شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: هرچه قافله انقلاب را عمیق‌تر و گسترده‌تر کنیم به نفع انقلاب است و نباید از حضور رقیب در صحنه انتخابات هراسی وجود داشته باشد.

 

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: هرچه قافله انقلاب را عمیق‌تر و گسترده‌تر کنیم به نفع انقلاب است و نباید از حضور رقیب در صحنه انتخابات هراسی وجود داشته باشد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رییس مجلس شورای اسلامی که در جلسه شورای اداری مشترک استان مرکزی و شهرستان ساوه سخن می‌گفت با اشاره به انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی گفت: هرچه یاران انقلاب را بیشتر کنیم و رقابت‌ها بیشتر باشد به نفع کشور است.

 

وی ایران را دارای یک صلابت و آراستگی سیاسی پایدار دانست و گفت: رقابت‌های انتخاباتی نباید تبدیل به مشاجرات شود.

 

وی با تاکید بر اینکه باید یک عقلانیت در رفتار سیاسی کشور حاکم باشد افزود: اختلاف نظر اشکال ندارد و هیچ کسی هم لازم نیست که پوست‌اندازی کند چرا که هرکس شناسنامه سیاسی خاص خود را دارد که دلیل ندارد آن را مخدوش کند.

 

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: انتخابات برای چنگ انداختن بر صورت یکدیگر نیست و باید محیط برای فعالیت همه فراهم باشد تا مردم یک انتخاب مناسب داشته باشند و در این فضا نیازی نیست به دنبال به در کردن رقیب از صحنه باشیم.

 

وی تاکید کرد: باید یک پارادایم مسلطی به تفکر سیاسی کشور وجود داشته باشد و از میدان به در کردن رقیب به نفع انقلاب نیست.

 

 

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود یکی از مسایل مهم کشور را موضوع هسته‌ای خواند و گفت: خوشبختانه مسیر مذاکرات طی شد و خاتمه یافت و هم اکنون مراحل نهایی کار از نظر تقنینی سپری می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت کمیسیون برجام مجلس گفت: برجام ابعاد مختلفی دارد و یک سند چند پهلو با لایه‌های مختلف است. کمیسیون برجام مجلس کمیته‌هایی را برای بررسی ابعاد مختلف برجام تشکیل داد و در زمینه‌های مختلف کارها به پیش رفت.

 

وی با اشاره به جلسه روز گذشته خود با اعضای کمیسیون برجام گفت: فردا در صحنه علنی مجلس امیدواریم نتایج کار عزیزان منعکس شده و تصمیم گیری‌های بعدی برای این سند انجام شود.

 

لاریجانی گفت: موضوع هسته‌ای ایران یک موضوع روشنی است و اگر اینقدر آمریکایی‌ها و غربی‌ها ماجراجویی نمی‌کردند زودتر از این قابل حل بود اما ما 12 سال با سنگ اندازی آن‌ها در مقابل اراده ملت مواجه بودیم.

 

رییس مجلس گفت: آن‌ها در میزان پایداری و توجه ملت ایران سوءمحاسبه داشتند که مشکلاتی را در این راه به وجود آورد. همه دغدغه ما این بود که این موضوع روشن شود و سایرین هم متوجه شوند که این خواسته منطقی و حق ایران است و زیادتر از حقوق ما نیست.

لاریجانی ایستادگی و پایداری و دقت نظر رهبر انقلاب برای هدایت این امر را مورد توجه قرار داد و گفت: مساله هسته‌ای یک مساله مهم استراتژیک کشور بود که جزء شئونات مربوط به رهبری است و انصافا در این 30 سال گذشته رهبر معظم انقلاب در ایجاد صنعت هسته‌ای نقش ویژه‌ای داشتند و اگر حمایت و توجه و اصرار ایشان در دولت‌های مختلف نبود ما امروز صاحب این دانش نبودیم.

