جمعه 2 آذر 1403 | Friday 22 November 2024

سرپرست دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: کاهش جمعیت جوان و نرخ باروری، مانع بزرگی پیش روی توسعه پایدار است.

محمود کریمی عصر روز گذشته، شنبه ۱۷ اردیبهشت ماه در نشستی با خبرنگاران به مناسبت فرارسیدن هفته سلامت با اشاره به سالروز تأسیس سازمان جهانی بهداشت اظهار کرد: روشنگری و هماهنگی برای اجرای برنامه‌های جهانی سلامت هدف سازمان جهانی بهداشت است و شعارهای متعددی نیز برای هر سال در نظر گرفته شده است. "سلامت برای همه" رویکرد سازمان جهانی بهداشت برای برخورداری همه مردم فارغ از نژاد و رنگ است تا از حداقل خدمات سلامت برخوردار باشند.

وی با اشاره به شعار امسال سازمان جهانی بهداشت گفت: امسال با توجه به ادامه پاندمی کرونا و بیماری‌های نوپدیدی که ناشی از دگرگونی محیط زیست و تغییرات محیط زیستی و دستکاری‌هایی است که بشر برای توسعه اقتصادی و اجتماعی انجام داده است، لذا شعار سال "سلامت سیاره ما، سلامت ما" در نظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت سالانه حداقل ۱۳ میلیون مرگ ناشی از عوامل زیست محیطی و آلودگی آب و هوا اتفاق می‌افتد بنابراین شعار سال جاری سازمان جهانی بهداشت بر سلامتی سیاره ما که مبنای سلامت ماست، متمرکز شده است.

کریمی در ادامه با تاکید بر اینکه عدالت در سلامت جزو عوامل محیطی موثر بر سلامت است، تصریح کرد: همزمان با فرا رسیدن هفته سلامت برنامه‌هایی نظیر جلسه با سمن‌ها، افتتاح مراکز سلامت قابل بهره‌برداری و تقدیر از صنایعی که محصولات پاک تولید یا انرژی پاک استفاده می‌کنند در دستور کار است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه موضوع جمعیت و جوانی جمعیت از دغدغه‌های مهم رهبری است که منجر به ابلاغ سیاست‌های جدید جمعیتی در کشور شده است، افزود: از سال ۱۳۸۵ وارد پنجره جمعیتی شدیم که یک فرصت طلایی برای توسعه یافتگی در طول چهار دهه است. نسبت مطلوب جمعیت بین ۱۵ تا ۶۵ سال به جمعیت سالمند و زیر ۱۵ سال یک فرصت طلایی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی به شمار می‌رود. اگر از این فرصت‌ها به خوبی استفاده شود به توسعه پایدار دست خواهیم یافت. جمعیت زیر ۱۵ سال و بالای ۶۵ سال را اصطلاحا جمعیت مصرف کننده می گویند چرا که بار بیماری‌ها و هزینه تامین سلامتی آنها بالاست.

سرپرست علوم پزشکی ساوه با تاکید بر اینکه باید سیاست‌های فرزندآوری در کشور تقویت شود، گفت: با اجرای صحیح سیاست‌های افزایش جمعیت باید عقب ماندگی جمعیت و رشد منفی جمعیت جبران متوقف شود. تبعات ناشی از کنترل جمعیت با گذشت یک دهه از آن نمایان خواهد شد و فرمان رهبری برای بازنگری در سیاست‌های جمعیت عاملی برای عبور از بحران کاهش جمعیتی است.

وی در ادامه با اشاره به راه‌اندازی مرکز ناباروری سطح دو در ساوه افزود: خوشبختانه خدمات حوزه ناباروری تحت پوشش خدمات بیمه پایه قرار گرفته و استقبال خوبی برای برخورداری از خدمات مرکز ناباروری صورت گرفته است. همچنین با تلاش‌های صورت گرفته، آمار مرگ و میر مادران باردار در سال گذشته به صفر رسیده است.

