در آستانه سال نو، مجموعه تاریخی بازار ساوه در انتظار مهمانان و گردشگران نوروزی است.
بازار ساوه از بازارهای قدیمی است كه به دوره شكوفایی دین اسلام و مذهب تشیع علوی در دوران حكومت صفوی مربوط است.
بازار ساوه در طی دوران های متمادی بافت سنتی خود را حفظ كرده و با گذشت ایام و گرمی داد و ستد فعال بوده و پهنه ای گسترده یافته است.
این بازار دارای كوچه هایی تنگ و در پاره ای از اماكن آن معماری سنتی قدیمی داشته كه این معماری نشان از اصالت و قدمت دیرینه این بازار دارد.
مجموعه بازار ساوه شامل مسجد 14معصوم ، دالان حاج ملك و تیمچه نبوی زاده با چهار گذر است كه در طول 600سال ، میعادگاه آداب، سنت ها، فرهنگ و تاریخ مردم بوده است.
این بازار به وسیله میدان انقلاب به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شده و بخش جنوبی آن شامل مسجد میدان، بنای چهارسوق و مجموعه حجرههای اطراف مسجد است و بخش شمالی بازار سرپوشیده ساوه را در بر میگیرد كه از یك راسته بازار اصلی با 12گذر یا راسته فرعی تشكیل شده است.
یكی از بازاریان قدیمی ساوه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: این بازار از زمان های دور عرصه خرید و فروش فرآورده های محلی، صنایع دستی و انواع پارچه، جواهر فروشی، حبوبات، ظروف مسی و روحی بوده است.
'عباس تدینی' افزود: فرش و گلیم ساوه از تولیدات صنعتی این شهرستان بوده كه در بازارهای فرش ایران نام و نشان داشت كه به مرور از گردونه خارج شد و هم اكنون نام و نشانی از آن نیست.
وی اظهار داشت: در حال حاضر بازار ساوه به ویژه در سال های اخیر با ورود جوانان خلاق و پر تلاش در عرصه های مختلف جنب و جوش بیشتری یافته است.
بازار تارخی ساوه به طول 600متر، تحت حفاظت اداره میراث فرهنگی شهرستان ساوه است كه در سال 78به شماره 2526در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدهاست.