مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوه از تولید بیش از 850 هزار تن محصولات کشاورزی در سال 92 خبر داد.
حسن شریفی با بیان اینکه شهرستان ساوه دارای 137 هزار هکتار اراضی کشاورزی است، افزود: از این میزان 20 هزار هکتار محصولات باغی و 67 هزار هکتار محصولات زراعی است.
وی بیشترین محصول تولیدی شهرستان ساوه را انار با 140 هزار تن برداشت عنوان کرد و گفت: انار ساوه به دلیل کمیت و کیفیت رتبه اول کشور را دارد.
وی گندم را از دیگر محصولات مهم ساوه عنوان کرد و افزود: 30 درصد گندم استان در شهرستان ساوه تولید میشود که در سال 92 بیش از 80 هزار تن گندم تولید شد.
وی با بیان اینکه در تولید کلزا رتبه اول استان را دارا هستیم، اضافه کرد: طالبی ساوه نیز از محصولات مهم این شهرستان است که شهرت جهانی دارد و در سال 91، بیش از 50 هزار تن طالبی برداشت شد.
وی با اشاره به اینکه این شهرستان رتبه نخست تولید محصولات باغی استان مرکزی را به خود اختصاص داده است، افزود: اختصاص این رتبه با توجه به ارزیابی میزان تولید محصولات باغی و سطح زیر کشت استان بدست آمده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه ساوه تأمینکننده بخشی از نیازهای بازار میوه کشور نیز محسوب میشود، بیان کرد: هماکنون سطح زیر کشت محصولات باغی در این شهرستان 20 هزار هکتار است که میتوان به توسعه آن در سالهای آینده نیز امیدوار بود.
وی با بیان اینکه محصولات باغی تولیدی از ساوه به سایر استانها مانند تهران و کشورهای اروپایی، حوزه خلیجفارس و آسیای میانه صادر میشود، افزود: حمایت از باغداران نقش بسزایی در افزایش تولید محصول به لحاظ کمی و کیفی دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوه در ادامه از وارد شدن خسارت 16 میلیارد ریالی به کشاورزان این شهرستان به دلیل افت شدید دمای هوا و یخبندان در هفته گذشته خبر داد.
وی ادامه داد: بر اثر موج جدید سرما در این شهرستان هزار و 600 هکتار از سردرختی باغهای این شهرستان از بین رفت.
شریفی این باغها را در بخشهای نوبران و مرکزی ساوه اعلام کرد و افزود: در این باغات محصولاتی شامل زردآلو، هلو، شلیل، بادام و گوجه سبز از 30 تا 100 درصد، آسیب دید که غرامت به کشاورزان خسارت دیدهای که اراضی کشاورزی خود را بیمه کردهاند، پرداخت خواهد شد.