جمعه 2 آذر 1403 | Friday 22 November 2024

مدیرعامل شرکت تعاونی مجتمع تولید و پرورش شترمرغ زرندیه گفت: علیرغم اینکه قیمت گوشت شترمرغ در سال‌های اخیر به نسبت گوشت قرمز و مرغ افزایش نداشته، اما میزان تقاضای مردم برای خرید این نوع گوشت کاهش داشته است.

پرویز شیبانی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به افزایش قیمت گوشت شترمرغ در کشور اظهار کرد: در حال حاضر گوشت شترمرغ به قیمت ۲۰۰ الی ۲۵۰ هزار تومان به ازای هر کیلو در بازار عرضه می‌شود که این افزایش قیمت متاثر از افزایش قیمت مرغ و سایر کالاهاست.

وی با اشاره به افزایش قیمت برخی کالاها بدنبال اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها گفت: نباید درخصوص شرایط اقتصادی فعلی کشور سیاه‌نمایی کرد بلکه باید با اجرای دقیق این طرح، کلان نگری شده و با برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری در حمایت از تولید، شرایط را به گونه‌ای رقم زد که کالاهای اساسی به وفور و با قیمت عادلانه در دسترس مردم قرار گیرد. اگر این رویه در شرایط کنونی به درستی شکل گیرد، نگرانی‌ها برطرف می شود و وضعیت معیشتی قشر آسیب‌پذیر جامعه بهبود یافته و قدرت خرید مردم افزایش خواهد یافت.

وی با تاکید بر این‌که ضعف بنیه اقتصادی مردم در شرایط کنونی برخی مشکلات را درخصوص خرید کالاهای اساسی ایجاد کرده است، افزود: افزایش قیمت گوشت در شرایط فعلی در کاهش سرانه مصرف مردم اثرگذار است. سرانه مصرفی گوشت شترمرغ به ۵۰ گرم در سال نمی‌رسد که در مقابل گوشت قرمز و سفید که تقریبا ۱۵ کیلو در سال است بسیار ناچیز بوده و یا اصلا به حساب نمی‌آید.

مدیرعامل بزرگترین مجتمع تولید و پرورش شتر مرغ کشور در شهرستان زرندیه در ادامه با اشاره به کاهش خرید انواع گوشت گفت: با وجود اینکه قیمت گوشت شترمرغ در سال‌های اخیر به نسبت گوشت قرمز و مرغ افزایش نداشته است، اما میزان تقاضای مردم برای خرید این نوع گوشت کاهش یافته است.

وی در خصوص علت عرضه قیمت مرغ به قیمت پائین‌تر از قیمت مصوب در بازار گفت: شرایط کنونی اقتصادی که با اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها همزمان شده است، زمان مناسبی برای راه‌اندازی کمپین‌هایی تحت عنوان نخریدن گوشت مرغ و دیگر کالاهای اساسی نیست.

وی با اشاره به اینکه امروز در بازار، قیمت مصوب مرغ حدودا ۶۰ هزار تومان است اما به قیمت ۴۲ هزار تومان عرضه می‌شود، افزود: از آنجاکه دوره جوجه‌ریزی و تولید مرغ حدودا ۴۵ تا ۵۰ روز است و تولیدکننده ناچار است مرغ تولیدی را به کشتارگاه بفرستد، وقتی تقاضا در بازار کاهش یابد تولیدکننده رغبتی به جوجه ریزی مجدد با نهاده دامی آزاد نخواهد داشت و عملا در اواخر خردادماه یا تیرماه با کمبود عرضه مرغ مواجه خواهیم شد.

شیبانی افزود: دولت برای حل این مشکل قرار است در قالب یارانه و سرمایه در گردش از تولیدکنندگان حمایت کند. یعنی اگر به بخش کشاورزی و دامداری وام ۱۸ درصد برای خرید نهاده اعطا می شد در راستای حمایت از تولیدکننده تسهیلات با سود تک رقمی اعطا می شود که البته این یک برنامه حمایتی توسط دولت است که امیدواریم محقق شود تا مرغداران با اطمینان اقدام به جوجه‌ریزی کنند ولی در صورت انجام نشدن این طرح با کمبود مرغ مواجه می شویم و باید برای تامین بازار از طریق واردات مرغ منجمد نیاز بازار تامین شود.

وی هم‌چنین گفت: در حال حاضر قیمت گوسفند زنده پائین تر از قیمت گوساله است در حالیکه در گذشته قیمت گوساله پائین تر بود و دلیل آن این است که گوساله باید از نهاده‌ها استفاده کند اما گوسفند زنده می‌تواند بخشی از نیاز غذایی خود را از طریق مراتع تامین کند.

وی در ادامه گفت: این مجتمع تولیدی که از سال ۱۳۸۳ فعالیت خود را در این شهرستان آغاز کرده توانسته است بخشی از نیاز کشور به گوشت و دیگر فرآورده‌های شتر مرغ را تامین کرده و نقش تاثیرگذاری در ارزآوری و ایجاد فرصت‌های شغلی مستقیم و غیرمستقیم در منطقه داشته باشد، اما با این حال برخی موانع پیش رو و مشکلات موجود، سد راه تولید بزرگترین مجتمع پرورش شترمرغ در کشور شده به گونه‌ای که در حال حاضر تنها با یک سوم ظرفیت خود فعالیت می‌کند.

مدیرعامل مجتمع تولید و پرورش شتر مرغ شهرستان زرندیه با اشاره به اینکه این مجتمع فعالیت خود را در زمینی به مساحت ۵۰۱ هکتار در شهرستان زرندیه آغاز کرد و با اشاره به این‌که پرورش و تولید شترمرغ در ۹۷ واحد این مجتمع با ایجاد فرصت شغلی برای افزون بر ۱۸۰ نفر به طور مستقیم، در حال انجام است که هشت واحد آن نتوانستند مجوز ادامه فعالیت اخذ کنند، افزود: ظرفیت اسمی این مجتمع  ۲۹ هزار و ۱۰۰ قطعه شترمرغ است که به علت مشکلاتی نظیر کمبود نهاده‌های دامی در حال حاضر با یک سوم ظرفیت فعالیت دارد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group