يكشنبه 4 آذر 1403 | Sunday 24 November 2024

معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه از افزایش 76 درصدی میزان بارندگی‌های سال زراعی 96- 95 در این شهرستان خبر داد.

محمودرضا خلیلی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، با اعلام این خبر افزود: بنا بر آنچه که در ایستگاه هواشناسی جهاد کشاورزی بخش مرکزی ساوه ثبت شده است، میزان بارش‌ها در سال زراعی 95- 94 به میزان 108.9 میلی متر بوده که با رشد 76 درصدی در سال زراعی 96-95 تا لحظه اعلام این خبر به 192 میلی‌متر افزایش پیدا کرده است.

وی بیان کرد: در منطقه غرق‌آباد نیز این میزان از 216.5 میلیمتر سال زراعی گذشته به 265 میلیمتر در سال زراعی 95- 96 افزایش پیدا کرد که در این منطقه نیز رشد 22 درصدی را شاهد بودیم.

وی به بارش‌های خوب بهاره در بخش مرکزی و نوبران شهرستان ساوه که موجب خوشحالی کشاورزان شده است نیز اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال جاری در بخش مرکزی ساوه 50 میلیمتر و در بخش نوبران نیز 20 میلیمتر باران باریده است.

معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص توصیه‌ به باغداران و کشاورزان در خصوص انجام اقدامات ترویجی در این مقطع از سال با توجه به بارش‌های خوبی که در منطقه صورت گرفته است، گفت: یکی از مشکلاتی که در این فصل از سال موجب بروز خسارت به کشاورزان و باغداران بویژه باغاتی که میوه‌های سردرختی دارند، می‌شود بروز جبهه هوای سرد است.

وی ادامه داد: گرچه بروز جبهه هوای سرد زمستانه در سال گذشته موجب کف‌بر شدن درختان انار این شهرستان به عنوان قطب تولید انار جهان شد و خسارات بسیاری را به باغداران تحمیل کرد، اما خوشبختانه با وجود بارش‌های خوب بهاره، خسارتی به باغات وارد نشده است و تهدید خاصی از سرمای بهاره به باغات و مزارع صورت نگرفته است.

خلیلی بیان کرد: به دلیل تداوم سرمای زمستانه و ادامه آن در فصل بهار، به نوعی مدت خواب درختان بیشتر شده و درختان به طور کامل شکوفا نشدند و یخبندان شدیدی هم علیرغم بارش‌ها که گاه در نقاط مرتفع به صورت برف بود، صورت نگرفت.

وی ادامه داد: بارندگی‌های خوب بهاره موجب رویش علف‌های هرز در باغات شده است و توصیه می‌شود که باغداران برای از بین بردن علف‌ها هر چه سریع‌تر اقدام به بیل زدن و تغذیه باغات و کوددهی کنند تا بواسطه بیل زدن باغات، آب کافی به خاک برسد و در آن ذخیره شود تا در نتیجه کوددهی و جذب آن توسط درخت موجب مقاوم‌تر شدن درختان و باردهی بیشتر درخت شود.

خلیلی به کشاورزانی هم که اقدام به کاشت گندم و جو می‌کنند، گفت: کشاورزانی که اقدام به کاشت گندم و جو کرده‌اند نیز باید توجه داشته باشند که کودپاشی را به دقت انجام دهند و چنانچه عملیات کوددهی به تعویق افتاده است، هر چه سریعتر اقدام کنند.

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group