رییس مجلس ایستادگی، پشتیبانی و حمایت رهبر انقلاب را باعث پاگرفتن این صنعت در کشور عنوان کرد و افزود: نه تنها در بحث هسته‌ای بلکه در موضوع علمی این بحث و دامنه علم ایشان توجه مهمی همواره داشتند و اهتمام رهبر انقلاب فرصتی را به وجود آورد که هم در هدایت موضوع و فراز و نشیب‌ها و هم در مقابله با شیطنت‌های دشمنان به سلامت عبور کنیم.

 

لاریجانی هدایت‌های رهبر انقلاب را در سرنوشت این کار بسیار موثر دانست و گفت: در دولت فعلی و دولت گذشته گاهی بحران‌هایی به وجود می‌آمد که امکان داشت موجب شکنندگی در کار شود اما با کمک ایشان مسیر طی شد و حدودی که ایشان در نظر می‌گرفتند پشتوانه مذاکره کنندگان هم بود.

به اعتقاد رییس مجلس، قسمت اعظم خواسته های ایران در موضوع هسته‌ای به ویژه در حوزه اقتصادی پوشش داده شده است و سند برجام از یک ظرفیت خوب برخوردار است که البته در مرحله اجرا نیز باید با فراست و دقت کارها دنبال شود.

 

به گزارش ایسنا رییس مجلس در ادامه سخنان خود در جلسه شورای اداری مشترک استان مرکزی و شهرستان‌ ساوه در ارزیابی کلی از اوضاع کشور به فاجعه منا اشاره کرد و افزود: مساله زائرین عزیز در منا حقیقتا دردناک و تاسف بار بود و توقع نمی‌رفت که یک دولت اسلامی که یک ملت اسلامی دارد نسبت به بهترین بندگان خدا که برای انجام یک فریضه مهم به آن‌جا هجرت کرده‌اند به این نحو برخورد کنند. البته این دولت نه تنها وقوع حادثه را کنترل نکرد که بعد از آن هم برای کنترل فاجعه توجه کافی نداشت.

 

وی بر ضرورت برگشت با صلابت زائرین به موطن خودشان تاکید کرد و گفت: مجروحین نیز باید هرچه سریع‌تر به کشور اعزام و مورد مداوا قرار گیرند و پیکر آن‌ها که به رحمت ایزدی پیوستند باید هرچه سریع‌تر به ایران منتقل شود و دولت سعودی هم خدماتی دهد که هرچه سریع‌تر این کار انجام شود.

 

 

به گزارش ایسنا رییس مجلس در ادامه سخنان خود با اشاره به در پیش رو بودن بررسی قانون برنامه ششم توسعه در مجلس گفت: وضع حال اقتصادی کشور طوری است که باید برای رسیدن به مولفه‌های سند چشم‌انداز یک جهشی وجود داشته باشد تا عقب ماندگی‌ها به ویژه در بخش تولید جبران شود.

 

وی با تاکید بر اینکه در بخش تولید ظرفیت‌های خوابیده وجود دارد در عین حال اولویت برنامه ششم را بیدارکردن بخش خفته‌ای از تولید و سرمایه‌گذاری های لازم در این بخش عنوان کرد.

 

لاریجانی از لایحه رفع موانع تولید به عنوان لایحه‌ای که با تلاش مجلس تبدیل به یک قانون مهم شد یاد کرد و افزود: ثقل کار ما در برنامه ششم باید یک حرکت شتابان در تولید و صنعت و کشاورزی باشد و سایر مسایل در خدمت این حوزه‌ها قرار گیرد.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش یکی از معضلات را حجم زیاد پرسنل در حوزه دولت عنوان کرد و گفت: این همه استخدام کار اشتباهی بود و حجم زیادی از بودجه صرف امور جاری می‌شود. در سال گذشته از 180 هزار میلیارد تومان بودجه، 150 میلیارد تومان به بودجه جاری اختصاص یافت و تنها 30 هزار میلیارد به بودجه عمرانی اختصاص پیدا کرد که این موجب رکود می‌شود.

 

وی با تاکید بر اینکه باید به بخش عمرانی بودجه تزریق شود در غیر این صورت حرکت تولید ملی دچار رکود می‌شود. در قانون برنامه ششم باید یک محور ایجاد ثروت در کشور به وسیله تولید و افزایش صادرات وجود داشته باشد.

