رئیس جهاد کشاورزی بخش مرکزی ساوه گفت: سرما و گرمای شدید و ناگهانی سال جاری افت 30 درصدی میزان تولید انار این شهرستان را در سال جاری رقم زد.
حسین قاسمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی اظهار کرد: گرمای شدید هوا و تابش مستقیم آفتاب بر روی دو هزار و 200 هکتار از قسمت های آفتابگیر تنه و سرشاخههای درختان انار و البته انارها در این شهرستان منجر به کاهش کیفیت انار تولیدی این شهرستان شده است.
وی اضافه کرد: گرمای شدید منجر به از بین رفتن و متورق شدن پوست شده، پوست را از درخت جدا میکند و آثاری همچون پژمردگی، ریزش برگ و کوچک ماندن انار تولیدی را به همراه دارد.
وی ادامه داد: یاقوت سرخ ساوه به لحاظ پر آب بودن دانههای آن آوازه جهانی دارد اما، گرمای شدید هوا و تابش مستقیم آفتاب 25 درصد انار تولیدی در باغات این شهرستان در سال جاری را به پدیده آفتابسوختگی دچار کرده که کاهش در کیفیت و قیمت انار از نتایج آن است ضمن اینکه این محصول در این شرایط خاصیت آبدار بودن خود را نیز از دست میدهد.
این مقام مسئول در جهاد کشاورزی ساوه در ادامه به سرمای اوایل سال جاری و وزش طوفان با سرعت 100 کیلومتر بر ساعت نیز اشاره کرد و افزود: این پدیده جوی نیز خسارت شدیدی به باغات شهرستان به ویژه درختان انار وارد کرد.
وی با بیان اینکه سطح باغات اين شهرستان 19 هزار هکتار و سهم باغات انار از این میزان 9 هزار هکتار است، گفت: شهرستان ساوه بزرگترين توليدکننده انار است و همه ساله سهم عمده اي در توليد انار کشور دارد.
قاسمی افزود: بيشترين ارقام انار ساوه را ملس ساوه، ملس تبريزي، آلک، محمدعليخاني و يوسفخاني شامل ميشود و ماندگاري در انبار، کمبود آفات و خوش رنگي دانه و پوست از ويژگيهاي شاخص یاقوت سرخ ساوه است.
وی خاطرنشان کرد: با فعالیت سه کارخانه فرآوری انار در این شهرستان، آب انار و کنسانتره تولیدی آن علاوه بر تأمین نیاز استان به سایر استانهای کشور ارسال میشود.