شهردار ساوه حاشیهنشینی را حاصل رشد فیزیکی غیر اصولی شهری دانست.
کامران جوادی در نشست خبری با خبرنگاران بزرگترین مشکل شهر ساوه در حوزه مدیریت شهری را سکونتهای غیررسمی و حاشیه نشینی دانست که تهدیدی برای توسعه اجتماعی به شمار میرود.
وی بیان کرد: برنامه ریزی غلط گذشته منجر به رشد فیزیکی غیراصولی شهری شده که حاصل آن شکلگیری سکونتهای غیررسمی است که از ابتداییترین امکانات و خدمات شهری به لحاظ ساختوسازهای غیرمجاز محروم هستند و این امر مشکلات عدیدهای را برای مجموعه مدیریت شهری به همراه دارد.
وی با تاکید بر اینکه شهر ساوه به دلیل جاذبههای صنعتی و کشاورزی همواره کانون توجه هموطنانی از شهرهای دور و نزدیک است، اظهار کرد: به دلیل ویژگی حاشیهنشینی ساوه این شهر همواره درگیر مشکلات شهرهای کوچک بوده است، ضمن اینکه از مشکلات شهرهای بزرگ و کلانشهرها نیز بینصیب نیست.
شهردار ساوه با تاکید بر اینکه به دلیل وسعت مناطق حاشیهنشین و سکونتهای غیر رسمی، ساماندهی این نقاط زمانبر خواهد بود، تصریح کرد: معضل حاشیهنشینی موضوعی نیست که فقط شهرداری بتواند برای برونرفت از آن برنامهریزی کند، اما با این حال مجموعه مدیریت شهری، ساماندهی نقاط حاشیهنشین شهر را اولویت اصلی خود میداند.
وی از کنترل خارج شدن رشد افقی شهر را دلیلی برای بروز نقاط متعدد حاشیهنشینی دانست و تصریح کرد: مجموعه مدیریت شهری هماکنون وارث معضلی است که آسیبهای اجتماعی خاص خود را نیز به همراه دارد و باید هزینه بسیاری را برای ساماندهی آن بپردازد.
به گفته جوادی، بسیاری از واحدهایی که در نقاط حاشیهنشین شهر ساخته شده است به دلیل نبود کارشناسی از استحکام بنای لازم برخوردار نیست و با کوچکترین بلای طبیعی نظیر زلزله از بین خواهد رفت، از این رو موضوع مقاومسازی بناهای این نقاط در دستور کار کمیتهای که به همین منظور در شهرداری تشکیل شده قرار دارد.
کاهش مصوبات کمیسیون ماده پنج
شهردار ساوه با اشاره به کاهش مصوبات کمیسیون ماده پنج در سال جاری اظهار کرد: تشکیل شورای پیشگیری از وقوع جرم در شهرستان و تشدید نظارت بر عملکرد ساختوسازها موجب کاهش مصوبات کمیسیون ماده پنج شده است.
وی تصریح کرد: با تشکیل شورای پیشگیری از وقوع جرم با عضویت دستگاه قضایی و شهرداری کار نظارت بر عملکرد ساخت و سازها به جد در دستور کار است و با پدیده سکونتهای غیر رسمی و حاشیهنشینی برخورد قانونی خواهد شد.
تحریم محدود تحریمها بر اجرای پروژه های شهری
شهردار ساوه در ادامه با تاکید بر اینکه تحریمها کمترین تاثیر را بر روند اجرای پروژههای مجموعه مدیریت شهری داشته است، افزود: شهرداریها از مالیات بر ارزش افزوده برای خود سهمی دارند. از این رو فعالیت صنایع منجر به پرداخت مالیات بیشتر و به تبع آن افزایش درآمد شهرداری از این راه است که به دلیل بروز تحریمها شاهد افت درآمد حاصل از این منبع مالی بودیم.
وی ادامه داد: تحریم ها در ابتدای کار، فعالیت مدیریت شهری را تحتالشعاع قرار داده بودند، اما با برنامهریزی صحیح و انضباط مالی به دنبال بالا بردن بهرهوری بودیم تا فعالیتهای عمرانی و خدماتی شهری با وقفه مواجه نشود.
وی تاکید کرد: حمایت شورای اسلامی شهر در دوره چهارم، پشتیبانی شهروندان از طرحهای شهری و نیز کارگروهی و روحیه جهادی حاکم بر شهرداری موجب شد تا نه تنها تحریمها به عنوان تهدیدی برای توسعه شهری تلقی نشود بلکه به عنوان فرصتی برای تکمیل طرحهای نیمهتمام و تعریف طرحهای عمرانی بزرگ شهری تبدیل شود.
ضعف عملکرد در حوزه آموزش شهروندی
شهردار ساوه در ادامه به ضعف عملکرد مجموعه مدیریتی شهرستان در حوزه آموزش شهروندی اشاره کرد گفت: قبول داریم به همان میزان که برای عمران و آبادانی شهر باید وقت گذاشت و هزینه کرد به همان میزان نیز در فرهنگسازی و آموزش شهروندی باید کار کرد.
وی افزود: نمونه بارز نتیجه ضعف عملکرد در آموزش شهروندی نصب سرعتگیرهایی است که علاوه بر افزایش ترافیک شهری موجب بروز خسارت برای وسایط نقلیه خواهد بود. از این رو لازم است با فرهنگسازی و آموزش شهروندان، از حقوق شهروندی دفاع کنیم.
