مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی ساوه گفت: براساس آمارهای رسمی اعلام شده در حدود 20 الی 25 درصد از جمعیت کشور مبتلا به بیماری دیابت هستند و این بدان معناست که سونامی دیابت در راه است و غفلت از این مهم منجر به وقوع سونامی بیماریهای کلیوی خواهد شد.
"محمدحسین امیدی" افزود: کمتحرکی و افزایش مصرف مواد قندی و چربی و فستفودها، میزان ابتلا به بیماریهای دیابت و فشار خون را در جامعه افزایش داده است.
وی با تاکید به اینکه بیماریهای دیابتی و فشار خون از جمله بیماریهای خاموش به شمار میروند، اظهار کرد: از آنجاکه بسیاری از افراد در مراحل اولیه این بیماریها، از بیماری خود اطلاعی ندارند، عوارض ناشی از این بیماریها در برخی دستگاههای بدن از جمله کلیه جمع میشود.
به گفته وی عواملی که بدان اشاره شد، منجر به افزایش آمار بیماران کلیوی میشود و از همه نگرانکنندهتر اینکه در حال حاضر میانگین سن افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی به زیر 40 سال رسیده است و نسبت به سالهای گذشته سن ابتلا به این بیماری کاهش یافته است.
وی انجام چکاب دورهای، تحرک لازم، تغذیه مناسب و کسب آگاهی در خصوص علائم ابتلا به بیماریهای کلیوی را توصیه کرد و افزود: انجام این کارها برای همه سنین توصیه میشود، توجه به این امور بویژه برای بیمارانی که مبتلا به دیابت و فشارخون هستند، ضروری است.
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی با بیان اینکه دیابت و فشارخون موجب رشد فزاینده ابتلا به بیماریهای کلیوی شده است، افزود: دیابت تنها یک بیماری با قندخون بالا نیست، بلکه یک عارضه جدی عروقی است که اندامهای مختلف بدن از جمله کلیهها، قلب و چشمها را دچار اختلال و مشکل میکند.
به گفته وی براساس آمارهای رسمی اعلام شده در حدود 20 الی 25 درصد از جمعیت کشور مبتلا به بیماری دیابت هستند و این بدان معناست که سونامی دیابت در راه است و غفلت از این مهم منجر به وقوع سونامی بیماریهای کلیوی خواهد شد.
امیدی در بخش دیگری از این گفتوگو با بیان اینکه هماکنون 15 بیمار کلیوی در ساوه در انتظار پیوند هستند، افزود: در سال 93 تعداد 9 بیمار کلیوی و از ابتدای سال جاری تاکنون نیز چهار نفر در این شهرستان پیوند کلیه شدهاند.
وی تعداد بیماران دیالیزی تحت پوشش انجمن حمایت از بیماران کلیوی را 84 نفر اعلام کرد و افزود: 138 بیمار پیوندی و 131 بیمار کلیوی تحت درمان نیز از خدمات حمایتی این انجمن بهرهمند هستند.
به گفته وی بیماران کلیوی این شهرستان را ردههای سنی بین 10 الی 70 سال تشکیل میدهد که مهمترین مشکلات آنان کمیابی داروها و هزینههای سنگین درمان و داروست.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون 40 نفر از شهروندان برای اهدای عضو پس از مرگ در این انجمن ثبت نام کردهاند که این اقدام بیانگر حس نوعدوستی و نیت خیرخواهانه آنان است.
امیدی خواستار گسترش فرهنگ اهداي کليه و ديگر اعضاي افراد فوتي به ويژه بيماران مرگ مغزي به منظور کمک به زندهماندن ديگر اعضاي جامعه شد و در عين حال از خیرین و دولت خواست، از انجمن حمايت از بيماران کليوي حمايت کنند.