 

رییس مجلس با تاکید بر ضرورت رفع موضوع خشکسالی و توجه به بحران آب گفت: در جلسه روز گذشته‌ای که با وزیر نیرو داشتم ایشان در گزارش آخرین وضعیت بارندگی حدود 190 میلی متر برای بارندگی اعلام کردند و این در حالی است که متوسط بارندگی در سال گذشته 250 میلی متر بود که این نشان می‌دهد ما در این موضوع هم دچار کمبود هستیم.

 

لاریجانی با تاکید بر اینکه برای حل این موضوع باید در برنامه ششم راه های مختلف سرمایه گذاری را در پیش بگیریم گفت: البته با اذن رهبری در دو سال گذشته 8 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای مهار آن ما برداشت کردیم.

 

به گزارش ایسنا رییس مجلس در بخش دیگری از سخنان خود توجه به حوزه بهداشت و درمان و اهتمام به بنیه دفاعی کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: یکی از دغدغه‌ها در بخش بهداشت این است که این مساله هیچ تنه‌ای به رشد بنیه دفاعی و آمادگی دفاعی ما نزند.

 

وی با تاکید بر این که هیچ زمانی منطقه به اندازه امروز دچار به هم ریختگی و آشفتگی نبوده است گفت: بیانات مسئولان آمریکایی و غربی هم نشان می‌دهد که امروز یک حرف می‌زنند و چند وقت دیگر حرف دیگری را درباره منطقه را به زبان می‌آورند. یکی از معضلات منطقه دخالت های سلطه طلبی و تفکر نظامی‌گری است که هیچ وقت هم جواب نداده است.

 

لاریجانی با تاکید بر اینکه منطقه دچار به هم ریختگی امنیتی است گفت: در این شرایط ایران یک سرزمین امن است که امنیت به خصوصیات دفاعی آن برمی‌گردد.

 

وی بر ضرورت اهتمام ویژه به بودجه دفاعی کشور تاکید کرد و گفت: ما این موضوع را قطعا در بررسی برنامه ششم و بودجه سال آینده در نظر خواهیم گرفت.

 

 

 

 

رئیس مجلس شورای اسلامی از اعلام آمادگی ایران برای اعزام تجهیزات و نیرو به عربستان خبر داد.

 به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا)، علی لاریجانی که به ساوه سفر کرده است در محل گلزار شهدا در جمع خبرنگاران خاطر نشان کرد: اگر دولت عربستان و مسئولان این کشور برای شناسایی کشته شدگان و مجروحان حادثه منا کاستی دارند ما این آمادگی را داریم که تجهیزات و نیرو به این کشور اعزام و ارسال کنیم.

 لاریجانی حادثه منا را ضایعه ای دردناک خواند و گفت: این انتقاد وارد است که دولت عربستان با جدیت بیشتری می توانست اقدام کند و تدابیری می اندیشید که جلوی این ضایعه زودتر گرفته شود و هم در زمان حادثه باید سریعتر به مسأله رسیدگی می شد.

لاریجانی با بیان اینکه قلوب ملت ایران جریحه دار حادثه منا است گفت: آنچه که هم اکنون مهم است این است که تا نفر آخر از ایرانیانی که دچار این حادثه شدند و سریعتر شناسایی شده و با احترام به ایران برگردند.

 رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما اصرار داریم همه این افراد شناسایی شده و بنده از وزارت امور خارجه هم می‌خواهم که همه تلاش خود را در امور کنسولی و شناسایی به درستی انجام داده تا سریعتر پیکر حادثه دیدگان این حادثه و مجروحان به تهران برسد.

 رئیس مجلس گفت: تا آنجا که مطلع هستم قسمت اول کار تا فردا انجام می‌شود اما مهم این است که کلیه افراد از ایرانیان حتما شناسایی شوند.

 لاریجانی تاکید کرد: از وزارت بهداشت نیز می‌خواهم همه سعی خود را به کار برده و پس از ورود مجروحان این حادثه به خوبی امور مربوط به معالجه آن‌ها و پروسه اجرایی به درستی انجام شود.

