با آغاز برداشت انار نوبرانه (آلک) در ساوه مردم این شهر طعم این نوع انار را چشیدند و تولیدات خود را روانه بازار کردند.
معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی - افزود: برداشت انار آلک معمولا از نیمههای شهریورماه در شهرستان ساوه آغاز شده و تا اوایل مهرماه و قبل از برداشت ارقام اصلی انار و موسم برداشت اصلی این محصول ادامه دارد.
"محمودرضا خلیلی" مهمترین ارقام انار در ساوه را نوع ملس دانست که از نیمه دوم مهرماه قابل برداشت است و افزود: 95 درصد از باغات انار ساوه تولیدکننده رقم ملس هستند و کمتر از پنج درصد سطح کل باغات به انار آلک و سایر ارقام اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه انار آلک جنبه خودمصرفی داشته و کاربرد تجاری چندانی ندارد، افزود: اکثر باغداران به دلیل قیمت بالای محصول نوبرانه تعدادی از درختان را در این باغ حفظ میکنند تا بتوانند با برداشت زودهنگام، محصول خود را زودتر به بازار عرضه کنند.
به گفته وی گرچه این نوع انار از نظر اندازه از سایر انارها کوچکتر است و درختان آن به صورت پراکنده در باغات بارده وجود دارد، اما به دلیل اینکه این نوع انار به صورت نوبرانه استفاده میشود، باغداران این محصول را با قیمت بالایی به بازار عرضه میکنند.
معاون فنی جهاد کشاورزی ساوه در ادامه اظهار کرد: به بار نشستن میوه انار در ساوه در ماههای مختلف آغاز میشود و یک پروسه تقریبا طولانی مدت را طی میکند تا به مرحله آبدهی و تولید برسد، از این رو محصولاتی که در ابتدای گلدهی تشکیل شدهاند، زودتر قابل برداشت هستند.
به گفته وی انار نوبرانه برخلاف ظاهر قرمز رنگش، به دلیل اینکه مراحل رشد و رسیدن را به طور کامل طی نمیکند و دارای ایسدیته بالایی است، باب میل جامعه مصرفکننده ایرانی نیست.
برداشت انار از باغات ساوه از نیمه دوم مهرماه آغاز می شود. ملس، آلک، سیاه، یوسفخانی، محمد علیخانی، شیرین تابستانه و پاییزه، بجستانی و تبریزی از ارقام انار ساوه است