مدیرعامل مجتمع کشت و صنعت کوثر ساوه از افزایش 40 درصدی میزان برداشت پسته در این مجتمع خبر داد.
"عباس اصغری مقدم" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- گفت: روی آوردن به دانش و تکنولوژیهای روز باغداری و آبیاری درختان پسته در این مجتمع توانسته است در راندمان تولید و کیفیت محصول موثر بوده و منجر به رشد 40 درصدی در تولید این محصول شود.
وی افزود: مجتمع کشت و صنعت کوثر ساوه دارای 420 هکتار اراضی کشاورزی است که 240 هکتار آن به باغ پسته اختصاص دارد و بقیه آن به طور متناوب زیر کشت گندم، جو، کلزا، ذرت و صیفیجات قرار میگیرد و در بخشهای زراعت، دامپروری، زنبورداری و پرورش ماهی نیز فعال است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته بالغ بر 350 تن پسته در این مجتمع تولید شد، اظهار کرد: امسال پیشبینی میشود این میزان به بیش از 580 تن برسد که پسته تولیدی به لحاظ مرغوبیت، نقش تاثیرگذاری در افزایش کمی و کیفی صادرات پسته کشور دارد.
وی با اشاره به آغاز برداشت محصول پسته مجتمع کوثر ساوه افزود: ارقام در حال برداشت شامل احمد آقایی، اکبری، فندقی و کله قوچی است که پس از برداشت به کارگاه فرآوری و ضبط پسته انتقال مییابد .
اصغری مقدم انتخاب پایه و ارقام مناسب، تغذیه گیاه، روشهای مدیریت آب با سیستمهای آبیاری تحت فشار در باغات پسته، را از بهترین روشهای مبارزه با آفات این محصول دانست و افزود: در سال گذشته باغات پسته منطقه سلطان احمدلو زرندیه از لحاظ ارگانیک رتبه اول استانی را به خود اختصاص دادند و باغ پسته این مجتمع نیز حائز رتبه اول در میزان تولید و عملکرد شد.
وی در ادامه افزود: این مجتمع یکی از واحدهای بنیاد تعاون، حرفه آموزی و صنایع زندانیان کشور و یکی از بازوهای اقتصادی این سازمان جهت اشتغال و حرفهآموزی برای زندانیان است.
وی اظهار کرد: زندانیانی که به تشخیص قاضی میتوانند دوران محکومیت را خارج از زندان سپری کنند با اشتغال در این مجتمع علاوه بر گذراندن این دوران، شرایط کسب درآمد برای تامین هزینه خانواده را پیدا میکنند.
به گفته وی اشتغال و حرفهآموزی نقش مهمی در اصلاح و تربیت مددجویان دارد و با تقویت اصولی این بخش، آمار بازگشت مددجویان به زندان، کاهش مییابد .
مجتمع کشت و صنعت کوثر در حدود 40 کیلومتری جاده ساوه - همدان در دشت لویین ساوه واقع شده است