استاندار مرکزی گفت: در شهرستان ساوه، یک هزار و 200 مگا وات برق به روش سیکل ترکیبی با سرمایهگذاری یک میلیارد یورو تولید خواهد شد.
محمود زمانی قمی در اولین جلسه شورای برنامهریزی استان مرکزی با اشاره به جلسه مشترک وزارت امور خارجه و وزارت کشور به منظور ساماندهی امر سرمایهگذاری خارجی اظهار کرد: استانهای اصفهان، مرکزی، چهار محال و بختیاری، قزوین و یزد در یک گروه قرار گرفتند که مدیریت مربوط به این استانها در شش ماه اول سال بر عهده استان مرکزی است و این استان وظیفه دارد طرحهای این استانها را بررسی و تدوین کند.
وی ضمن تاکید بر اینکه فرصتهای پیش رو در استان مرکزی مشخص شده است، گفت: در استان مرکزی حداقل 20 فرصت سرمایهگذاری اولویتبندی میشود و در چهار استان دیگر نیز این اقدامات صورت خواهد گرفت.
زمانی قمی با بیان اینکه یک گروه بلژیکی از شرکت یونیک اینترنشنال به منظور سرمایهگذاری و ساخت نیروگاه برق به کشور آمدهاند، گفت: سرمایهگذاری این شرکت به روش BOO در شورای اقتصاد به تصویب رسیده است به گونهای که وزارت نیرو تولید این شرکت را به صورت تضمینی در مدت شش سال خریداری میکند سپس این گروه به روشهای رقابتی وارد تولید میشود.
استاندار مرکزی افزود: در استان مرکزی شهرستان ساوه انتخاب شده است و در این راستا هزار و 200 مگا وات برق به روش سیکل ترکیبی با سرمایهگذاری یک میلیارد یورو در این شهرستان تولید خواهد شد.
وی ادامه داد: دستگاههای مرتبط با این طرح بر روی این پروژه مطالعه کنند و پس از برگزاری یک جلسه در شنبه هفته آینده با عنوان" تصمیمگیری واگذاری زمین نیروگاه سیکل ترکیبی در ساوه فقط به مدت 10 روز" تشکیل شدهو ظرف 10 روز زمین این نیروگاه واگذار شود.
زمانی قمی گفت: در هفته گذشته در شهرستان دلیجان کلنگ عملیات کوره ذوب سیلیس به زمین زده شد که این قرارداد با شرکت فیلیپس آلمان نهایی شده است.
استاندار مرکزی ضمن اشاره به پیگیری این طرح طی چند سال، عنوان کرد: به دلیل تحریمها، این طرح انجام نشده بود اما پس از برجام و توافق هستهای، آلمانیها توافق کردند این طرح را در قالب یک پروژه 36 میلیون یورویی انجام دهند.
وی گفت: با راهاندازی این بخش از کارخانه ساینای دلیجان علاوه بر اینکه از خروج ارز جلوگیری میشود، شاهد تحقق یکی از بخشهای سیاست اقتصاد مقاومتی خواهیم بود که انتقال تکنولوژی را به دنبال خواهد داشت.
زمانی قمی با بیان اینکه گروهی از وابستگان به سازمان بنادر برای ایجاد بندر خشک به شهرستان زرندیه آمدهاند، ضمن تاکید بر ضرورت ایجاد بندر خشک در زمینه استقرار گمرک و اتصال یک خط فرعی از طریق خطوط اصلی راه آهن به بندر خشک، اظهار کرد: بندر خشک پس کرانه است چراکه بسیاری از بارهایی که در بندر عباس ترخیص میشود، در بندر خشک دپو و از اینجا توزیع میشود.
استاندار مرکزی ادامه داد: بسیاری از کالاها در بندر عباس بر اثر رطوبت در معرض فساد هستند، اما وقتی به بندر خشک میآیند اطمینان بیشتری برای ماندگاری کالاها وجود دارد و کمکی هم به بنادر آبی کشور میشود.
وی با اشاره به پروژه ایرانیان گفت: این مجموعه باید برنامه کاری و تضمینی خود را ارائه کند در غیر این صورت زمینی که به این مجموعه سپرده شده است، خلع ید شود.
به گزارش ایسنا، رقیه یادگاری نیز در این جلسه ضمن اشاره به تاکید برنامه ششم توسعه بر اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: بالغ بر 31 حکم در برنامه ششم پیشبینی شده است که این احکام در برنامه پنجم بالغ بر 256 حکم بوده است، اما دولت معتقد است که برخی از حکمهای برنامه پنجم تکراری بوده و از آنها صرف نظر شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی با بیان اینکه این حکمها بر سیاستهای اقتصاد مقاومتی تاکید دارند، احتساب یکی از سیاستهای اقتصاد مقاومتی به عنوان یکی از ارکان تدوین برنامه، استفاده حداکثری از منابع موجود کشور، جلب مشارکت های همگانی را از جمله این احکام برشمرد.
وی صرفهجویی در هزینههای عمومی دولت، ایجاد انضباط مالی دولت، اصلاح نظام مالی دولت و گسترش و تضمین نظام، تقویت سرمایهگذاری در مناطق کمتر توسعه یافته، اصلاح نظام اداری، تضمین امنیت سرمایهگذاری، نظارت کامل و فراگیر بانک مرکزی بر بازار موسسات پولی و بانکی و تقویت نهاد خانواده با تاکید بر زن را از جمله رئوس برنامههای ششم توسعه عنوان کرد.
یادگاری با بیان اینکه دولت تلاش میکند منابع و مصارف را کاهش دهد، گفت: دولت در سال 95 پروژههای اقتصاد ملی را تدوین و احصا کرده و پروژههای مربوطه را ابلاغ کرده است.
وی عنوان کرد: استانداران سراسر کشور موظفند با برگزاری جلسات منظم هفتگی ستاد استانی فرماندهی اقتصاد مقاومتی، موانع اجرایی پروژههای مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را شناسایی و متناسب با اختیارات تفویضی نسبت به رفع آنها اقدام کنند.