کارشناس مسوول باغبانی و گلخانههای جهاد کشاورزی ساوه گفت: توسعه کاشت زیتون سهم سبد خانوار در مصرف آن را افزایش میدهد.
علیرضا ارباب در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه مرکزی، اظهار کرد: مصرف زیتون و روغن آن میتواند بخش عمدهای از بیماریهای قلبی، عروقی و برخی از سرطانها را کاهش دهد و نقش اساسی در بهبود تغذیه و سلامت انسان دارد.
وی با بیان اینکه اقلیم منحصر به فرد ساوه شرایط مناسبی را برای کاشت زیتون در این شهرستان فراهم کرده است، تصریح کرد: با توجه به نیاز آبی کم، در شرایطی که کشور ما با پدیده خشکسالی مواجه شده است و نیز آفات کمتر نسبت به نهالهای دیگر، اهمیت توسعه تولید زیتون را در ساوه دو چندان میکند.
وی افزایش قیمت زیتون نسبت به انار را از دیگر عوامل مهم در ترویج کشت زیتون دانست و تصریح کرد: با افزایش 10 درصدی قیمت زیتون در سال جاری هر کیلو زیتون در ساوه به قیمت سه هزار و 500 تومان خریداری میشود.
به گفته این مقام مسئول در جهاد کشاورزی هر 10 کیلو زیتون حداقل یک کیلو روغن استحصالی دارد و با توجه به جمعیت حدود 100 هزار نفری خانوارهای ساوجی که در منازل آنان حیاط وجود دارد کاشت حداقل دو نهال زیتون میتواند در مجموع رقم قابل ملاحظهای از برداشت را در سطح شهرستان ایجاد کند.
وی با بیان اینکه هماکنون حدود هزار و 700 هکتار از منازل مسکونی شهروندان ساوه به کشت زیتون اختصاص یافته است، تصریح کرد: اطلاع از برداشت صحیح و فرآوری زیتون میتواند نیازهای خانوار در مصرف زیتون را برطرف کند.
وی در ادامه از انجام مقدمات انتشار نشریه ترویجی برای کاشت و کنسرو کردن زیتون در شهرستان خبر داد و اظهار کرد: این مهم با هدف تقویت فعالیتهای ترویجی و آگاهی از مراحل کاشت، داشت و برداشت این محصول و نیز فرآوری آن انجام میشود.
وی تصریح کرد: انجام فعالیتهای ترویجی و برگزاری دورههای آموزشی برای کارشناسان و کشاورزان موجب افزایش محصول زیتون میشود و شهروندان میتوانند با آگاهی یافتن از روشهای صحیح برداشت و فرآوری به روشهای شیمیایی و مکانیکی در تبدیل زیتون به کنسرو نیز خودکفا شوند.
ارباب متوسط عملكرد زيتون در هر هكتار از باغات این شهرستان را به ازای هر هکتار یک تن عنوان كرد و گفت: با برنامهریزیهای جهاد کشاورزی سطح زیر کشت باغات زیتون شهرستان در آینده افزایش خواهد یافت.