جمعه 2 آذر 1403 | Friday 22 November 2024

یک کشاورز موفق زرندیه‌ای از عدم حمایت های لازم از کشاورزان و باغداران در این شهرستان گلایه کرد.

یدالله تقوی کشاورز موفق 80 ساله اهل روستای ورده از توابع بخش مرکزی شهرستان زرندیه که تاکنون با احداث 11 باغ میوه و کاشت و پرورش بیش از 15 هزار نهال توانسته است بخش عمده ای از محصولات باغی تولیدی این روستا را به خود اختصاص دهد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی گفت: با گذشت تنها سه سال از احداث یک باغ جدید و با کاشت یکهزار نهال در زمینی به مساحت هفت هزار متر مربع توانستم حدود 10 تن انواع سیب گلاب، انگور، زردآلو، آلو، گردو، بادام، به، هلو، گیلاس و ... برداشت کنم و پیش بینی می کنم که سال آینده این میزان برداشت به بیش از دو برابر افزایش یابد.

وی بیان کرد: به دلیل کهولت سن، کار در باغ و به موازات آن اشتغال به کشاورزی با کشت گندم و جو و نیز برخی حبوبات برای من دشوار شده است اما به دلیل علاقه ای که به این کار دارم با تمام توان شغلی را که از اجداد خود به ارث برده ام را ادامه می دهم.

این کشاورز موفق زرندیه ای که شوق و اشتیاق وافری در احداث باغات میوه و محصولات زراعی دارد با درخواست از مسوولان مبنی بر حمایت از کشاورزان و باغداران اظهار کرد: حمایت مسوولان موجب رونق و توسعه کشاورزی شده و ضمن ایجاد شغل در روستاها، باعث جلوگیری از مهاجرت فرزندانمان به شهر می شود.

وی نبود سردخانه برای نگهداری محصولات باغی را از جمله مشکلات پیش روی باغداران برشمرد و گفت: احداث سردخانه برای محصولات باغی موجب رونق صادرات و کوتاه شدن دست واسطه ها می گردد چرا که باغداران محصولات تولیدی خود را بدلیل نبود سردخانه، صنایع تبدیلی و بسته بندی مناسب مجبورند با قیمت پایین به افراد سودجو و دلالان بفروشند.

وی اظهار کرد: مسوولان در راستای حمایت از تولیدات باغی با احداث سردخانه، امکانات نگهداری میوه را در روستاها و مراکز تولیدی فراهم کنند تا باغداران، تولیدات خود را با قیمت های ناچیز به دلالان نفروخته و در هزینه های خود متضرر نشوند.

تقوی خاطر نشان کرد: دست اندرکاران امر باید طوری مدیریت و برنامه ریزی کنند تا حاصل دسترنج کشاورزان و باغداران که تنها از این راه امرار معاش می کنند توسط افراد سودجو و فرصت طلب از بین نرود و کشاورز مجبور نشود برای اینکه از عهده پرداخت هزینه های برداشت محصول، آبیاری و ... برنیاید، مبادرت به برداشت محصول نکرده و میوه ها بر روی درخت بماند.

سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان زرندیه در اینباره با اشاره به اینکه بيش از 25 درصد محصولات باغي استان مرکزي نيز در این شهرستان توليد مي شود، به خبرنگار ایسنا گفت: شهرستان زرندیه علیرغم اینکه قطب تولید محصولات باغی در منطقه به شمار می رود اما فاقد امکانات نگهداری محصولات مانند سردخانه است.

احمد قره بیگلو افزود: احداث سردخانه به عنوان یکی از نیازهای اساسی این شهرستان در جلسه کارگروه توسعه کشاورزی زرندیه مطرح و به صورت ویژه در دستور کار این کارگروه قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی به تنهایی نمی تواند سردخانه نگهداری میوه و یا سیلوی گندم احداث کند، اظهار کرد: با سیاست‌های جدید دولت، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان زرندیه از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای احداث سردخانه و صنایع تبدیلی حمایت می كند.

وی با دعوت از سرمایه گذاران برای مشارکت در احداث سردخانه و سیلو در شهرستان زرندیه بیان کرد: جهاد کشاورزی شهرستان از متقاضیانی که قصد سرمایه گذاری در احداث و راه اندازی سردخانه و ایجاد كارگاه صنایع تبدیلی داشته باشند حمایت می کند.

این مقام مسوول تصریح کرد: درخواست های متقاضیان سرمایه گذاری در این حوزه در کارگروه توسعه کشاورزی شهرستان مطرح و پس از تأیید واجد شرایط بودن مقدمات ایجاد آن با صدور مجوز، در اختیار قرار دادن زمین و پرداخت تسهیلات ویژه فراهم می شود.

قره بیگلو با اشاره به وجود 4 شهرک صنعتی در زرندیه و فعالیت صنایع تبدیلی متعددی در این شهرستان افزود: وجود این مراکز بستر مناسبی برای ايجاد اشتغال پايدار و رونق اقتصادي منطقه می گردد و صاحبان این صنایع نیز در راستای حمایت از کشاورزان منطقه میوه هایی که در صنایع تبدیلی از آنها استفاده می شود را از همین شهرستان تامین می‌کنند.

گزارش از: علی فرقانی – خبرنگار ایسنا منطقه مرکزی

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group