چهارشنبه 7 آذر 1403 | Wednesday 27 November 2024

نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه سفره فساد باید از پارلمان شهری جمع شود، گفت: اصلاح ساختار قانون انتخابات شوراها از برنامه‌های مهم مجلس شورای اسلامی است.

حجت‌الاسلام محمد سبزی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه فلسفه کار شورایی برگرفته از آموزه‌های دینی و دستورات قرآنی است، اظهار کرد: آیاتی نظیر "وامرهم شورای بینهم" و "وشاورهم فی الامر" بیانگر تاکید قرآن کریم بر کار شورایی و مشورت است و تولد شوراها در سراسر کشور نیز براساس آموزه‌های دینی و تاکید بر مشورت انجام شد که البته با گذشت پنج دوره از فعالیت این نهاد مردمی، برخی نقاط قوت و ضعف در کار شورایی دیده می‌شود.

وی به وجود برخی نواقص قانونی در خصوص پروسه برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی و ساختار و نوع فعالیت این نهاد مدنی اشاره کرد و افزود: آسیب‌هایی که متوجه شوراها در این پنج دوره شده است، بدلیل عدم دقت در بررسی صلاحیت‌های داوطلبان عضویت در شوراها و بخشی از آن نیز به خاطر خلاءهای قانونی و نظارتی حاکم بر این نهاد است و این نقاط ضعف، ضرورت بازنویسی مجدد قانون شوراها را دوچندان کرده است، چراکه بعضا افراد فاقد تخصص و تعهد لازم وارد شورای شهر می‌شوند و نتیجه آن درگیری پارلمان شهری با فساد در سطوح مختلف اداری و مالی است.

این نماینده مردم در خانه ملت در ادامه، تمرکززدایی از مدیریت اجرایی کشور، تفویض امور به نهادهای محلی و مشارکت دادن مردم در اداره امور شهر و روستا را مهمترین فلسفه وجودی تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا در کشور دانست و افزود: بروز اختلافات میان اعضای شوراها یا بعضا انحلال شوراها در برخی نقاط کشور و از طرفی وقوع برخی مفاسد اقتصادی و فساد اداری منجر به دستگیری یا سلب عضویت تعدادی از اعضای شوراها یا کارمندان شهرداری شده و موجب شده است که این نهاد که برگرفته از آموزه‌های دینی است آسیب ببیند و در مجموع نتواند عملکرد و کارنامه قابل قبولی در این مدت از خود ارائه دهد، گرچه در برخی نقاط کشور شاهد فعالیت تاثیرگذار اعضای شورای شهر در سلامت کامل و بدور از هرگونه خطا و فساد بوده‌ایم.

وی تصریح کرد: متاسفانه اوج تخلفات اقتصادی و اداری در دوره پنجم شورای شهر صورت گرفته است و آمارهای اختلاس، زمین خواری، فساد، رانت و ... بسیار زیاد گزارش شده است که زیبنده نظام اسلامی و نهاد مدنی شوراها نیست. اعضای شورای شهر با رای مردم انتخاب می‌شوند و باید در پاسخ به اعتماد مردم پاکدست بوده و با روحیه جهادی و در سلامت کامل به مردم خدمت کنند تا منشاء اثرات خوبی در جامعه و مدیریت شهری باشند.

وی با تاکید بر اینکه نبود نظارت و قوانین مستحکم موجب بروز آسیب‌هایی در بدنه شوراها شده است، افزود: مجلس شورای اسلامی در راستای تقویت شوراها و جلوگیری از آسیب‌هایی که متوجه پارلمان شهری می‌شود به دنبال اصلاح ساختار انتخابات شوراهاست که متاسفانه به این دوره از شوراها نرسید ولی بزودی با تصویب آن افرادی مجوز ورود به شورای شهر را دریافت خواهند کرد که صلاحیت و اهلیت لازم را برخوردار باشند.

حجت‌الاسلام سبزی به هجمه‌های اخیر که در پی رد صلاحیت تعدادی از داوطلبان شرکت در انتخابات شوراهای اسلامی صورت گرفت اشاره کرد و افزود: اگر قرار باشد هر فردی که ثبت نام کرد صلاحیتش مورد تائید قرار گیرد پس فلسفه وجودی تشکیل و نحوه فعالیت هیات‌های اجرایی و نظارت چیست؟ در خصوص موضوع تأیید صلاحیت شوراها، عمل به مُرّ قانون، نصب العین هیات‌های نظارت بوده است. وقتی یک فرد مرتکب تخلف شده و دارای پرونده قضائی است صلاحیت لازم را برای ورود به شورای شهر ندارد. متاسفانه پتانسیل و زمینه بروز فساد در برخی افراد وجود دارد و در کارنامه آنها تخلفات گوناگون و حتی اعمال مجرمانه دیده می‌شود که چنین افرادی در صورت ورود به شورای شهر قطعا مرتکب تخلفات گسترده و فساد خواهند شد.

وی بیان کرد: با اصلاح ساختار انتخابات قطعا از ورود افراد نالایق و ناکارآمد به شورای شهر جلوگیری خواهد شد و مجموعه پارلمان شهری با حضور افرادی متعهد و توانمند در حوزه مدیریت شهری می‌تواند عمران و آبادانی را به شهروندان هدیه داده و فلسفه تشکیل این نهاد مدنی عملیاتی شده و مانع از آسیب دیدن شورا می‌شود.

نماینده مردم ساوه و زرندیه تاکید کرد: براساس قانون، شوراها مکلف هستند در پایان هر سال مالی گزارش عملکرد خود در حوزه درآمدی و هزینه کرد را به اطلاع مردم برسانند که متاسفانه این رویه اجرایی نمی شود در حالی که باید شورای شهر عملکردی شفاف و شیشه‌ای داشته و آن را در منظر افکار عمومی قرار دهد.

وی به برخی تخلفات صورت گرفته در شوراهای اسلامی شهر در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: به عنوان مثال اعضای شورای شهر با شهرداران تبانی کرده و در اجرای طرح تفصیلی و افزوده شدن حریم شهری به گونه‌ای عمل می‌کنند که اراضی که پیشتر توسط اعضای شورای شهر و شهرداری یا منسوبین آنها با قیمت نازل خریداری شده و پس از اجرای طرح وارد محدوده شهری شده و افزایش قیمت چندبرابری پیدا کند.

حجت‌الاسلام سبزی افزود: در احداث کمربندی‌ها یا معابر شهری نیز برخی اعضای شورای شهر در نقاط مختلف کشور سوء استفاده کرده و به گونه‌ای مجوز معبرسازی می‌دهند که املاک خود یا منسوبین به آنها در مسیر خیابان یا کمربندی در حال احداث قرار گیرد تا ارزش اقتصادی آن افزایش یابد و از این دست تخلفات و سوء استفاده‌ها بسیار فراوان گزارش شده است.

وی بیان کرد: باید زمینه و بستر فساد را از بین برد و با نظارت قوی اجازه نداد اعضای شورای شهر و مدیریت شهری در برخی شهرها به هر نحوی سوء استفاده کرده و مرتکب تخلف شوند.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group