چهارشنبه 7 آذر 1403 | Wednesday 27 November 2024

شهرستان ساوه با برخورداری از 135 هزار هکتار اراضی کشاورزی سالانه با تولید حدود 750 هزار تن انواع محصولات، نقش بسزایی در توسعه و رونق این بخش دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، شهرستان ساوه با تولید سالانه بیش از 65 هزار تن گندم مرغوب و عاری از سن زدگی جایگاه مهمی در تولید این محصول دارد.

ازآنجایی‌که گندم نقش مهمی به لحاظ تولید و تغذیه در جامعه دارد، دولت هرسال اقدام به خرید این محصول به‌صورت تضمینی از کشاورزان با قیمت مناسب می‌کند.

برخی کشاورزان ساوه‌ای از قیمت تضمینی خرید گندم ناراضی هستند و آن را با توجه به نرخ تورم منطقی نمی‌دانند و خواستار افزایش این نرخ شدند.

یک کشاورز ساوه‌ای در این خصوص به خبرنگار فارس در اراک اظهار کرد: دولت قیمت تضمینی خرید گندم را به ازای هر کیلو 13 هزار ریال اعلام کرده، این در حالی است که سال گذشته این میزان 12 هزار و 700 ریال بود.

 عباس کریمی با اشاره به این‌که تورم بر تمامی فرآیند کاشت، داشت و برداشت تأثیرگذار است، افزود: تفاوت 3 هزار ریالی گندم بسیار ناچیز است و جوابگوی هزینه‌های انجام‌شده نیست.

وی بیان کرد: دولت می‌تواند با اتخاذ تصمیمات سازنده و پویا و افزایش خرید تضمینی گندم، جدای از حمایت از کشاورزان گامی بلند برای ایجاد رقابتی سالم در تولید این محصول بردارد.

یکی دیگر از کشاورزان ساوه نیز بیان داشت: خرید تضمینی گندم برای هر کیلوگرم 13 هزار ریال بسیار کم است به‌طوری که جبران هزینه‌های جانبی تولید این محصول از قبیل خرید بذر و به‌کارگیری کمباین نمی‌کند.

 علی‌اکبر مستوفی‌نژاد افزود: قیمت مصوب برای خرید تضمینی گندم با ملاحظات اقتصادی، کمبود نقدینگی و همسو با رضایت کشاورزان صورت نگرفته است.

وی بیان کرد: از سویی سال گذشته کرایه حمل بار گندم خریداری‌شده به کشاورزان پرداخت می‌شد اما متأسفانه امسال این مهم محقق نشد و کشاورز خود موظف به پرداخت هزینه از مزرعه تا سیلو است.

این کشاورز ادامه داد: دولت با حمایت از کشاورز می‌تواند در افزایش تولید و ارتقای کمی و کیفی محصول کشاورزی نقش مؤثری ایفا کند، به‌نحوی‌که شاهد رشد و توسعه صنعت کشاورزی باشیم.

مدیر جهاد کشاورزی ساوه نیز گفت: برداشت گندم دیم و آبی در اراضی کشاورزی در 25 هزار و 400 هکتار از اراضی شهرستان از خردادماه در بخش مرکزی این شهرستان آغاز شده و تا پایان مردادماه در بخش نوبران ساوه ادامه دارد.

حسن شریفی با اشاره به پیش‌بینی تولید 65 هزار تنی گندم در اراضی زیر کشت ساوه، افزود: امسال 50 هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان نیز به‌صورت تضمینی خریداری خواهد شد.

وی اظهار کرد: خرید تضمینی گندم در این شهرستان در دو انبار ذخیره مکانیزه 60 هزار تنی انجام می‌شود و در این خصوص با توجه به وجود ظرفیت یک سیلوی مکانیزه خصوصی شهرستان 100 هزار تنی دیگر در این شهرستان مشکلی وجود ندارد.

شریفی گفت: قیمت خرید تضمینی گندم در سال جاری به ازای هر کیلوگرم 13 هزار ریال است و این نرخی است که دولت با در نظر گرفتن شرایط و نرخ تورم مشخص کرده است.

مدیر جهاد کشاورزی ساوه با اشاره به این پرداخت حمل بار گندم خریداری‌شده به کشاورزان نیز اظهار کرد: در سال گذشته این هزینه به کشاورزان پرداخت می‌شد اما متأسفانه امسال تاکنون برنامه‌ای برای این مهم وجود ندارد.

وی ادامه داد: گندم تولیدی این شهرستان به لحاظ کیفیت جایگاه ممتازی در استان مرکزی دارد و 30 درصد محصول تولیدی ساوه به این مهم اختصاص دارد.

شریفی ادامه داد: درمجموع شهرستان‌های ساوه و زرندیه سالانه 37 هزار تن گندم مصرف می‌کنند ازاین‌رو گندم تولیدی مازاد بر نیاز مردم به اقصی نقاط کشور ازجمله مرکزی، تهران، کرج و قم ارسال می‌شود.

شریفی با اشاره به کاهش 20 درصدی گندم تولیدی ساوه در مقایسه با سال گذشته افزود: هرچند بارندگی مناسبی امسال در ساوه داشتیم اما به لحاظ اینکه پراکنش مناسب نبود و این امر تأثیر بسزایی در کاهش محصول داشت.

وی بابیان این‌که از سال گذشته 50 هزار تن گندم در سیلوی این شهرستان وجود دارد، اظهار کرد: 28 هزار و 600 تن تاکنون گندم تضمینی از کشاورزان خریداری‌شده است.

مدیر جهاد کشاورزی ساوه بیان کرد: بازدید از وضعیت سیلوها، تأمین نیروی انسانی موردنیاز، رفع موانع پیش روی حمل و انتقال گندم به مراکز خرید در هنگام خرید گندم تولیدی ساوه ضروری است.

شریفی ادامه داد: با توجه به مرغوب بودن گندم تولیدی این شهرستان می‌توان با هماهنگی مسئولان مربوطه این محصول را پس از برداشت و خرید برای ارتقای کیفیت آرد تولیدی به مدت 40 روز در انبار و سیلوها نگهداری و سپس به بازار مصرف عرضه کرد.

وی بیان کرد: باید زمینه خرید محصول کشاورزی برای کشاورز طوری مهیا باشد که رغبت و انگیزه برای تولید مرغوب را داشته باشد.

مدیر جهاد کشاورزی ساوه گفت: دستگاه‌های مرتبط برای ارائه خدمات مناسب به کشاورزان در زمان برداشت این محصول را دارند تا آنان مشکلی برای برداشت زحمات یک‌ساله خود نداشته باشند.

معاون فنی جهاد کشاورزی ساوه نیز گفت: این شهرستان با تولید سالانه 65 هزار تن گندم مرغوب نقش ممتازی در تأمین این محصول در استان مرکزی و استان‌های هم‌جوار دارد.

محمود رضا خلیلی با اشاره به این‌که کرایه حمل گندم خریداری‌شده به کشاورز افزود: هنوز دستورالعملی برای این مهم اعلام نشده، اما امکان اینکه مابه‌التفاوت به کشاورز پرداخت شود، وجود دارد.

وی در خصوص خرید گندم تضمینی از قرار هر کیلوگرم 13 هزار ریال اظهار کرد: این میزان بر اساس نرخ تورم 10 درصد در نظر گرفته شده است.

معاون فنی جهاد کشاورزی ساوه با اشاره به این‌که سال گذشته قیمت خرید تضمینی گندم هر کیلوگرم 12 هزار و 700 ریال بود، بیان کرد: کشاورزان با توجه به هزینه‌های جانبی انتظار بیش از 300 ریال در افزایش قیمت امسال را داشتند که دولت با در نظر گرفتن شرایط چنین مبلغی را اعلام کرد.

یک کارشناس تغذیه در ساوه گندم را سرشار از املاح معدنی دانست و گفت: این ماده غذایی در پیشگیری از سرطان به لحاظ وجود ویتامین‌های گوناگون مؤثر است.

 الهام بشیری با اشاره به اینکه گندم از غنی‌ترین غلات است، افزود: گندم دارای ویتامین B، E و گلوتن گندم دارای پروتئین، چربی، نشاسته و خاکستر است.

وی اظهار کرد: پروتئین گندم ازلحاظ غذایی فوق‌العاده پرانرژی و سبوس آن‌که دارای پروتئین زیادی است.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group