وی آموزش شهروندی را کلید توسعه شهری دانست و بر نقش همه دستگاههای اجرایی بر همکاری با مدیریت شهری برای تحقق مقوله آموزش شهروندی تاکید کرد و افزود: مشارکت همه دستگاهها در امر آموزش شهروندی که نیاز جامعه امروز شهری است موجب میشود تا شهروندان با آگاهی و اطلاع لازم از زندگی شهری، محیطی شاداب و با نشاط را در شهر خود شاهد باشند.
جوادی با اشاره به اینکه با وجود نصب تابلوی ورود کامیون ممنوع در ورودیهای شهر همچنان شاهد تردد وسایط نقلیه سنگین در میادین اصلی شهر هستیم، افزود: تردد کامیونها در سطح شهر علاوه بر ایجاد ترافیک موجب آسیب رساندن به زیرساختهای شهری نظیر آسفالت میشوند. ضمن اینکه از لحاظ زیستمحیطی و آلایندگی برای فضای سبز شهری تهدیدی جدی به شمار میروند.
وی تصریح کرد: مشارکت همه دستگاههای اجرایی و برخورد قانونی با رانندگانی وسایط نقلیه سنگینی که اقدام به تردد در سطح شهر میکنند، انتظاری است که مجموعه مدیریت شهری از متولیان امر دارد.
بهرهبرداری از 7 پروژه شهری با صرف اعتبار 130 میلیارد ریالی در دهه فجر
شهردار ساوه در ادامه از افتتاح هفت پروژه شهری با صرف اعتباری بالغ بر 130 میلیارد ریال در دهه مبارک فجر خبر داد.
وی بهرهبرداری از سه سالن ورزشی، ایستگاه سیمتریل، ساختمان جدید آتشنشانی، مرکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، فاز یک پارک فدک را از جمله پروژههای قابل افتتاح در دهه مبارک فجر اعلام کرد.
وی ادامه داد: علاوه بر افتتاح پروژههای تعریف شده برای دهه مبارک فجر ظرف پنج ماه آینده با صرف اعتباری بالغ بر 50 میلیارد تومان 13 پروژه شهری دیگر قابل افتتاح خواهد بود.
جوادی با تقدیر از همکاران خود در مجموعه مدیریت شهری که با تلاش شبانهروزی مشغول به خدمترسانی به شهروندان ساوجی هستند، افزود: در حوزه خدمات شهری اقداماتی انجام شده یا در حال انجام است که در تاریخ این شهر بیسابقه است.
وی بازپیرایی پارکها و فضای سبز شهری، افتتاح پارکها در نقاط مختلف شهر، احداث محوطههای تفریحی، زیباسازی و نقاشی شهر، نصب المانها، اجرای کفپوش، احداث سرویسهای بهداشتی عمومی در نقاط مختلف شهر، مشارکت در فعالیتهای فرهنگی مساجد با تخصیص 400 میلیون تومان در تابستان سال گذشته که منجر به جذب دو برابری جوانان به مساجد شده است، تجلیل از ورزشکاران و مدالآوران، تکریم از کارگران را بخشی از فعالیتهای حوزه خدمات شهری دانست.
شهردار ساوه احداث پل شهید چمران با اعتباری بالغ بر 10 میلیارد تومان، اجرای پیاده راه در خیابان اصلی شهر، آسفالت خیابانها و معابر، جدولکشی، احداث سالنهای ورزشی را از مهمترین فعالیتهای حوزه عمرانی شهرداری دانست.
سال 95 سال زیباسازی مبلمان شهری ساوه
شهردار ساوه سال 95 را سال زیباسازی مبلمان شهری ساوه اعلام کرد و افزود: با آغاز بکار شورای اسلامی شهر عمده فعالیتهای شهرداری در حوزه عمرانی و خدمات شهری معطوف شده بود و به نوعی از زیباسازی مبلمان شهری غافل بودهایم.
وی با تاکید بر اهمیت سیما و منظر شهری افزود: زیباسازی شهری و نصب المانهای متعدد در دستور کار شهرداری قرار دارد. از این رو با تنظیم لوایح مختلفی در این خصوص و ارسال آن به شورا ضمن تخصیص اعتبارات لازم در این حوزه اقدامات مهمی را عملیاتی خواهیم کرد.
تعیین تکلیف ساختمان نیمه کاره شهرداری ساوه
شهردار ساوه همچنین از تعیین تکلیف ساختمان اداری نیمه کاره شهرداری این شهر نیز خبر داد و افزود: از آنجا که ساختمان فعلی شهرداری فرسوده بوده و نیازمند بازسازی یا تعویض بود، لذا طرح احداث ساختمان جدید در شورای شهر دوره گذشته مطرح و عملیات اجرایی آن آغاز شده بود.
وی بیان کرد: به دلیل بروز برخی مشکلات ناشی از عدم کارشناسی صحیح در احداث این ساختمان عملیات اجرایی آن چند سالی با وقفه مواجه شده بود.
به گفته جوادی، با برگزاری نشستهای متعدد و پیگیریهای لازم موانع موجود بر سر راه احداث این ساختمان برداشته شد و عملیات اجرایی آن با تخصیص اعتبارات لازم از سر گرفته خواهد شد.
وی بیان کرد: ساختمان شهرداری ساوه با زیر بنای حدود 10 هزار مترمربع در 11 طبقه احداث میشود و با تکمیل آن ساختمان اداری شهرداری به مکان جدید منتقل خواهد شد.