شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

معاون فنی جهاد کشاورزی ساوه گفت: کم‌آبی منجر به عدم افزایش میزان سطح کشت طالبی به عنوان یکی از محصولات شاخص این شهرستان شد.

 

"محمودرضا خلیلی" در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- افزود: کشت محصولاتی مانند طالبی و هندوانه که از جمله تولیدات آب‌بر در بخش کشاورزی هستند، با شرایط کنونی منابع آبی موجود توصیه نمی‌شود و کشاورزان باید نسبت به کشت محصولات با نیاز آبی کمتر روی آورند.

وی کمبود منابع آبی را مهم‌ترین مشکل پیش روی تولیدکنندگان انواع محصولات کشاورزی در این شهرستان بیان کرد و افزود: برای صرفه‌جویی در مصرف آب کشاورزی و جلوگیری از هدررفت آب، افزایش آبیاری تحت فشار و قطره‌ای و بهره‌گیری از کشت زیر پلاستیک به کشاورزان توصیه می‌شود.

به گفته وی در سال جاری 500 هکتار از اراضی این شهرستان به کشت طالبی به روش زیر پلاستیکی اختصاص یافته است، افزود: کشت صیفی به روش زیرپلاستیکی علاوه بر کاهش 30 درصدی مصرف آب و کاهش مصرف انواع سموم کشاورزی، مبارزه با علف‌های هرز، صرفه‌جویی در بذر، محافظت کشت از خطر تگرگ احتمالی و کمک به زودرس بودن محصول را به همراه دارد.

خلیلی کشت زیرپلاستیکی و نیز گلخانه‌ای صیفی‌جات را از برنامه‌های مهم جهاد کشاورزی دانست و تصریح کرد: کشت محصول صیفی در گلخانه‌ها علاوه بر افزایش 10 برابری تولید محصول، کاهش 10 برابری مصرف آب را نیز به همراه دارد.

وی با اشاره به برداشت طالبی از اراضی زیر کشت این محصول در ساوه گفت: در سال جاری چهار هزار هکتار از اراضی شهرستان ساوه زیر کشت انواع محصولات صیفی قرار دارد، که از این میزان دو هزار و 500 هکتار آن زیر کشت طالبی و بقیه به کشت هندوانه، خربزه و سایر محصولات اختصاص یافته است.

این مقام مسئول در جهاد کشاورزی ساوه متوسط عملکرد کشت طالبی در این شهرستان را 20 تن در هکتار اعلام کرد و افزود: کیفیت بالا، ماندگاری طولانی و عطر و طعم خاص از ویژگی‌های منحصر به فرد طالبی ساوه در کشور است که متقاضیان زیادی از سراسر جهان دارد.

وی خاطرنشان کرد: برداشت طالبی ساوه از 25 خردادماه آغاز شده و تا 15 مردادماه ادامه خواهد داشت.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group