يكشنبه 4 آذر 1403 | Sunday 24 November 2024

رییس دبیرخانه شورای اجتماعی کشور گفت: اقدامات انجام شده در این مرکز قابل تقدیر است و این مجموعه می‌تواند به عنوان یک الگو در کشور مطرح شود.

 

 محمود حاجیان‌مطلق در جریان بازدید از مرکز پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی شهرداری ساوه افزود: تاکنون بازدید‌های زیادی از مراکز مختلف در بحث پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در کشور انجام داده‌ایم، اما این مجموعه که توسط شهرداری ساوه راه‌اندازی شده از سایر مراکز دیگر متمایز است، لذا باید ابتدا ضمن معرفی در استان در سطح کشور نیز برای استفاده از تجربیات موفق آن معرفی شود.

وی در خصوص تبدیل ساوه به شهر بدون متکدی تا پایان خردادماه نیز تصریح کرد: هم اینک شهر تبریز توانسته به این موفقیت دست پیدا کند، اما انجام این مهم در ساوه به دلیل مهاجرپذیری و شرایط ویژه از اهمیت خاصی برخوردار است لذا باید ضمن استفاده از تجربه موفق کارکنان این مجموعه در شورای اجتماعی وزارت کشور این مرکز به عنوان پایلوت مورد بررسی قرار گیرد.

به گفته وی، گردهمایی و تعامل تمامی دستگاه‌های ذیربط در امر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در مرکز پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی شهرداری ساوه موجب شده که هم اینک نتیجه‌گیری و موفقیت در این زمینه کاملا محسوس باشد و انتظار ما این است که فعالیت‌ها به صورت مکتوب ارائه شود تا در بخش‌های تخصصی وزارت کشور بتوان آنها را مطرح کرد.

حاجیان مطلق ادامه داد: وزارت کشور در سال 79 طبق اصل 138 قانون اساسی به دلیل عدم وجود نهاد، ستاد یا شورایی که بتواند امور اجتماعی کشور را ساماندهی، سیاست‌گذاری، برنامه ریزی و هماهنگ کند، و به دلیل ضرورت ایجاد این ساختار پیشنهاد تشکیل شورای اجتماعی کشور را به هیات وزیران ارائه کرد.

وی اظهار کرد آن هیات نیز آیین‌نامه تشکیل شورای اجتماعی کشور را تصویب و در سال 80 به وزارت کشور و سایر دستگاه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای ذیربط اجتماعی جهت اجرا ابلاغ کرد.

رییس دبیرخانه شورای اجتماعی کشور با بیان اینکه شورای اجتماعی کشور در حوزه‌های اجتماعی ذیربط انجام وظیفه می‌کند، یادآور شد: این شورا بالاترین مرجع تصمیم‌گیری در امور اجتماعی کشور است که زیر نظر مرجع یا شورای مافوقی نیست و مصوبات آن مصوبات دولت و لازم‌الاجراست.

حاجیان مطلق گفت، رییس شورای اجتماعی وزیر کشور و دبیر آن معاون اجتماعی وزیر است و این شورا دارای 23 عضو عالی رتبه نظام است که هفت وزیر نیز در آن حضور دارند.

به گفته رییس دبیرخانه شورای اجتماعی کشور، بررسی و تعیین سیاست‌های عمومی و چگونگی پیش‌بینی، پیشگیری و برخورد با مسائل و آسیب‌های اجتماعی، ایجاد هماهنگی و وحدت‌ رویه در برنامه‌ها و فعالیت‌های دستگاه‌های اجرایی و نظارت بر حسن اجرای مصوبات از جمله وظایف این شوراست.

به گزارش ایسنا، معاونت خدمات شهری شهرداری ساوه نیز در این بازدید گفت: با راه‌اندازی این مرکز بستری فراهم شد تا با گردهمایی تمامی دستگاه‌های ذیربط یک پازل برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی در ساوه شکل بگیرد.

مصطفی احمدی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین اهداف این مرکز این است که مددجویان پس از بهبودی به چرخه جامعه بازگردانده شوند، لذا افراد در ابتدای ورود پس از انجام مراحل اولیه مانند استحمام، ثبت اطلاعات، تشخیص هویت و راستی‌آزمایی با تشکیل جلسه کمیسیون که با حضور نماینده دستگاه‌های مختلف حاضر برگزار می‌شود، مورد ساماندهی قرار خواهند گرفت.

به گفته احمدی، در این جلسه به طور مثال افراد معتاد به کمپ‌های ترک، افراد نیازمند توسط کمیته امداد، بیماران توسط دانشکده علوم پزشکی، اتباع بیگانه توسط نیروی انتظامی، افراد معلول توسط بهزیستی و ... ساماندهی می‌شوند. طی مدت دو ماه از فعالیت این مرکز تاکنون 136 نفر در این کمیسیون مورد بررسی قرار گرفته اند که 37 نفر آنان با بدست آوردن بهبودی به آغوش خانواده بازگشتند.

وی با بیان اینکه مرکز پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی شهرداری ساوه دارای شش بخش زنان، مردان، دختران، پسران، زنان پرخطر و مردان پرخطر است، افزود: از ابتدای فعالیت این مرکز تاکنون حدود نیمی از سرقت‌های خرد ساوه کاهش یافته است.

احمدی تاکید کرد: مقتدرانه ایستاد‌ه‌ایم تا شهر ساوه تا پایان خردادماه امسال به شهر بدون متکدی تبدیل شود چون در صورت عدم تحقق این امر زحمات ما بیهوده خواهد بود، لذا بحث اشتغال نیز از دیگر برنامه‌ها جهت تکمیل نتایج این مرکز و تلاش‌های انجام شده خواهد بود.

در جریان این بازدید کارشناس مسئول مناطق حاشیه‌نشین شهری و سکونت‌گاه‌های غیر رسمی وزارت کشور و رئیس اداره طرح و برنامه و امور استان‌های وزارت کشور، رییس دبیرخانه شورای اجتماعی کشور را همراهی می‌کردند.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group