جمعه 2 آذر 1403 | Friday 22 November 2024

عضو هیئت علمی پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه و دبیر کمیته فنی انار استان مرکزی گفت: پیگیری ثبت جهانی انار ساوه و برگزاری روز انتقال یافته های تحقیقاتی انار در ساوه از مهم ترین مصوبات جلسه کمیته فنی انار ساوه بود.

دکتر وحیده نرجسی در گفت‌وگو با ایسنا، به تشریح دستاوردهای جلسه کمیته فنی انار ساوه پرداخت و افزود: کمیته فنی انار از سالیان قبل فعالیت خود را آغاز کرده و در حال حاضر این کمیته با ۱۳ نفر عضو در تخصص‌های به باغی، به نژادی، تغذیه و آبیاری، آفات و بیماری‌ها در خصوص انار مشغول به فعالیت است.

وی افزود: احداث کلکسیون ژرم پلاسم انار در پردیس انار ساوه، اجرای بیش از ۴۰ طرح و پروژه تحقیقاتی، معرفی و ثبت ملی ۴ رقم انار(ملس ساوه، آلک ساوه، تبریزی و یوسف خانی)، طراحی اپلیکیشن مکان یابی ارقام انار، عضویت در کارگروه اصلاحی انار، برگزاری رویدادهای علمی آموزشی انار در شبکه شاک استان، ارائه سخنرانی در رویداد ملی مدیریت باغات انار در شرایط کم آبی و تغییر اقلیم، چاپ کتاب، تالیف مقالات علمی- پژوهشی و ترویجی، تالیف دستورالعمل و نشریات فنی و ترویجی و برگزاری نشست‌های تحقیقاتی در حاشیه جشنواره ملی انار ۱۴۰۱ ساوه و ..... از اهم فعالیت‌های محققان در پردیس انار ساوه و مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی است.

وی اظهار کرد: با توجه به پتانسیل بالای کمیته فنی انار و تجارب ارزشمند محققان؛ از کلیه مراکز ذیربط (مدیریت جهاد کشاورزی، تعاونی باغداران، جهاد دانشگاهی و دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان) در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های نوین در تولید انار، دعوت به عمل می‌آید.

عضو هیئت علمی پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه گفت: محققان کمیته فنی انار آمادگی برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی برای کارشناسان و بهره برداران در زمینه‌های مختلف را دارند.

نرجسی با اشاره به اینکه شرکت‌کنندگان در این جلسه نظرات و پیشنهادات و چالش‌های موجود در تولید انار در سطح شهرستان را بیان کردند، گفت: مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ساوه خواستار اجرای جلسات به صورت مستمر شده و از اجرای پروژه آبیاری زیر سطحی در باغ الگویی انار استقبال کرد.

وی بیان کرد: در این جلسه پیشنهاد شد اعضای کمیته فنی انار برای اجرای طرح‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بخش خصوصی بهره گیری کنند.


نرجسی گفت: از مهم ترین مصوبات جلسه می‌توان به پیگیری ثبت جهانی انار ساوه و  پیگیری برگزاری روز انتقال یافته های تحقیقاتی انار در ساوه اشاره کرد.

وی افزود: انتقال یافته های تحقیقاتی و مسائل اولویت دار انار در باغ های انار شهرستان ساوه،  برگزاری جلسه بعدی کمیته فنی با حضور اتحادیه باغداران و نهالکاران ساوه و  مشارکت باغداران در اجرای پروژه های تحقیقاتی، معرفی ارقام نرم هسته و متحمل به تنش های زیستی و غیر زیستی، پیگیری مسائل و مشکلات مرتبط با بازار و صادرات، بررسی و اجرای پروژه های مرتبط با کاربرد گوگرد در کنترل نماتد، افزایش بهره وری در مصرف آب و آبیاری قطره ای و زیر سطحی، درخواست اتحادیه باغداران برای برگزاری دوره های آموزشی در فصل زمستان برای باغداران، درخواست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان برای برگزاری عملی و میدانی دوره های آموزشی مرتبط با مسائل باغبانی از جمله هرس جهت کاهش آفتاب سوختگی از جمله موارد دیگر مصوب این جلسه بود.

نرجسی گفت: در پایان این برنامه از کلکسیون ژرم پلاسم انار ساوه، طرح سایبان و سایر طرح‌های تحقیقاتی در پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه بازدید به عمل آمد.

کمیته فنی انار با حضور اعضای کمیته و محققان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، مسئولان جهاد کشاورزی، مدیرعامل تعاونی باغداران و رییس جهاد دانشگاهی در پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه برگزار شد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group