رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ساوه با تاکید بر اینکه کارکرد وقف باید برطرف کردن نیازهای جامعه باشد، گفت: موقوفات متناسب با نیاز و شرایط امروزی جامعه وجود ندارد.
حجتالاسلام سعید عطاءاللهی امروز پنجشنبه 24 مهرماه در نشستی با خبرنگاران به مناسبت فرا رسیدن هفته وقف با تاکید بر اینکه وقف باید متناسب با شرایط و زمان در هر مقطعی از تاریخ بشری صورت گیرد، اظهار کرد: در مقطعی از تاریخ نیاز جامعه به روضهخوانی برای ترویج فرهنگ حسینی در دوران حکومت مستبدان و حکامی بود که مخالف روضه خوانی و عزاداری بودند که بخش قابل توجهی از واقفین اموال و دارایی خود را برای روضه خوانی سیدالشهداء با هدف ترویج ارزشهای اسلامی و زنده نگه داشتن مکتب اسلام ناب محمدی (ص) وقف میکردند.
وی افزود: امروز نیاز اصلی جامعه رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم، ازدواج جوانان، تهیه جهیزیه، تامین دارو و نیازهای درمانی است که متاسفانه واقفان در این موضوعات کمتر وقف میکنند و باید گفت که در شهرستان ساوه چنین موقوفاتی وجود ندارد.
رئیس اوقاف ساوه با تاکید بر اینکه هدایت وقف متناسب با نیازهای جامعه مصداق بارز احیای موقوفات است، گفت: اینطور نیست که با شرایط روز جامعه، سنت حسنه وقف کم رنگ شده است در واقع در شرایط کنونی نگاه خاصی به سنت حسنه وقف می شود و مردم به دنبال چاره ساز بودن و حل مشکلات همنوعان خود از طریق سنت حسنه وقف هستند.
وی با تاکید بر اینکه سازمان اوقاف در سه حوزه قرآنی، بقاع متبرکه و موقوفات فعالیت دارد، افزود: استمرار اجرای برنامههای فرهنگی و تبلیغی و احیای سنت حسنه وقف مشکلات بیشتری از جامعه را برطرف خواهد کرد.
حجتالاسلام عطاءاللهی در ادامه با اشاره به آغاز هفته وقف گفت: ۲۴ مهرماه به عنوان روز وقف در تقویم کشور ثبت شده است و تا چهارم آبان ماه دهه وقف نامگذاری شده است که این دهه فرصتی برای تبیین و بازگو کردن اهداف و آرمانهای سازمان اوقاف است و برنامههای فرهنگی و تبلیغی ویژهای نیز متناسب با رعایت پروتکلهای بهداشتی اجرا خواهد شد.
وی از رسانه ها خواست تا برای ترویج سنت حسنه وقف فرهنگ سازی کنند، چرا که پیامبر(ص) و حضرت علی(ع) اولین واقفین تاریخ اسلام بودند و باید در عمل به این توصیه معصومین سنت حسنه را احیا کرده و متناسب با نیازهای جامعه نیات واقفان را هدایت و اجرایی کرد.
وی همچنین با اشاره به اینکه برخی خواستههای مردمی در حیطه اختیارات و وظایف قانونی اداره اوقاف نیست و دستورالعملها اجازه پیگیری و برآوردن برخی مطالبات مردمی را نمیدهد، گفت: قرار است در دهه وقف سبدهای غذایی به ارزش هر بسته معیشتی معادل ۲۵۰ هزار تومان از محل موقوفات و خیرین همزمان بین نیازمندان توزیع شود.
رئیس اداره اوقاف ساوه در ادامه گفت: توزیع حداقل ۶ هزار پرس غذای گرم در اربعین و دهه وقف، دیدار با امام جمعه، فرماندار، سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه و ارائه گزارش عملکرد، برگزاری آیین های سوگواری پیامبر اکرم(ص)، امام حسن مجتبی(ع) و امام رضا(ع) در برخی بقاع متبرکه با رعایت شیوهنامههای بهداشتی، مراسم غبارروبی امامزادگان شاخص، آغاز عملیات اجرایی مجموعه تجاری از وقف مرحوم سیدتقی حسینی، راه اندازی مرکز افق، نشست تخصصی وقف با بازاریان، اساتید و روسای دانشگاه، نخبگان و متولیان، برگزاری نشست مشاوره دینی، همایش یاوران وقف، تجلیل از فعالان عرصه وقف، گلباران گلزار شهدا، آزادی یک زندانی با مشارکت خیرین از جمله برنامههای این هفته است.
وی در ادامه با بیان اینکه ساوه با ۷۳ متولی موقوفات بیشترین متولی موقوفات غیر متصرفی در سطح استان مرکزی را به خود اختصاص داده است، گفت: وقف غیر متصرفی بدین معناست که اداره موقوفات به عهده متولی است و اداره اوقاف صرفا نقش نظارتی دارد. از این رو ضرورت دارد تا رسانهها فرهنگ سازی کنند و رابطه متولیان با اوقاف بیشتر شود تا مشکلات احتمالی درخصوص مدیریت موقوفه بوجود نیاید.
حجتالاسلام عطاءاللهی همچنین به فعالیت های اداره اوقاف در ایام کرونایی اشاره کرد و گفت: سازمان اوقاف در یاری رساندن به مردم در زمان وقوع بحران و حوادث غیرمترقبه از پیشگامان است و در خصوص مشارکت در پیشگیری و درمان بیماری کرونا ویروس نیز وظیفه ذاتی خود را کمک رساندن به آسیب دیدگان میداند. از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۸۰ الی ۹۰ هزار ماسک در شهرستان ساوه خریداری و توزیع شد و برخی بقاع متبرکه نیز تولیدکننده ماسک بودند.
وی بر مشارکت واقفین در حوزه تامین دارو و درمان تاکید کرد و گفت: متاسفانه وقف در حوزه دارو و درمان وجود ندارد و باید با هدایت واقفان نیازهای درمانی و دارویی مردم بویژه در شرایط کرونایی و حتی در تامین زیرساخت ها و تجهیزات درمانی نیز مشارکت کرد.
این مقام مسئول در اداره اوقاف ساوه گفت: در شهرستان ساوه ۶۳۴ موقوفه ۲۶۸۰ رقبه، ۷۳ امامزاده و یک پیغمبر(ع) وجود دارد و ۷۳ متولی موقوفات نیز فعالیت دارند.