این راه دسترسی نیز نوعی پاک کردن صورت مسئله است و باید تدبیری اساسی در این خصوص صورت گیرد.
مدیریت به کت و شلوار پوشیدن نیست / هنوز بر محور نفت حرکت میکنیم
وی تصریح کرد: باور من این است؛ زمانی که آشپز خیاطی کند، خیاط قصابی کند و قصاب آسفالت تولید کند باید عمر آسفالت به 2 سال کاهش یابد چرا که هیچکس سر جای خودش نیست، هرچند امروز شرایط به گونه دیگری رقم خورده است به این شکل که در واقع قصاب و خیاط هم نداریم چراکه گرفتار نبود تخصص هستیم و هنوز به مانند 50 سال قبل بر محور نفت حرکت میکنیم.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید کرد: ادارات و کارمندان ما خواهان روزمرگی هستند و این روزمرگی باعث شده است که هیچگاه پیشرفت نداشته باشیم، در حالی که موفقیت منوط به زحمت است، باید خانه تکانی در سیستم دولتی انجام شود، مدیریت این نیست که کت و شلوار بپوشیم و در سیستم مدیریتی ساعت 9 وارد اداره و ساعت 14 از اداره خارج شویم.
وی افزود: در حال حاضر 4 میلیون حقوقبگیر در کشور وجود دارد در حالی که ژاپن با 2 برابر جمعیت ما تنها 400 هزار کارمند و حقوقبگیر دارد، طی چند سال آینده نصف بودجه کشور باید به پرداخت حقوق بازنشستگان اختصاص یابد این منبع درآمدی کجاست؟ چگونه باید این حجم حقوق را پرداخت؟
منابع چندمیلیارد ساله را 50 ساله تمام کردیم
منصوری در ادامه به وضعیت کشاورزی شهرستان اشاره کرد و با تاکید بر اینکه در سالهای گذشته اشتباه بزرگی در ساوه رقم خورده است، عنوان کرد: ساوه همواره سرزمین خشکی بوده است و طی سالهای اخیر چندین قطعه زمین با متراژهای مختلف اعم از 500 تا هزار هکتار به افراد برای درختکاری واگذار و توسعه کشاورزی رقم خورد.
وی افزود: امروز نمیتوان این حجم درخت را از بین برد، از طرفی ساوه دو بار درگیر سرمازدگی سخت درختان انار شد به شکلی که درختان کفبر شدند و این در حالی است که براساس تحقیقات علمی اگر روند گذشته ادامه یابد ساوه سرزمینی خشک و بیآب و علف خواهد شد.
وی افزود: طی 50 سال اخیر آب چند میلیارد ساله را برداشت و تمام کرده و زمین را به مرگ رساندیم و با خالی شدن زمین از آب، برای یافتن منابع آبی جدید تا عمق 200 متر در زمین پایین رفتیم.
وی بیان کرد: سیاستهای غلطی که برخی از آقایان به کار گرفتند و یک شبه مجوز حفر چاه آب دادند باعث شده است که برای نسلهای بعدی آب شرب نداشته باشیم، این آب نگهدارنده زمین است، اما آن را از بین بردیم. در سالهای آینده به دلیل بیآبی این باغات وسیع قطعا از بین میروند و جالب اینجاست که با وجود وقوع سرمازدگی های گسترده همچنان اصلاحی ساختاری در کشاورزی شهرستان ایجاد نشده و روال قبل را ادامه میدهیم.
انار و پسته اشتباهات استراتژیک ساوه و زرندیه/چاه نفت ایران میراث تاریخی آن است
نماینده مردم ساوه و زرندیه با اشاره به اخذ حقابه شهرستان با وجود خشکسالیها و افزایش ورودی آب سد ساوه، افزود: ورود انار و پسته به ساوه در کل اشتباهی استراتژیک بوده است، چراکه ساوه گرفتار کم آبی است و زرندیه هیچ رودخانه ورودی ندارد، امروز آب منطقه به سمت شوری رفته است و در این شرایط مردم با چالش مواجه خواهند شد.
