همزمان با میلاد با سعادت حضرت محمد(ص) و امام جعفر صادق(ع) زورخانه علمدار کربلا به عنوان ششمین زورخانه این شهرستان با حضور رئیس دادگستری، اعضای شورای اسلامی شهر، رئیس هیئت ورزشهای پهلوانی و زورخانهای استان مرکزی و جمعی از علاقهمندان به این ورزش به بهرهبرداری رسید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی، رئیس دادگستری شهرستان ساوه در این مراسم با گرامیداشت هفته وحدت گفت: ورزش باستانی در کنار ترویج باورهای دینی روحیه وحدت را در جامعه تقویت میکند.
حجتالاسلام احمد چراغی افزود: ورزش باستانی به عنوان یك ورزش ملی، علاوه بر اینکه جایگاهی برای تقویت ابعاد جسمانی و روحی انسان به شمار میرود مکانی برای ترویج شعائر مذهبی و معرفی الگوی رادمردی و پهلوانی است.
وی با اشاره به نقش ورزش زورخانهای در شخصیتسازی و رشد معنوی انسان ادامه داد: این ورزش یک دوره آموزشی به منظور تعمیق مبانی اعتقادی در بین جوانان است و تشویق جوانان برای حضور در چنین محیطهایی موجب کاهش چشمگیر آسیبهای اجتماعی میشود.
وی بر گسترش و ترويج ورزش باستاني در سطح جامعه تأکید کرد و افزود: ضمن قدردانی از خیر محترمی که اقدام به فراهم آوردن این مکان برای انجام ورزش باستانی کرده است از دیگر خیرین نیز این انتظار میرود تا با مشارکت در احداث چنین محیطهایی زمینه حضور ورزشکاران را برای انجام ورزش فراهم کنند.
حجتالاسلام چراغی خاطرنشان کرد: ورزش باستانی یک ورزش آئینی است که ریشه در فرهنگ اسلامی و ایرانی ما دارد و از آنجاکه عاملی مهم در کاهش ناهنجاریهای اجتماعی بوده و موجب ایجاد یک جامعه سالم میشود لذا لازم است تقویت شود.
به گزارش ایسنا رئیس هیئت ورزشهای پهلوانی و زورخانهای استان مرکزی نیز در این مراسم گفت: ورزش پهلوانی و زورخانهای به تعبیر رهبر معظم انقلاب تنها یک ورزش نیست، بلکه فرهنگ و تاریخ است.
محمد صالحی افزود: ورزش باستانی عليوار زيستن، جوانمردي، فروتني و فتوت را در کنار انجام حرکات ورزشی ترویج میکند و ورزشکار به همراه کسب نشاط و شادابی ارزشهای اسلامی را گسترش میدهد.
وی اظهار کرد: حمایت از ورزش باستانی که ورزشی معنوی و اسلامی است موجب پرورش جوانانی میشود که جسم و روح خود را همزمان در محیط زورخانه پرورش میدهند.
صالحی با اشاره به وضعیت استان مرکزی در این رشته ورزشی گفت: این استان در ورزش باستانی و زورخانهای جزو سه استان برتر کشور به شمار میرود که در شهرهای مختلف استان شاهد فعالیت این رشته ورزشی و افتخارآفرینی قهرمانان در میادین ورزشی هستیم.
به گزارش ایسنا رئیس هیئت ورزشهای پهلوانی و زورخانهای شهرستان ساوه نیز گفت: زورخانه علمدار کربلا به عنوان ششمین زورخانه شهرستان ساوه به همت خیرین خانواده جلالی به منظور احياي ورزش باستاني و ارتقاي سلامت روحي و جسمي شهروندان به بهرهبرداری میرسد.
ناصر ثانیخانی افزود: این زورخانه که بخشی تکیه قمربنیهاشم(ع) در محیطی به مساحت 200 متر مربع و با صرف هزینهای بالغ بر 700 میلیون ریال احداث شده است.
وی اظهار کرد: اين ورزش، با نام ائمه اطهار(ع)، آغاز و در آن ذكر صلوات همراه با اشعار مذهبی قرائت میشود از این رو زورخانه را خانه عبادي دوم ايرانيان پس از مسجد میدانند.
وی اظهار کرد: کمک به توسعه و گسترش ورزشهای زورخانهاي يعني گسترش شور و عشق ائمه اطهار(ع) که در این راه لازم است همه نهادها و دستگاهها و خیرین محترم احساس وظیفه کرده و مشارکت کنند.
ثانیخانی افزود: شهرستان ساوه ظرفیت بالایی برای توسعه این ورزش دارد و در صورت حمایت از باستانیکاران علاوه بر اجر معنوی موجب درخشش جوانان در سطح ملی خواهیم بود.
در ادامه این مراسم باستانیکاران با اجرای حرکات ورزش زورخانهای بر ترویج فرهنگ ورزشی به ویژه ورزشهای بومی، محلی و ملی تأکید کردند .