با ابلاغ اساسنامه سازمان حمل و نقل بار و مسافر به شهرداری های کشور سازمان حمل و نقل بار و مسافر در سطح شهرداری ساوه راه اندازی شد .
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، کامران جوادی شهردار ساوه در مراسم معارفه طاهری به عنوان سرپرست این سازمان بیان کرد: با توجه به توسعه روزافزون شهرها و خدمات شهری اهمیت رفاه حال شهروندان باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، لذا حمل و نقل عمومی یکی از مهمترین خدمات مدیریت شهری است که مسئولان باید به این مهم توجهی ویژه داشته باشند .
وی ادامه داد: سیاست های حمل و نقل پایدار در صدد جستجوی روش هایی است که امکان دسترسی مناسب را برای همه اقشار جامعه فراهم كرده، هزینه های اقتصادی را تعدیل کرده و زمینه آلودگی های زیست محیطی را کاهش دهد.
جوادی تصریح کرد: راهبرد حمل و نقل یکپارچه با هدف یكپارچه سازی و هماهنگ کردن خدمات جابجایی در راستای دستیابی به آرمان حمل و نقل پایدار پیشنهاد شده است، زیرا بسیاری از شهرهای کشور از جمله ساوه با مشکلات عمده ای در حوزه حمل و نقل درون شهری همچون سهم پایین استفاده از حمل و نقل عمومی، ازدحام ترافیكی روزافزون در بخش مركزی شهر، مصرف بالای سوخت و بروز انواع آلودگی مواجه بوده است .
وی یادآور شد: اساسنامه سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری در پی ابلاغ نمودار سازمانی شهرداری ساوه و موافقت با تشکیل سازمان مذکور و در اجرای الگوی اساسنامه سازمان های وابسته به شهرداری ها و موضوع بخشنامه وزیر کشور و تایید اساسنامه پیشنهادی توسط شورای اسلامی شهر از سوی مهندس خنداندل رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور به استانداری مرکزی ابلاغ شد .
جوادی گفت: از زمان ابلاغ اساسنامه سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری ساوه، اساسنامه های مصوب سازمان های اتوبوسرانی، مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی و پایانه های مسافربری شهرداری ملغی الاثر است .
وی افزود: برخی از وظایف و ماموریت های سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری ساوه در چارچوب وظایف قانونی شهرداری عبارت از مدیریت یکپارچه حمل و نقل عمومی مسافر، مدیریت یکپارچه حمل و نقل بار شهری از قبیل شناسایی، ساماندهی و نظارت بر سامانه های حمل و نقل بار، صدور بار برگ و اعمال ضوابط ایمنی و حفاظت بویژه برای بارهای خطرناک و ترافیکی و مدیریت ساخت، توسعه، بهره برداری و نگهداری پایانه های مسافری شهری و پایانه ها و مراکز عمده بار (باراندازها) است .
وی مدیریت ساخت، توسعه و نگهداری پایانه های مسافری برون شهری، جمع آوری آمار و اطلاعات مرتبط با حمل و نقل عمومی بار و مسافر و تحلیل و پایش مستمر آن و مدیریت ایجاد، توسعه، نگهداشت و بهسازی زیرساختهای مورد نیاز و مرتبط با حمل و نقل عمومی بار و مسافر و تأسیسات و تجهیزات مرتبط با آن از قبیل خطوط حمل و نقل عمومی مسافر، ناوگان بار و مسافر و ایستگاه ها، علائم و تجهیزات ایمنی مرتبط و سامانه های هوشمند حمل و نقل عمومی بار و مسافر را از دیگر وظایف و ماموریت های سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری عنوان کرد .
" مسلم طاهری" سرپرست سازمان حمل و نقل بار و مسافر نیز در این جلسه بیان کرد: سیستم های حمل و نقل عمومی یکی از زیرمجموعه های حمل و نقل درون شهری است که از دیدگاه مهندسین ترافیک در اولویت درجه یک راهکارهای بهبود وضعیت تردد و کاهش تاخیرات محسوب می شود .
وی افزود: حمل و نقل عمومی علاوه بر افزایش ظرفیت عملکردی معابر شهری، نوعی ساختار یکپارچه و منظم در رفت و آمدهای روزانه ایجاد می کند، لذا برنامه ریزی حمل و نقل همگانی در طرح توسعه شهری دارای جایگاه ویژه ای است که این جایگاه به لحاظ بهره وری بهینه از امکانات موجود و پوشش مناسب تقاضای فعلی حاصل شده است .
وی تصریح کرد: با توجه به رشد سریع شهرنشینی و عدم وجود زیرساختهای مناسب حمل و نقل درون شهری، این امر باعث افزایش زمان جابجایی، آلودگی های صوتی، ترافیک سنگین و نیز آلودگی محیط زیست شهری شده است .
طاهری اظهار کرد: مدیریت مناسب حمل و نقل باعث افزایش کارایی اقتصادی شهری، کاهش مصرف انرژی و ارائه خدملات بهتر به شهروندان خواهد بود، لذا می بایست بستر مناسب برای دسترسی همه شهروندان به حمل و نقل ایمن و با کیفیت مناسب و همچنین حل معضل ترافیک در شهرهای بزرگ فراهم شود .
در پایان این جلسه حکم سرپرستی سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری ساوه به مسلم طاهری ابلاغ شد.