منصوری با تاکید براینکه ساوه نباید به انار خود بنازد، بلکه مسجد جامع افتخار این شهرستان است، گفت: 20 سال دیگر نفت این کشور تمام میشود، افتخار ما هویت و تاریخ و تمدن ماست که در حال از بین رفتن است، مسجد جامع ساوه نمونهای از هویت تاریخی ساوه است که در شرایط بسیار بد قرار داشت و به معنای واقعی از بین رفته بود ولی با هزینه شخصی خود در جهت احیای آن تلاش کردیم.
وی افزود: با وجود 5 نیرو در میراث فرهنگی و مسجد جامع ساوه هیچ کس حاضر نبود حتی یک جارو به مسجد بزند، تمام سقف و 6 هزار متر بنا درگیر موریانه بود، اروپایی ها با بازدید از این بنای تاریخی و هویتی بیان میکردند که اگر این مسجد در اروپا بود بهترین بهره برداری از آن صورت می گرفت، در واقع چاه نفت ایران این بناهای ارزشمند هستند .
نماینده مردم ساوه و زرندیه با بیان اینکه در زمان احیا و مرمت مسجد 120 کامیون خاک از آن خارج کردیم چراکه 80 سانتیمتر کاهگل طی 100 سال روی بام های مسجد جمع شده بود و به جای سبکسازی سقف و جمعآوری کاهگلها هرساله مجددا برای جلوگیری از نم کشیدن سقف از کاهگل استفاده شده بود، گفت: با دعوت از یک گروه یزدی طی 2 ماه مسجد از وجود موریانهها تخلیه شد و امروز هیچ اثری از موریانه در بنا نیست، بندکشی سقفها نیز انجام شده است.
وی افزود: حافظیه شیراز یک بنای مربوط به دوره پهلوی است، در حالی که ساوه بزرگترین و قدیمیترین بنای کشور را در خود داده است ولی متاسفانه صداوسیما در گزارش های خود همه آثار استان را معرفی کرد، اما حتی نامی از مسجد جامع ساوه نبرد. در واقع به جای تبیین اهمیت این هویت ارزشمند برای ساوجیها آنها را با انار و پسته گول زدهاند.
کشاورزی درگیر آبفروشی است/آیندگان ما را لعنت خواهند کرد
منصوری با بیان اینکه با توجه به شرایط آبی کشور و شهرستان ساوه کشاورزی طی 20 سال آینده از بین میرود، در حالی که هویت تاریخی ما ماندگار است، بر لزوم توجه به ظرفیت گردشگری شهرستان تاکید کرد و گفت: امروز کشاورزی ما درگیر آبفروشی است و اراضی را بدون علم به کشاورزان واگذار کرده اند. قطعا با این روند نسل آینده ما را لعنت خواهند کرد که چرا آبی برای آنها باقی نگذاشتهایم. در حال حاضر در زرندیه شوری آب از حسینآباد نیز گذشته و اگر به خشکهرود برسد آبی برای شرب در اختیار مردم منطقه نخواهد بود و این شرایط حاصل آیندهنگر نبودن مدیران و سیاست غلط مسئولان است.
وی بیان کرد: امروزه آبیاری قطرهای در دنیا از رده خارج شده اما ایران هنوز آن را اجرایی نکرده است. به قدری در بحث آب بد عمل کردهایم که برکت را از دست دادهایم و ادامه این روند باعث می شود حتی در آینده آب شرب نداشته باشیم مگر اینکه از آب دریاها استفاده کنیم.
این عضو مجلس شورای اسلامی در خصوص استفاده صنایع از منابع آبی عنوان کرد: تمام تلاش ما بر این است که اجازه استقرار صنایع آببر را در شهرستان ساوه و زرندیه ندهیم به عنوان مثال استقرار صنایع تولید آبمیوه در ساوه کاملا سیاست اشتباهی است ولی استقرار صنایع خودروسازی کاملا با سیستم نوین و بدون نیاز به آب انجام خواهد گرفت.
بودجه شهرداری ساوه با سال گذشته تفاوتی نکرده
وی در ادامه درخصوص وضعیت شهری ساوه و کاهش درآمد شهرداری بیان کرد: بودجه شهرداری ساوه با سال گذشته هیچ تفاوتی نکرده است در آخرین سالی که شهرداری در اوج بوده است درآمد 160 میلیارد تومانی داشته که این بودجه امروز 145 میلیارد تومان شده، اما در حوزه ارزش افزوده درآمد کل استان نصف شده است به شکلی که در 2 سال گذشته ارزش افزوده استان مرکزی 330 میلیارد تومان بوده است که سال قبل این رقم به 165 میلیارد تومان رسید.
وی گفت: اختصاص درآمد ارزش افزوده در یک دوره شهرستانی شد و ساوه بسیار سود برد و در دوره اجرای قانون ارزش افزوده در برنامه پنجم 450 میلیارد تومان درآمد به شهرستان وارد شد، اما مجلس مخالف بود و با اتمام برنامه پنجم اختصاص این درآمد به حالت استانی بازگشت و با آغاز برنامه ششم به حالت معمول و استانی بازگشت. بر این اساس این درآمد کم نشده بلکه به حالت قبل بازگشته است. در حال حاضر ساوه 45 میلیارد تومان دریافتی و از قبل هم 25 میلیارد تومان بدهی داشته است. البته تنشی که در این خصوص براه افتاد نادرست بود و باید گفت که از نظر درآمدی هیچ تغییری در شهرداری ساوه ایجاد نشده است.
هر هیات ورزشی ساوه صاحب سالن میشود
منصوری با اشاره به حضور وزرای مختلف در حوزه انتخابیه ساوه و زرندیه که هرکدام عایدی و مزیتی برای شهرستانها به همراه داشته است، افزود: استان در حوزه وزرش کمکی به شهرستان نکرده و نگاه خوبی به دورترین شهر خود نداشته است. تا 2 سال پیش ساوه از یک سالن ورزشی مناسب محروم بود و امروز سالن ورزشی با منابع شهرستانی میسازیم. پروژه هایی که دولت با یک میلیارد تومان می سازد را ما با 150 میلیون تومان می سازیم و از کمکهای شهروندان استفاده می کنیم.
وی بیان کرد: امروز برای هر هیات ورزشی شهرستان ساوه یک سالن بدون کمک دولت در حال ساخت است، در حال حاضر سه سالن در حال ساخت است و حتی بهسازی و ایجاد زمین چمن شهرستان با هزینههای شخصی بنده انجام خواهد شد، ساوه در حال حاضر 2 تیم فوتسال در لیگ یک دارد که مانندی در دیگر شهرهای کشور ندارد، با وجود اینکه شورای شهر ساوه سه مرتبه فوتبال شهرداری را منحل کرد، اما امروز این شهرستان صاحب تیم فوتبال است.
وی افزود: با 300 میلیون تومان تیم را اداره کردیم و بازیکنان آن آقای گل شده و تعدادی از آنها به تیم ملی دعوت شدهاند، اگر این تیم با بدشانسی مواجه نمیشد به لیگ برتر راه مییافت.
نماینده ساوه با بیان اینکه صداوسیما توجهی به این ظرفیت عظیم شهرستان نداشت، اضافه کرد: البته صداوسیما مطالباتی از تیم شهرداری ساوه داشت که به این واسطه پخش مسابقات تیم انجام نشد و در این راستا نسبت به عملکرد صداوسیما نقد وارد است.
منصوری با اشاره به پیشنهاد ارائه شده به صداوسیما به منظور اختصاص ساعتی به شهرستان ساوه گفت: پیشنهاد شد که ساعتی مشخص را در یکی از ایام هفته به شهرستان های ساوه و زرندیه اختصاص دهند، البته این حق را داریم که به عنوان دومین شهرستان بزرگ استان دو ساعت در هفته را از آنتن تلویزیون در اختیار داشته باشیم.
منصوری با بیان اینکه ورزش شهرستان را بدون اعتبار و پول اداره میکنیم، تکمیل پروژههای ورزشی شهرستان زرندیه نیز دنبال می شود، تاکید کرد: مملکت پول داشته و دارد ولی به درستی مصرف نمی شود، 750 میلیارد دلار طی 8 سال نفت فروخته شد ولی سود بانکی 24 درصد دو درصد نشد! تا زمانی که سیستم دولتی حاضر نیست حضور خود را کاهش دهد و امور را به بخش خصوصی بسپارد قطعا به بهرهوری نخواهیم رسید.
از خطای مالی مدیران ساده عبور نمیکنیم/ساوه شهر پاک از رشوه
وی در بحث انتخابات و انتصابات صورت گرفته در استان مرکزی و تاثیر نظر نمایندگان اظهار کرد: انتخاب فرمانداران توسط مدیریت ارشد استان صورت می گیرد و تلاش شد که دخالتی در انتخاب ها نداشته باشیم ولی قطعا اگر اشتباهی صورت بگیرد محکم ایستادگی خواهیم کرد چراکه در بحث کار روابط دوست و آشنا را دخالت نمی دهم. در ساوه از انتخاب مدیریت ارشد شهرستان نیز رضایت داریم و درخصوص ادارات نیز بی تفاوت نیستیم و نظارت جدی داریم. به هیچ عنوان از خطای مالی مدیران عبور نخواهیم کرد. ساوه شهری پاک است و کسی نمی تواند ادعا کند برای انجام کارها رشوه داده است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بیان کرد: دولتها، روسای جمهوری، مدیران و ... میآیند و میروند و تنها سفره ها دست به دست می شود و کسانی که به این سفره ها دسترسی دارند آنقدر باهوش و بهم پیوسته هستند که از یک رییس جمهور هم برای رفع مشکل کاری ساخته نیست و اجازه نمی دهند خصوصی سازی به درستی انجام شود و همین شرایط باعث شده است که عدهای بسیار غنی و عدهای ناتوان ماندهاند. افرادی را در سیستم دولتی داریم که سرمایهگذاران بزرگی شدهاند.
فساد بر چیده شود، برکت به کشور بازمیگردد/باید واقعیتهای تکنولوژیک دنیا را پذیرفت
وی با تاکید براینکه طی 2 سال اخیر تلاش بسیاری در حفظ و حراست از حوزه انتخابیه خود داشتهایم و هزینه های خلاف در ساوه بالا رفته است، افزود: من عصای حضرت موسی ندارم که به واسطه آن همه امور را به سرانجام برسانم، اما قطعا با پیگیری و مراقبت میتوانیم کشور را از فساد نجات دهیم که قطعا در این شرایط برکت به کشور باز میگردد.
منصوری تصریح کرد: نمایندهها در حوزه برچیده شدن فساد در کشور موثر هستند و باید تلاش بسیاری بر معرفی مدیران سالم، متخصص با روابط درست داشته باشند، امروز من به عنوان نماینده همه امور خود را خود انجام میدهم و حتی برای حضور در روستاها تنها به همراه یک راننده حاضر میشوم، اجازه ندادهام حالت تجمل بر زندگی حاکم شود و حتی فرزندان من نمیدانند مجلس چه جایی است و اجازه به وجود آمدن آقازاده را با وجود اینکه درآمد بالایی دارم و حتی همسرم پزشک است را ندادهام و سادگی را مشی خود قرار دادهام. تا زمانی که سادگی بر جامعه حاکم نشود و فساد از سیستم دولتی بیرون نرود مشکل رفع نمی شود.