 به گزارش ایسنا، رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص آخرین وضعیت بررسی برجام در مجلس خاطر نشان کرد: روز گذشته بنده و اعضای هیأت رئیسه با کمیسیون برجام جلسه داشتیم و طبق گزارش دوستان انصافا این کمیسیون تلاششان را کرده‌اند و وقت کافی برای بررسی ابعاد موضوع گذاشته‌اند.

 وی برجام را سندی بزرگ که از ابعاد مختلف برای ایرانیان اهمیت دارد برشمرد و گفت:‌ امروز هم اعضای کمیسیون برجام مشغول تهیه گزارش خود هستند و فردا این گزارش به صحن مجلس ارائه می‌شود و پس از آن اقدامات بعدی بر روی آن انجام می‌گیرد.

 رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش هدف خود از سفر به ساوه را حضور در مراسم یادواره شهدای این شهر و جلسه با مسئولان استانی عنوان کرد .

 

 

 

 

رییس مجلس شورای اسلامی فاجعه منا را یک امتحان الهی توصیف کرد و گفت: در معرض امتحان قرارگرفتن پختگی می‌آورد.

 

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی لاریجانی در آخرین برنامه سفر کاری یک روزه خود به شهرستان ساوه طی سخنانی در مراسم یادواره شهدای این شهرستان که در دفتر امام جمعه ساوه برگزار شده بود خاطرنشان کرد: مکه و مدینه باید امن باشد و این سفارش الهی است.

 

لاریجانی خاطرنشان کرد: فاجعه منا یک امتحان الهی بود و نتیجه این امتحان این است که یک ملت را آبدیده و پخته می‌کند.

 

وی با بیان اینکه جامعه‌ای که اهل مجاهدت نباشد سرافکنده است حتی اگر منابع زیادی داشته باشد گفت: ما در منطقه کشورهایی داریم که علی رغم اینکه پول زیادی دارند اما اگر وزیر خارجه آمریکا به آن‌ها زنگ بزند سمعا و طاعتا حرف او را می‌پذیرند اما در کشور ما حتی بخشدار یک منطقه هم حرف آمریکایی‌ها را نقد می‌کند.

 

رییس مجلس در ادامه سخنان خود افزود: طبق اطلاعات، آمار کشته شدگان فاجعه منا بسیار بیشتر از آن چیزی است که اعلام می‌کنند اما دولت عربستان در اعلام آمار مخفی کاری می‌کند.

 

وی با اعتقاد به اینکه این حادثه می تواند با یک تدبیر فوری رفع شود گفت: متاسفانه حاجیان در سخت‌ترین شرایط اعمال‌شان را انجام دادند اما با یک بی تدبیری دچار چنین فاجعه‌ای شدند و هنوز هم تعداد قابل توجهی شناسایی نشدند اما دولت سعودی همراهی لازم را نمی‌کند.

 

وی تاکید کرد: آنچه که ما حقیقتا می خواهیم این است که حتی یک نفر از ایرانی‌ها بدون شناسایی باقی نماند و این کمترین حق کشور ما از دولت سعودی است.

 

لاریجانی با تاکید بر این نکته که در درون این اتفاقات ما باید طی طریق کنیم و پخته شویم به امتحان الهی ملت ایران در طول جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: ملتی که آن زمان تحت امتحان قرار گرفت امروز سرافراز است. آن زمان هیچ کس فکر نمی کرد امام بتواند حرکتی ایجاد کند که یک ملت با جان و دل به آن بپیوندد.

 

وی یادآور شد : در دوران دفاع مقدس همه دولت‌ها پشت سر صدام بودند همان‌هایی که امروز پشت سر مساله هسته‌ای ایران یاوه‌گویی می‌کنند و ایران در آن مقطع تنها بود و تنها کشور سوریه کمک‌های کمی از نظر نظامی به ایران داشت.

 

وی گفت: ملت ایران در دفاع مقدس نیز بهای سنگینی داد اما سربلند بیرون آمد.

 

لاریجانی گفت: در 12 سال که ما در تحریم هسته‌ای بودیم سختی های زیادی کشیدیم اما ایستادگی کردیم.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group