معاون استاندار و فرماندار ساوه گفت: کاهش حد نصاب تفکیک از 170 متر به 90 تا 100 متر گام مهمی در پیشگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز و تخلفات ساختمانی خواهد بود.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، محمد بهاروند در جلسه بررسی مسائل و مشکلات عمرانی شهرستان ساوه که با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی و جمعی از مدیران استانی برگزار شد، اظهار کرد: بالا بودن حد نصاب به میزان 170 متر زمینه ساز احداث بناهای مسکونی فاقد پروانه ساخت و مغایر با اصول شهرسازی و ساختمان سازی ایمن و مقاوم می شود.
وی بیان کرد: از آنجاکه شهرستان ساوه در گسل وقوع زلزله قرار دارد و از جمله شهرهای زلزله خیز کشور به شمار می رود لذا تسهیل در ساخت و سازها و فعالیتهای عمرانی زمینه ساز احداث واحدهای مقاوم و ایمن در برابر زلزله خواهد شد و علاوه بر پیشگیری از وقوع تخلفات ساخت و ساز موجب کاهش تلفات جانی و مالی متاثر ار وقوع بلایای طبیعی و زلزله خواهد بود.
وی خواستار طرح موضوع کاهش حدنصاب در ساخت و سازها در شورای شهرسازی استان شد و افزود: با وجود اینکه این موضوع بارها مطرح شده است، اما اقدام موثری صورت نگرفته است که لازم است یک تصمیم فوری در این خصوص اتخاذ شود تا بسیاری از مشکلات شهر ساوه کاهش یابد.
فرماندار ساوه در ادامه با اشاره به تشکیل کمیسیون ماده پنج استان در شهرستان ساوه با حضور مدیران استانی و شهرستانی تاکید کرد: برگزاری این کمیسیون در شهرستان اولا موجب ارتقای سطح رضایت مردم به دلیل عدم مراجعه به مرکز استان شده و ثانیا مصوبات راهبردی آن توانست بخش اعظمی از مشکلات عمرانی شهرستان را برطرف کند.
وی استمرار تشکیل جلسات کمیسیون ماده پنج استان در شهرستان ساوه را موجب خوشحالی مردم و برطرف شدن بسیاری از مشکلات و صرفهجویی در وقت، زمان و هزینه مردم خواهد شد.
بهاروند در ادامه به برخی از مشکلات اجتماعی شهرستان نظیر حاشیه نشینی اشاره کرد و گفت: با انجام یک کار جمعی مشترک با مشارکت فرمانداری، دستگاه قضایی، شورای شهر و سایر نهادهای ذیربط تدابیر لازم برای کاهش مشکلات اجتماعی و معضلات نقاط حاشیه نشینی صورت گرفت.
وی با اشاره به مصوبه مجلس و دستورالعمل ابلاغی مبنی بر افزودن برخی از نقاط حاشیه ای برخوردار از شرایط قانونی به محدوده خدمات شهری عنوان کرد: با ابلاغ این دستورالعمل و انجام یک کار جمعی خدمات شهری به برخی از نقاط که واجد شرایط لازم بودند صورت گرفت، اما هنوز در خصوص گازرسانی اقدام موثری صورت نگرفته است و تلاش خواهیم کرد تا گازرسانی انجام شود.
فرماندار ساوه به برخی از مشکلات اراضی بویژه در روستاها با منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: برخی از اراضی در روستاها با وجود سابقه بالای زراعت توسط کشاورزان در زمره اراضی ملی قرار گرفته اند که لازم است در این خصوص نیز چاره اندیشی شود.
وی به مشکل موجود در اجرای طرح کنارگذر ساوه نیز اشاره کرد و افزود: به دلیل مشکلات اعتباری با وجود پیشرفت خوبی که در اجرای آن صورت گرفته است اما به دلیل تکمیل نبودن پروژه، امکان تردد وسایط نقلیه وجود ندارد و همچنان تردد کامیون و وسایط نقلیه سنگین از داخل شهر صورت می گیرد و مشکلاتی را در بردارد.
وی خواستار بازدید میدانی مسئولان از این پروژه شد تا با تخصیص اعتبارات لازم و تامین برخی از زیرساختها بزودی این کنار گذر زیر بار ترافیکی قرار گیرد.
بهاروند تصریح کرد: یکی از اقدامات خوبی که در شهرستان صورت گرفت انتقال شرکتهای حمل ونقل کالا از داخل شهر به شهرک حملونقل در حال احداث است که توانسته بخش اعظمی از تردد وسایط نقلیه سنگین به داخل شهر را کاهش دهد.
وی با اشاره به افزایش جمعیت 50 هزار نفری در شهرستان ساوه در آخرین سرشماری صورت گرفته گفت: از این میزان حدود 30 هزار شهروند شهری و 20 هزار روستایی ثبت شده است که نشان دهنده رشد مهاجرت در این منطقه است از این رو لازم است اقدامات حمایتی صورت گیرد و یکی از مشکلات شهری که گرههای ترافیکی است برطرف شود.
وی در ادامه گفت: شهرستان ساوه به عنوان دومین شهرستان استان مرکزی بیشترین راههای مواصلاتی و اتوبانها را به خود اختصاص داده است و به دلیل قرار گرفتن در شاهراه مواصلاتی کشور حجم بالای ترددها و سوانح جاده ای در این شهرستان صورت می گیرد که لازم است اعتبارات لازم برای ایمنسازی محورهای مواصلاتی و اهداف توسعهای تخصیص یابد.