وی مهمترین چالش کشور را باطل و ضایع کردن منابع کشور دانست که شاهد این اتلاف منابع صادراتمحور نبودن تولیدات کشور است و گفت: ما در تکنولوژی عقب هستیم و تحقق رشد تکنولوژی با روند آموزشی موجود در مدارس کشور به نتیجه نمی رسد. به همین دلیل در کمیسیون صنایع سعی شد دیدگاه تکنولوژیک را حاکم کنیم که ورود رنو به کشور در مقطع کوتاه تنها راه رسیدن به تولید است، باید واقعیتهای تکنولوژیک دنیا را بپذیریم و همسو با سرعت جهان پیش برویم. امروز منابع را اختصاص میدهیم، اما با سرعت جهان پیش نمیرویم و قطعا در این شرایط فرصت و منابع را به راحتی از دست میدهیم.
تعرفه گاز خرقان و نوبران سردسیری شد/دسترسی روستاهای حوزه انتخابیه به گاز 93 درصدی شد
منصوری تصریح کرد: اینکه با دلار 5 هزار تومانی همچنان وارد صادرات نشویم فاجعه برای صنعت کشور است، بر این اساس سعی شد لزوم حضور شرکتهای بزرگ را به مسئولان بقبولانیم، اما با فعالیت یک یا چند نفر در این حوزه نمیتوان شرایط اصلاح کرد بلکه باید همت ریاست جمهوری را برای اصلاح ساختار دولتی در نظر گیریم و باید تلنگری زده شود.
وی در خصوص رسیدگی به وضعیت روستاها گفت: در حوزه انتخابیه 9 شهرستان و 400 روستا داریم که تقریبا تمام روستاها را بازدید داشتهام و بزرگترین کار انجام شده احیای شبکه آبرسانی به منظور جلوگیری از هدررفت آب و حفر چاه برای شرب است، در بخش خرقان و نوبران مجموعا 150 روستا مستقر است و در کمیسیون اصل 90 تلاش شد که هزینه گاز مطابق با نواحی سردسیری محاسبه شود به شکلی که امروز هزینه 400 هزار تومانی گاز در این منطقه 40 هزار تومان تعریف می شود.
این عضو کمیسیون اصل 90 افزود: وضعیت راهها نیز مدنظر است، امروز نگهداری راهها هزینه بالایی دارد و علاوه بر نگهداری بحث توسعه راهها را مدنظر داریم، در حال حاضر در محور ساوه – سلفچگان و ساوه-پرندک ترمیم روکش داشتیم، 24 مرکز درمانی کامل در روستاها احداث شده است، همه روستاها به اورژانس دسترسی دارند، 55 متخصص در ساوه و 15 متخصص در زرندیه مستقر شدند، اورژانش هوای به روستاهای منطقه می تواند خدمات بدهد، بحث ارتباطات و شبکه ارتباطی توسعه یافته است، 340 درصد حقوق محرومان که بیشتر در روستاها هستند افزایش یافته با مصوبه مجلس و این موضوع با پیگیری جدی انجام گرفت و بیشترین کمک به محرومان در مجلس دهم محقق شد و امروز دسترسی گاز به 93 درصد رسیده است و کل منطقه ساوه مجهز به گاز خواهد شد و برای محرومان بیشتر از همه زمان اختصاص یافته است.
آب؛ اولویت همیشگی ساوه و زرندیه/ارادهای برای افزایش نماینده در حوزه انتخابیه نبوده است
وی آب را اولویت همیشگی حوزه انتخابیه ساوه و زرندیه طی 2 سال آینده دانست و پیگیری وضعیت راهها، توسعه خطوط راهآهن، مسیر ساوه-مشهد و ایجاد کمربندی شهری به منظور جلوگیری از ورود کامیونها به مرکز شهر و توسعه صنایع مناسب با اقلیم و اشتغال را از دیگر مباحث مدنظر جهت پیگیری تا پایان دوره دهم مجلس شورای اسلامی عنوان کرد.
منصوری با اشاره به اینکه حجم کاری ساوه و زرندیه به واسطه وسعت بسیار بالاست، گفت: قطعا وجود یک نماینده دیگر دراین شهرستان به رفع مشکلات و پیگیری مطالبات موثر خواهد بود، اما تاکنون نمایندهای اضافه نشده است و البته ارادهای در این راستا نیز نبوده است.