استاندار مرکزی دستور تامین گاز بزرگترین شهرک گلخانه ای بخش خصوصی کشور در شهر آوه شهرستان ساوه را صادر کرد.
سیدعلی آقازاده در نشستی به منظور بررسی مشکلات شهر آوه که در مجتمع شهرک گلخانهای این شهر تشکیل شد، اظهار کرد: شبانه روزی شدن درمانگاه شهر آوه و افزایش کادر پزشکی و پرستاری از نیازهای مهم این منطقه است و باید تلاش کرد تا شاخصهای درمانی این شهر ارتقا یابد.
وی بیان کرد: در خصوص تامین زیرساختهای شهرداری آوه در سفر گذشته به آوه تصمیماتی اتخاذ شد و برای ارتقای سرانه فضای سبز و پارک، اعتبارات استانی و شهرستانی تخصیص خواهد یافت.
استاندار مرکزی در ادامه با انتقاد از رهاشدن شرایط نظافتی شهر آوه و مجتمع گلخانهای و نیز نامناسب بودن ورودی شهر گفت: شهر آوه نسبت به جمعیت خود از یک شرایط اقتصادی و خلق ثروت خوبی برخوردار است اما متاسفانه یک بی نظمی و هرجومرج در حوزه بهداشتی شهر و گلخانه وجود دارد که مشکلات بهداشتی را به همراه خواهد داشت. بهبود این وضعیت نیازمند نظارت دقیق توسط فرماندار و مجموعه شهرداری و شورای شهر است.
وی وجود ۸۰ هزار راس دام سبک و سنگین در شهر آوه را یکی از موضوعاتی دانست که نیازمند تقویت حوزه بهداشتی برای پیشگیری از بروز مشکلاتی برای سلامت مردم دانست و افزود: باید با اخذ عوارض و اتخاذ تمهیدات قانونی برای تقویت زیرساختهای بهداشتی و نظافت شهر تلاش کرد. آوه در موضوع کرونا بدلیل همجواری با قم بیشترین آسیب را دید و انتظار می رود با ارتقای شاخصهای بهداشتی از این آسیب ها پیشگیری شود.
آقازاده همچنین به مشکلات مجتمع گلخانهای آوه به عنوان بزرگترین شهرک گلخانهای بخش خصوصی کشور با تخصیص ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری اشاره کرد و افزود: این سرمایه گذاری نباید هدر رود بلکه باید با تامین نیازها و زیرساختهای لازم به سمت اهداف توسعهای حرکت کرد و در کنار آن نباید تعهدات جدید ایجاد کرد.
وی بر حل مشکل تامین گاز و برخی موانع توسعهای این شهرک اشاره کرد و افزود: با احداث یک خط لوله هشت اینچی گاز مورد نیاز فاز یک و بخشی از فاز دوم شهرک گلخانه ای تامین و برای مابقی آن باید برنامه ریزی کرد.
وی افزود: شهرک گلخانه ای آوه نشان داده است که بسیار موفق عمل کرده است و سهم بسزایی در تولیدات گلخانهای استان و کشور دارد. بنابراین برای توسعه این شهرک مجموعهای از کارشناسان استان با بررسی کارشناسی موانع را برطرف کنند و حداکثر مساعدت بعمل آید.
استاندار مرکزی با تاکید بر اینکه واگذاری واحدهای گلخانهای بدون تامین زیرساخت باید ممنوع شود، افزود: قبل از تامین گاز و زیرساختهای مورد نیاز احداث گلخانه هرگونه واگذاری ممنوع شود تا از مشکلات بعدی جلوگیری بعمل آید.
وی به تامین آب مورد نیاز از طریق تمدید مجوز چاههای منطقه اشاره کرد و افزود: برای حمایت از شهرک گلخانهای آوه چاههای مجتمع گلخانهای در ضریب تعدیل قرار نمیگیرد تا گلخانه داران با خاطری آسوده به دنبال اهداف توسعه ای و کشت محصولات باشند.
وی همچنین تسریع در بهره برداری پروژه سه راهی آوه و جلوگیری از سوانح رانندگی و نیز فعالیت طبیعی رودخانه آوه با انجام لایروبی را مورد تاکید قرار داد و از فرماندار و مراجع ذیربط خواست تا به صورت ویژه این دو موضوع را مورد رسیدگی قرار دهند.
فرماندار ساوه نیز گفت: ظرفیتهای تولیدی آوه در حوزه دامی و گلخانه ای بسیار بالاست و تقویت تولید در این منطقه نیازمند مکانیسم های خاص حمایتی است.
علی میرزایی افزود: تشکیل کمیته تخصصی برای تقویت تولید، ایجاد اشتغال، خلق ثروت و توسعه آوه در حوزه اقتصادی استان ضرورت دو چندان دارد تا بتوان در ستاد اقتصاد مقاومتی استان ظرفیتهای مناسبی با توجه به استعداد آوه در حوزه تولیدات دامی، لبنی، گلخانهای، گردشگری و ... ایجاد کرد.
وی بیان کرد: در مباحث شهری آوه نیز باید اولویت بندی کرد و با اخذ عوارض شهری نسبت به تقویت مبلمان و احداث تصفیه خانه برای ارتقای شاخصهای حوزه سلامت در سایه کار مطالعاتی اقدام کرد.
موسس شهرک گلخانهای آوه نیز سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد تومانی در این شهرک را دلیل تبدیل آوه به بزرگترین شهرک گلخانه ای بخش خصوصی کشور در دو فاز دانست و افزود: احداث شهرک گلخانه ای آوه موجب ارتقای شاخصهای این منطقه شد و در سایه ایجاد اشتغال و افزایش جمعیت آوه به شهر ارتقا یافت.
مجید خلیلی تهرانی افزود: امروز در شهر آوه نه تنها معضل بیکاری وجود ندارد بلکه از نقاط همجوار نیز نیروی کار جذب شده است. خلق ثروت و تولیدمحور بودن آوه با برخورداری از ۸۰ هزار دام سنگین توانسته است این منطقه را به عنوان قطب تولید گوشت کشور تبدیل کند.
وی افزود: منابع آبی آوه اجازه توسعه شهرک گلخانه ای را تا ۱۵۰۰ هکتار می دهد اما نبود برخی زیرساخت ها نظیر گاز این منطقه را با محدودیت های توسعه ای مواجه کرده است و تامین آن نیازمند حمایت مسئولان است.