نماینده مردم ساوه و زرندیه معتقد است ایستگاه تحقیقات انار این شهرستان در شأن و متناسب با نام و آوازه شهر یاقوتهای سرخ نیست.
شهلا میرگلوبیات با اشاره به بازدید خود از ایستگاه تحقیقات انار شهر ساوه اظهار داشت: محصول انار شناسنامه و تاریخ مردم ساوه است. این شهر خاستگاه تولید مرغوبترین انار است که آوازه و شهرت جهانی دارد.
وی اضافه کرد: ارسال محمولههای متعدد صادراتی انار ساوه به خارج از کشور بیانگر تمایل کشورهای مختلف جهان برای خرید انار از شهر یاقوتهای سرخ است چرا که این محصول در سطح جهان با برند ساوه شناخته شده است.
وی با اشاره به عملکرد باغات انار ساوه گفت: در سال گذشته به ازای هر هکتار از مجموع 11 هزار هکتار باغ انار در این شهرستان به طور متوسط 15 تن محصول برداشت شد از این رو، ساوه، بزرگترين توليدكننده انار كشور محسوب ميشود.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در ادامه بیان کرد: علیرغم وجود ویژگیهایی که این محصول به لحاظ اقلیم مناسب و مؤلفههای خاص دیگر منطقه داراست متأسفانه اقدام سازمانیافته علمی در قالب ایستگاه تحقیقات انار در این شهرستان انجام نشده است.
وی تصریح کرد: هماکنون ایستگاه تحقیقات انار ساوه در شرایطی نیست که بتواند انتظارات باغداران و تولیدکنندگان و مجموعههایی که خواهان کار تحقیقاتی و پژوهشی در این حوزه هستند را برآورده کند.
وی با اشاره به نقش تأثیرگذار ایستگاه تحقیقات انار در تولید بهینه این محصول گفت: فعالیت این مرکز میتواند نقش بسزایی در برطرف کردن مشکلات تولید انار به ویژه پیشگیری از آفات داشته و میتواند با انجام کارهای علمی و پژوهشی به کمک باغداران بشتابد.
میرگلوبیات با اشاره به ظرفیت بالای علمی شهرستان به عنوان شهرستانی که در کنار قطب کشاورزی و صنعتی به عنوان قطب علمی کشور نیز مشهور است، بیان کرد: هماکنون نخبگان علمی این شهرستان توانستهاند در عرصههای بینالمللی نقشآفرینی کرده و رتبههای برتر جهان را کسب کنند، از این رو بهرهمندی از این ظرفیت در ایستگاه تحقیقات انار میتواند به طراحی و ساخت دستگاههای مورد نیاز باغداران و کشاورزان کمک کرده و با ارزیابی و بررسی مشکلات تولیدکنندگان، برای برطرف کردن آن چارهاندیشی کند.
وی در ادامه با اشاره به ارتقای علمی ایستگاه تحقیقات گل و گیاهان زینتی شهرستان محلات به پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی گفت: متأسفانه شهرستان ساوه در این حوزه هنوز در ابتدای راه است و حتی از یک ایستگاه تحقیقات انار در شأن و جایگاه این منطقه به عنوان دومین شهرستان استان مرکزی محروم است.
وی بر لزوم حمایت بیشتر سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی از این پتانسیل تأکید کرد و گفت: تقویت این مرکز میتواند ضمن تولید علم و انجام پروژههای کاربردی علاوه بر ارتقای کیفیت تولیدات، نیازهای متقاضیان بینالمللی این محصول را نیز برطرف کند.
به گفتهی نماینده مردم ساوه و زرندیه استفاده از توانمندیهای بخش تحقیقات جهاد کشاورزی میتواند به تقویت تولید در حوزه کشاورزی به عنوان محور توسعهیافتگی کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی بیانجامد.