مدیر امور مالیاتی شهرستان ساوه گفت: حذف مالیات علیالرس، راهکاری برای ارتقای عدالت مالیاتی است.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، مرتضی رضایی در نشستی با رئیس اتاق اصناف و اعضای اتحادیه صنف نمایشگاههای اتومبیل شهرستان ساوه با اشاره به حذف مالیات علیالراس اظهار کرد: اجرای این طرح در راستای طرح تحول نظام اقتصادی کشور و به منظور ارتقای جایگاه مالیاتها در تامین منابع مالی دولت صورت گرفته است.
وی ارائه نشدن اطلاعات کامل و متقن از سوی مودیان را موجب استفاده از شیوه مالیات علیالراس برای محاسبات مالیاتی بیان کرد و گفت: تمکین نداشتن به درخواست اداره امور مالیاتی در خصوص ارائه دفاتر و مدارک یا مخدوش بودن مدارک موجب شده بود تا ممیزان مالیاتی اقدام به تشخیص مالیات و محاسبه آن به صورت علی الراس کنند.
وی با اشاره به تصویب قانون جدید مالیاتی و تاکید آن در ماده 97 اظهار کرد: در قانون جدید، محاسبه درآمد مشمول مالیات مودیان موضوع این قانون با استناد به اظهارنامه مالیاتی است که توسط مودیان به اداره امور مالیاتی تقدیم میشود.
رضایی ادامه داد: در این قانون تصریح شده است که سازمان امور مالیاتی میتواند پس از دریافت اظهارنامه مالیاتی نسبت به بررسی آن براساس معیارها و شاخصهای تعیین شده و مطابق با مقررات اقدام کند.
وی بیان کرد: در قانون جدید تعیین تکلیف مالیاتی از حیطه یک فرد خارج شده و با حذف علی الراس اظهارنامه مورد رسیدگی واقع می شود.
وی با اشاره به تعریف گروه های سه گانه مالیاتی برای صنوف مختلف گفت: اصناف نیز با قرار گرفتن در گروههای سهگانه می توانند برای اطلاع از تکالیف قانونی خود مطلع شوند.
مدیر امور مالیاتی ساوه در ادامه گفت: از سال 1389 صنوفی مانند نمایشگاههای اتومبیل، آهن فروشان مشاورین املاک و طلافروشان مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده قرار گرفتهاند و به عبارتی متصدیان این صنوف نمایندگان اداره دارایی برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده مردم هستند.
وی بیان کرد: در مالیات بر ارزش افزوده این صنوف، کمیسیون دریافتی از مردم بابت فروش کالا و نیز دفتر خرید و فروش مورد بررسی قرار گرفته و مالیات در نظر گرفته میشود.
به گزارش ایسنا، رئیس اتاق اصناف شهرستان ساوه نیز گفت: این نشست به منظور آشنایی بیشتر صنوف در خصوص مالیات بر ارزش افزوده و نیز آگاهی پیدا کردن از قوانین مالیاتی برگزار میشود.
مرتضی سعیدی مالیات را از مهمترین منابع درآمدی کشور دانست و افزود: سازوکارهای مالیاتی و قوانین مالیاتی باید به گونهای باشد که برای صنوف با توجه به شرایط اقتصادی موجود چالش ایجاد نکند.
در ادامه این جلسه اعضای اتحادیه صنف نمایشگاههای اتومبیل ساوه به بیان برخی از مشکلات و مسائل صنفی در خصوص امور مالیاتی پرداختند