سرپرست علوم پزشکی ساوه در ادامه با اشاره به اینکه عملیات اجرایی احداث بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی ساوه تنها هشت درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: در سال جاری ۹ میلیارد تومان برای ادامه روند اجرایی این بیمارستان اعتبار در نظر گرفته شده بود که با پیگیری‌های صورت گرفته از سوی نماینده مجلس، فرماندار و دانشکده این میزان در سال جاری به ۴۹ میلیارد تومان افزایش یافت در حالی که برای تکمیل این پروژه به ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی بیان کرد: در صورتی که با تخصیص کامل اعتبار ۴۹ میلیارد تومانی سال جاری پیشرفت فیزیکی احداث این بیمارستان به بالای ۴۰ درصد برسد با بهره‌گیری از ظرفیت خیرین حوزه سلامت روند عملیات اجرایی احداث بیمارستان تسریع خواهد یافت.

به گزارش ایسنا، معاون فنی معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی ساوه نیز گفت: افزایش میانگین سن ازدواج، ازدواج دیرهنگام و فاصله طولانی بین ازدواج و فرزندآوری، پیامدهای اقتصادی و اشتغال از پیامدهای کاهش نرخ باروری و جمعیت و نیز افزایش آمار سالمندان در جامعه است.

محسن فلاحتی افزود: کاهش نرخ باروری و جمعیت از جمله مسائلی است که هر کشوری را تحت تاثیر قرار می‌دهد و از نگاه اجتماعی و سیاسی حائز اهمیت است و از دیدگاه رهبر معظم انقلاب به عنوان یک موضوع اجتماعی مطرح می شود، بر این اساس همه دستگاههای اجرایی را مکلف به انجام وظایف خود در اجرای قانون جوانی جمعیت کردند.

وی بیان کرد: کاهش جمعیت جوان و کاهش نیروی کار از تبعات وقوع پدیده سالمندی و افزایش سن جمعیت است. افزایش آمار طلاق و کاهش ازدواج و نیز عامل عدم تمایل زوجین به فرزندآوری و از جمله دلایل کاهش افزایش جمعیت جوان است.

مدیر گروه سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: بهبود تغییرات شاخص‌های جمعیتی زمان بر و طولانی است و باید اقدامات پیشگیرانه‌ای در این خصوص انجام داد.

رقیه خرم با اشاره به اینکه استان مرکزی سومین استان کشور پس از استان‌های مازندران و گیلان در کاهش نرخ باروری است، اظهار کرد: از سال ۱۳۹۳ نرخ موالید در کشور نزولی بوده است و از سال ۱۳۹۷ شیب کاهشی تندتر شده است اما در سال ۱۴۰۰ روند کاهشی موالید متوقف شده و روند ایستایی به خود گرفته است.

وی با بیان اینکه بانوانی که در سنین باروری (۱۰تا ۵۴ سال) هستند می‌توانند فرزندآوری داشته باشند، افزود: نرخ باروری در ساوه و زرندیه در سال ۱۳۹۵، ۱.۸ بود و در سال ۱۴۰۰ به ۱.۶ رسید. قرار است این عدد با تلاش همگانی و آموزش به ۲.۱ افزایش یابد. شهرستان زرندیه جمعیت سالمندی بیشتری دارد و حدود ۱۳ درصد جمعیت این شهرستان سالمند است.

خرّم افزود: براساس آمار اعلامی از سوی ثبت احوال، در سال ۱۳۹۳ آمار ازدواج در ساوه ۲۷۰۷ مورد بوده که در سال ۱۳۹۷ به ۱۹۷۳ کاهش یافت. در سال ۱۳۹۸ به ۱۷۳۳ مورد رسیده و در سال ۱۴۰۰ خوشبختانه روند صعودی گرفت و به ۱۹۴۰ مورد ازدواج رسید.

وی بیان کرد: در خصوص واقعه طلاق نیز براساس اعلام ثبت احوال در سال ۱۳۹۹ تعداد ۷۹۲ مورد ثبت طلاق صورت گرفته که در سال گذشته به ۷۷۹ مورد کاهش یافته است.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group