جمعه 2 آذر 1403 | Friday 22 November 2024

مدیر کل آموزش و پرورش استان مرکزی بر ضرورت الزام انبوه سازان به ساخت یک مدرسه بازای احداث هر ۲۰۰ واحد مسکونی در این استان تاکید کرد.

احمدرضا نوازنی شنبه ۲۴ اردیبهشت ماه در آئین افتتاح مدرسه نیکان کاوه(سلمان فارسی) که به همت گروه صنعتی شیشه کاوه احداث شده است و نیز پانزدهمین جشنواره خیرین مدرسه ساز شهرستان ساوه که با حضور معاون توسعه و مدیریه منابع استانداری مرکزی و سرپرست فرمانداری ساوه برگزار شد اظهار کرد: براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۹ و تائید شورای نگهبان هر انبوه‌سازی که ۲۰۰ واحد مسکونی احداث می‌کند باید در قبال سودی که از انبوه سازی کسب می‌کند به ازای هر ۲۰۰ واحد یک مدرسه احداث کرده و به آموزش و پرورش اهدا کند و چنانچه تعداد واحدهای مسکونی کمتر از ۲۰۰ واحد باشد باید به تناسب واحدهای احداثی سهم خود را بپردازد.

وی افزود: شهرداری ها برابر قانون مکلف هستند که از صدور پایان کار برای انبوه سازانی که اقدام به ساخت مدرسه در ازای احداث ۲۰۰ واحد مسکونی نمی کنند، خودداری کنند و آموزش و پرورش نیز ملزم به پیگیری هر گونه کوتاهی از طریق دستگاه قضایی است.

وی با اشاره به پروژه ۸۱۰۰ واحدی در حال احداث در استان مرکزی، گفت: انبوه سازان و پیمانکاران این پروژه ۸۱۰۰ واحدی مکلف به ساخت ۴۰ مدرسه در استان مرکزی هستند.

نوازنی در ادامه با اشاره به وجود ۳۵ مدرسه کانکسی در استان گفت: امیدواریم با مشارکت خیرین و منابع دولتی از طریق تامین منابع اعتباری سازمان برنامه و بودجه بخشی از مدارس کانکسی قبل از شروع سال تحصیلی جدید حذف و فضای آموزشی مناسب برای دانش آموزان در نظر گرفته شود.

وی با تجلیل از کار خیرین در ساخت مدرسه گفت: با مشارکت خداپسندانه خیرین استان مرکزی تراکم دانش آموزی در استان پائین است و به تدریج مدارس از فعالیت دو شیفته خارج و به صورت تک شیفته فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه در شهرهای ساوه، اراک و دلیجان و برخی روستاها کمبود فضای آموزشی وجود دارد، گفت: انتظار می‌رود که خیرین علاوه بر مشارکت در مدرسه سازی در ساخت سالن‌های ورزشی نیز مشارکت داشته باشند.

مدیر کل آموزش و پرورش استان مرکزی با تاکید بر اینکه ارتقای کیفیت در آموزش در سایه مدرسه سازی است، تصریح کرد: ارتقای کیفیت آموزشی موجب خواهد شد تا آموزش و پرورش پویا و فعال بتواند آینده کشور را بهتر بسازد. باید با ساخت مدرسه‌ و توسعه فضاهای آموزشی به دنبال کیفیت در آموزش و سرانه فضای آموزشی باشیم.

به گزارش ایسنا، مدیر آموزش و پرورش شهرستان ساوه نیز با اشاره به ساخت هشتمین مدرسه گروه صنعتی شیشه کاوه در ساوه اظهار کرد: ساخت مدارس در نقاط حاشیه‌ای و محروم شهر از ویژگی‌های برجسته این واحد صنعتی و تولیدی کارآفرین است که در کسوت خیر مدرسه ساز به مردم شهرستان ارائه خدمت می‌کند.

ابراهیم فراشیانی با اشاره به اینکه نمودار رشد جمعیتی در ساوه شیب تند افزایشی دارد و طبیعی است که جمعیت دانش آموزی نیز افزایش می‌یابد، گفت: ۱۰ هزار دانش آموز در پنج سال اخیر به جمعیت دانش آموزی ساوه افزوده شده و آمار دانش آموزان در حال حاضر به ۵۸ هزار نفر رسیده است. ساوه از لحظ جمعیت دانش آموزان دومین منطقه استان است و با این رشد به اولین منطقه تبدیل خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه ۳۰ مدرسه و ۳۰۰ کلاس درس نیاز جمعیت ۱۰ هزار نفری دانش آموزانی بود که در طول این پنج سال به آمار دانش آموزان ساوه اضافه شده است، گفت: با مشارکت خیرین و دولت و اولیای دانش آموزان تدابیری نظیر تغییر کاربری فضاهای آموزشی شهرستان به مدرسه سازی، توسعه مدارسی که صرفا فضای آموزشی داشته است، شدیم و ناگزیر شیفت دوم نیز برپا و ساخت مدارس جدید در دست اقدام قرار گرفت تا کمبودی در کلاس درس وجود نداشته باشد.

فراشیانی با اشاره به اینکه در طول پنج سال اخیر بطور متوسط در کمتر از هر سه ماه یک مدرسه افتتاح شده است، افزود: هم اکنون ۱۰ مدرسه در حال ساخت است که پنج مدرسه از این تعداد تا آغاز سال تحصیلی با اعتبار ۶۳ میلیارد ریال به بهره‌برداری خواهد رسید. در دو سال اخیر برای پنج مدرسه ۹۱ میلیارد ریال اعتبار و برای یک سالن ورزشی هشت میلیارد ریال از سوی خیرین تامین شده است.

وی افزود: شهرستان ساوه در حوزه توازن رشته‌ای و سوق دادن دانش آموزان پسر به رشته‌های مهارت محور رتبه اول را در کشور کسب کرده است و برای حفظ این توازن نیاز به احداث یک هنرستان پسرانه است.

فراشیانی افزود: کمبود اراضی با کاربری آموزشی در ساوه ساخت مدرسه را با مشکل مواجه کرده است و باید سازوکار مناسب برای تامین اراضی با کاربری آموزشی اندیشیده شود.

رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز استان مرکزی نیز با تجلیل از خانواده عسکریان برای مشارکت در مدرسه سازی گفت: اعتلای دانش آموزان از برکات مدرسه سازی است و هیچگاه بی نیاز از مدرسه سازی نخواهیم شد.

علی فخار افزود: گروه صنعتی شیشه کاوه با مدیریت خانواده عسگریان علاوه بر ساخت هشت مدرسه در ساوه سایر نقاط کشور را نیز از آثار خیر خود بهره‌مند کردند.

وی در ادامه گفت: مسئولین و خیرین در ساوه با وجود کمبود فضاهای آموزشی اجازه ندادند دانش‌آموزان با مشکل آموزشی مواجه شوند. همدلی و وفاق می‌تواند نیازهای آموزشی آینده سازان را برطرف کند.

در این آئین پس از افتتاح هشمین مدرسه نیکان کاوه که به همت خانواده  گروه صنعتی شیشه کاوه احداث شده از خانواده عسگریان و خیرین مدرسه ساز ساوه با اهدای تندیس و تقدیر نامه تجلیل بعمل آمد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group