مدیر امور منابع آب ساوه گفت: میزان آب ذخیره شده در دریاچه سد الغدیر این شهرستان به کمترین میزان خود قبل از سال ۱۳۹۸ رسیده است.
مجید امیرحسینی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر دبی ورودی سد الغدیر ساوه ۱۰۰ لیتر در ثانیه است که این میزان آب ورودی به سد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش قابل ملاحظهای یافته است.
وی با اشاره به اینکه حجم آب ذخیره شده در دریاچه سد الغدیر ساوه به کمتر از ۲۰ میلیون متر مکعب رسیده، اظهار کرد: از این میزان آب ذخیره شده در دریاچه سدالغدیر ساوه تنها پنج میلیون متر مکعب، قابل بهره برداری است.
مدیر امور منابع آب ساوه بیان کرد: هم اکنون حدود ۴۵۰ لیتر در ثانیه از منابع آبی ذخیره شده در سد الغدیر به مصارف شرب شهر ساوه اختصاص یافته و هیچ سهمی برای مصارف کشاورزی تخصیص نمییابد.
وی بیان کرد: بارشهای اخیر از آغاز سال آبی تاکنون که بسیار جزئی بوده نتوانسته دبی ورودی سد را افزایش دهد و امیدواریم براساس پیش بینیهای صورت گرفته درخصوص پربارش بودن سال آبی، بخشی از کمبود منابع آبی در سد و ذخایر زیرزمینی را جبران شود.
امیرحسینی در ادامه با بیان اینکه سیلابی شدن بارشها موجب افزایش دبی ورودی به سد خواهد شد، گفت: با توجه به محدودیت در منابع آبی سدالغدیر لذا از مردم درخواست میشود نسبت به صرفه جویی در مصرف آب نهایت همکاری را بعمل آورند تا با تنش آبی در مصرف شرب مواجه نشویم.
به گزارش ایسنا، سد الغدیر ساوه با ۲۶۵ متر طول تاج و حجم ۲۷۱ میلیون مترمکعب آب از نوع دو قوسی بتونی است که در سال ۷۲ با هدف تامین برق و آب کشاورزی ۲۳ هزار هکتار از اراضی این شهرستان احداث شد.
این سد براساس اهداف چند منظوره شامل تنظیم آب کشاورزی، کاهش خطرات سیل، تولید انرژی الکتریکی، اشتغالزایی و ایجاد مراکز گردشگری احداث شده است و از ویژگیهای مسیر انتقال آب در سد الغدیر این است که آب از طریق کانال اصلی به طول حدود ۱۰ کیلومتر به شبکه اصلی آبیاری منتقل میشود.