يكشنبه 4 آذر 1403 | Sunday 24 November 2024

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرندیه توسعه کشت گلخانه‌ای را راهکاری موثر برای مدیریت منابع آبی در این منطقه که قطب کشاورزی استان مرکزی به شمار می‌رود، دانست.

احمد قره‌بیگلو در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، با تاکید بر اینکه هر روز به محدودیت منابع آبی افزوده می‌شود، افزود: مهمترین برنامه‌ جهاد کشاورزی توسعه کشت گلخانه‌ای است که تا به امروز حدود 7.5 هکتار در سطح شهرستان، گلخانه احداث شده و در نظر داریم تا پایان سال جاری این میزان را به 22.5 هکتار افزایش داده و سطح زیر کشت گلخانه‌ای شهرستان به سه برابر افزایش ‌یابد.

وی عمده طرح کشت گلخانه‌ای را مربوط به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) دانست که توسط شرکت زرین کشت پایدار اجرا می‌شود و افزود: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) یک پروژه حدود 50 هکتاری کشت گلخانه‌ای در سه فاز 15 هکتاری در دست عملیات دارد که فاز اول 15 هکتاری آن تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد.

به گفته این مقام مسئول در جهاد کشاورزی زرندیه، تمامی تجهیزات و سیستم گلخانه‌ای این پروژه با استفاده از آخرین تکنولوژی روز دنیا تجهیز می‌شود که از کشور اسپانیا وارد می‌شود و پیش‌بینی ما این است که در هفته دولت (شهریورماه سال 96) فاز اول آن افتتاح شود.

وی ادامه داد: در راستای کشت گلخانه‌ای،‌ کشت‌های جدیدی مانند گل رُز هلندی در برنامه شهرستان قرار گرفته و برای اولین بار در این شهرستان یک واحد گلخانه 6 هزار متری توسط بخش خصوصی اجرا شده و 4 رقم پایه‌ای گل رُز هلندی در حال پرورش است که این پروژه در هفته دولت سال جاری افتتاح خواهد شد.

قره بیگلو گفت: توسط بخش خصوصی(شرکت سرو زرندیه) شهرک گلخانه‌ای این شهرستان در حال آماده‌سازی و فراهم کردن زیرساخت است. قطعه‌های این شهرک گلخانه‌ای قابلیت واگذاری دارد و بعد از بهره‌برداری زیرساخت‌های لازم زمین‌های شهرک گلخانه‌ای "سرو" زرندیه به سرمایه‌گذاران و متقاضیان واگذار خواهد شد.

وی گفت: در شهرک گلخانه‌ای سرو زرندیه کشت نشاء گیاه دارویی فیسالیس در گلخانه بصورت آزمایشی اجرا و به فضای باز منتقل شد و برای نخستین بار در سطح 25 هکتار با روش آبیاری تیپ در حال پرورش است. این گیاه ارزش صادراتی دارد و می‌تواند برای کشور ارزآوری مفیدی داشته باشد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرندیه در ادامه گفت: این شهرستان در بخش‌های مرکزی و خرقان دارای 60 هزار هکتار اراضی کشاورزی است که از این مقدار حدود 15 هزار هکتار مربوط به اراضی دیم است و نیازی به آبیاری تحت فشار ندارد.

وی بیان کرد: تقریبا 6 هزار هکتار سطح زیر کشت محصولات بهاره، حدود 13 هزار و 500 هکتار سطح زیر کشت محصولات باغی، حدود 10 هزار هکتار سطح زیر کشت محصولات پاییزه شامل گندم آبی و جو آبی در این شهرستان وجود دارد و مصمم هستیم این زمین‌ها را به آبیاری تحت فشار تجهیز کنیم که خوشبختانه تاکنون 4 هزار هکتار به آبیاری تحت فشار مجهز شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت و پتانسیل‌های دام و طیور شهرستان پرداخت و گفت: شهرستان زرندیه دارای بزرگترین مجتمع پرورش شترمرغ است که در زمینی به وسعت 500 هکتار جانمایی شده و دارای 97 واحد است، هر یک از این واحدها حدود 4 هکتار مساحت دارد و ظرفیت هر کدام 300 قطعه است.

قره بیگلو بیان کرد: در حال حاضر 4 هزار و 500 قطعه پرنده در این مجتمع در حال پرورش هستند و حدود 70 واحد تکمیل شده و به بهره‌برداری رسیده و مابقی نیز در حال تکمیل و آماده‌سازی است که بطور کل 29 هزار و یکصد قطعه ظرفیت پرورش شترمرغ این شهرستان است.

وی گفت: شهرستان مستعد زرندیه در بخش کشاورزی در زمینه تولید جوجه یک روزه با تولید 8 میلیون و 691 هزار قطعه جوجه یکروزه رتبه سوم استان و در تولید تخم‌مرغ نیز با تولید 8 هزارو 745 تن در سال رتبه دوم استان، در تولید گوشت مرغ با ظرفیت 3 هزار و 500 تن، گوشت قرمز با ظرفیت 3 هزار و 750 تن، شیر خام با ظرفیت 25 هزار و 72 تن رتبه ششم استان و همچنین در جوجه‌ریزی مرغ گوشتی نیز با 2 میلیون و 90 هزار قطعه رتبه ششم را از آن خود کرده است.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group