رئیس دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: هشت درصد از مردم شهرستانهای ساوه و زرندیه که بالای 30 سال سن دارند، مبتلا به دیابت هستند.
دکتر جلیل کوهپایه زاده در همایش هفته سلامت افزود: براساس بررسیهای انجام شده تغذیه نامناسب و بیتحرکی عمدهترین دلیل ابتلا به دیابت مردم این دو شهرستان است.
وی با تاکید بر لزوم حساسیت بیشتر خانوادهها نسبت به تعذیه مناسب افراد خانواده افزود: استفاده از تغذیه مناسب و پرهیز از خوردن فستفودها و نیز افزایش مصرف سبزیجات عامل مهمی در کاهش آمار مبتلایان به دیابت خواهد بود.
به گفته رئیس دانشکده علوم پزشکی براساس نتایح بدست آمده از یک بررسی کارشناسانه متاسفانه 75 درصد از مرگ و ميرها مربوط به بيماريهاي غيرواگير از جمله ديابت و فشار خون است كه در سنين بین 30 تا 70 سال اتفاق میافتد.
وی با اشاره به اینکه طبق آمار حدود 60 درصد مردم ایران کمتحرک یا بیتحرک هستند، تصریح کرد: نتیجه این بیتحرکی نگرانکننده است چرا که علت بسیاری از سکتههای قلبی بیتحرکی است.
کوهپایه زاده دیابت را یک بیماری دائمالعمر دانست که با اصلاح سبک زندگی، تغذیه سالم و درمانهای پزشکی میتوان آن را کنترل و مدیریت کرد.
به گزارش ایسنا معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه نیز با اشاره به طرح شناسایی بیماران مبتلا به دیابت گفت: کارشناسان سلامت در 16 پایگاه سلامت در شهرستانهای ساوه و زرندیه در اجرای طرحی به همین منظور اقدام به شناسایی افراد مبتلا به دیابت میکنند که این طرح در حال اجراست.
دکتر رضا نظری بیان کرد: با شناسایی افراد مبتلا به دیابت و تکمیل پرسشنامهها دلایل ابتلا به بیماری بررسی شده و با برگزاری کارگاههای آموزشی با محوریت کنترل این بیماری اقدامات پیشگیرانه و درمانی صورت خواهد گرفت.
وی تاکید کرد: در صورت عدم کنترل دیابت علاوه بر تبعات وارده به فرد مبتلا به این بیماری و افزایش مرگومیر ناشی از آن، خسارات بسیاری به نظام سلامت کشور تحمیل خواهد شد.
به گزارش ایسنا، در ادامه این همایش دکتر ابراهیمی متخصص داخلی در سخنانی بیماری دیابت را نتیجه بالا رفتن قند خون دانست که پنجمین علت مرگ میر در سال 2010 شناخته شده است.
وی با اشاره به اینکه عوامل ژنتیکی و محیطی در بالابردن ابتلا به دیابت موثر است، اظهار کرد: عوامل دارویی برای پیشگیری و به تاخیر انداختن دیابت، رژیم غذایی مناسب و حفظ شاخص چربی بدن در حد طبیعی و ورزش روزانه به مدت 30 دقیقه از مهمترین راهکارهای پیشگیری از این بیماری است.
وی به عوارض دیابت در درازمدت نیز اشاره کرد و افزود: علاوه بر تاثیری که دیابت بر چشم، کلیه و بیماریهای قلبی و شریانی دارد موجب اختلال گوارشی نیز خواهد شد.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: هدف از درمان دیابت حفظ قند خون در محدوده طبیعی به منظور کاهش بروز عوارض این بیماری است.
در ادامه این مراسم با اهدای لوح تقدیر و هدایایی از تنی چند از خیرین حوزه سلامت تجلیل شد. همچنین با حضور فعالان حوزه سلامت از سند تغذیه و بهداشت روان، سند بیماریهای غیرواگیر و بیماریهای روانی رونمایی شد.
يكم تا هفتم ارديبهشت ماه به هفته سلامت نام گذاري شده كه امسال شعار اين هفته غلبه بر ديابت است.