يكشنبه 4 آذر 1403 | Sunday 24 November 2024

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوه از صادرات 6800 تن یاقوت سرخ این شهرستان به کشورهای مختلف خبر داد.

 

حسن شریفی افزود: از این میزان پنج هزار تن به کشور روسیه و مابقی به کشورهایی نظیر عراق، ارمنستان و پاکستان صادر شده است.

وی با اشاره به میزان ارزآوری ناشی از صادرات انار این شهرستان به کشورهای مختلف اظهار کرد: به طور متوسط هر کیلو انار دو دلار برای کشورمان ارزآوری به همراه خواهد داشت.

این مقام مسئول در جهاد کشاورزی ساوه لغو تحریم ها و اجرایی شدن برجام را موجب رشد نمودار صادرات انار این شهرستان به کشورهای اروپایی و آسیایی بیان کرد و افزود: در سال 1384بیش از 23 هزار تن انار ساوه به اروپا صادر شد که با اجرای تحریم‌ها این میزان در سال‌های دوران تحریم به صفر رسیده بود.

وی ابزار امیدواری کرد که با لغو تحریم‌ها و فراهم شدن زمینه ورود تجار و بازرگانان به این شهرستان، صادرات این محصول به خوبی انجام شود تا سود خوبی عاید باغداران شود.

وی درخصوص دلیل استقبال کشورهای اروپایی و آسیایی از انار ساوه گفت: انار ساوه به دلیل ویژگی‌هایی نظیر رنگ، طعم و مزه، فارغ از میزان وزن انار تولیدی در جهان منحصر بفرد است و این موارد عوامل اقبال بازارهای جهانی به یاقوت سرخ این شهرستان است.

شریفی، ماندگاری طولانی انار ساوه در شرایط آب و هوایی مختلف در انبار را یادآور شد و ادامه داد: یکی از ویژگی‌های منحصر بفرد انار ساوه این است که در محیط باز حتی با گذشت زمان چندماهه نیز ماندگاری طولانی داشته و ظاهر آن حفظ می‌شود، اما انار تولیدی سایر شهرهای کشور علاوه بر اینکه طعم و رنگ انار ساوه را دارا نیست بلکه با مرور زمان به رنگ زرد در می‌آیند.

وی اضافه کرد: از دیگر ویژگی‌های انار ساوه ماندگاری بالای آب انار است که هیچ یک از انارهای تولیدی سایر شهرهای کشور چنین ویژگی را ندارد.

مدیرجهاد کشاورزی ساوه با اشاره به اینکه معمولا انارهای صادراتی در وزن های مختلفی از 250 تا 500 گرم قابلیت صادرات دارند، تصریح کرد: ارگانیک بودن انار تولیدی در ساوه نیز از دیگر مولفه‌هایی است که بازارهای جهانی را مشتاق خرید این محصول کرده است.

وی رقم ممتاز ملس ساوه را از ارقامی دانست که بیشترین رقم صادراتی را به خود اختصاص داده است و افزود: کشورهای اروپایی و نیز حوزه خلیج فارس طالب این رقم انار ساوه هستند، در حالی که تبریزی، یوسف‌خانی، محمدعلیخانی، شیرین پاییزه و تبریزی از دیگر انواع انار این شهرستان به شمار می‌روند.

شریفی میانگین تولید سالانه انار در ساوه را 150 هزار تن اعلام کرد که یک سوم آن قابلیت صادرات دارد و افزود: با فعالیت سه کارخانه فرآوری انار در این شهرستان، آب انار و کنستانتره تولیدی آن به شهرستان‌های مختلف ارسال می‌شود.

به گزارش ایسنا؛ صادرات انار ساوه به عنوان یک برند معتبر جهان مدت دو سال بود که با سد تحریم‌ها مواجه شده و تحریم‌ها همچون دیواری در مقابل صادرات این محصول شاخص ساوه که آوازه بین‌المللی دارد، ایستاده‌ بودند.

خبرگزاری ایسنا استان مرکزی پیشتر با انتشار گزارشی تفصیلی با عنوان "چرخ صادرات انار ساوه در دست انداز" که در تاریخ 20 آبان ماه سال جاری بر روی خروجی این خبرگزاری قرار گرفت، به تشریح کامل دلایل توقف صادرات این محصول اشاره کرده و لغو تحریم‌ها و گشایش اعتبار را راهکار صادرات موفق انار عنوان کرد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group