بخشدار بخش نوبران از توابع شهرستان ساوه گفت: تقویت اقتصاد روستاها بسترساز توسعه پایدار کشور در ابعاد گوناگون است.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، یوسف حیدری در همایش دهیاران و شوراهای اسلامی بخش نوبران که با حضور معاون استاندار و فرماندار ساوه برگزار شد، افزود: اقتصاد بخش نوبران و معیشت مردم از طریق اشتغال در حوزه کشاورزی و دامداری است.
وی با اشاره به استقرار دو شهرک صنعتی غرق آباد و نوبران در این بخش اظهار کرد: شهرکهای صنعتی غرق آباد و نوبران به دلیل برخی مشکلات زیرساختی نظیر برق، تلفن و .... نتوانسته اند بخشی از اشتغال بخش را به این نقاط صنعتی هدایت کنند.
وی به ظرفیت بالای نیروی انسانی در بخش نوبران اشاره کرد و افزود: رونق شهرکهای صنعتی بخش نوبران میتواند برای حجم قابل توجهی از جوانان جویای کار اشتغال ایجاد کند.
بخشدار نوبران در ادامه گفت: بخش نوبران شامل سه دهستان آق کهریز به مرکزیت پیمان با ۲۲ روستا، دهستان بیات به مرکزیت مرکز بخش با ۳۲ روستا و دهستان کوهپایه با مرکزیت روستای یاتان با ۲۲ روستا و دو نقطه شهری غرق آباد و نوبران است.
حیدری در ادامه گفت: بخش نوبران از شمال با شهرستان زرندیه، از غرب با فامنین و رزن همدان، از جنوب با تفرش و از شرق هم با بخش مرکزی ساوه همجوار است.
وی در ادامه به مزیتهای اقتصادی در این بخش اشاره کرد و افزود: حدود پنج هزار و 500 هکتار سطح زیر کشت گندم دیم، دو هزار هکتار گندم آبی، 500 هکتار جو آبی و دو هزار هکتار دیم در این بخش وجود دارد، همچنین دو هزار راس دام سنگین و 4500 راس دام سبک اقتصاد دامپروری این بخش را تشکیل می دهد.
بخشدار نوبران در ادامه گفت: ۴۳ کیلومتر طول راه اصلی درجه یک و ۷۰ کیلومتر راه فرعی درجه یک شامل بیات، چمران، نوبران و ۲۹۰ کیلومتر راه روستایی در این بخش وجود دارد. 60 درصد از راههای روستایی این بخش معادل 174 کیلومتر آسفالت و مابقی خاکی و شوسه هستند و از زمان تفکیک راه و شهرسازی از مسکن هیچ پروژه راهسازی در این بخش انجام نشده است.
در این جلسه تنی چند از دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی بخش نوبران به بیان مشکلات و نیازهای روستاهای این بخش پرداختند.
کمبود تجهیزات و ادوات دهیاریها در اجرای طرحهای عمرانی و در هنگام مقابله با بلایای طبیعی، جابجایی تیرهای برق، بازنگری در اجرای طرحهای هادی، تسریع در رسیدگی به پروندههای ساخت و ساز فاقد ضوابط در روستایی، کمبود آب و بهرهبرداری غیرمجاز از منابع آبی، عدم تعامل مناسب مدیران و دستگاههای اجرایی با دهیاران، مشکلات تامین آب کشاورزی و عدم اتخاذ سازوکار مناسب برای فعالیت تاثیر گذار تعاونی دهیاران بخش نوبران از جمله مواردی بود که در این جلسه مطرح شد.
نبود اشتغال مناسب و روند مهاجرت و خروج جوانان از روستا، دهیاران نادیده گرفته میشوند درخواست توجه بیشتر توسط دستگاههای اجرایی، عدم حمایت مطلوب در خصوص خسارت زدگی محصولات کشاورزی، حجم بالای سوانح جادهای در محورهای بخش نوبران به ویژه محور بیات، توزیع عادلانه امکانات، آسفالت معابر شهری شهرهای غرق آباد و نوبران، کمبود شاخصهای درمانی و بهداشتی، عدم استقرار ادارات و ارگانها در بخش نوبران و تفویض اختیارات، ارتقای سطح توانمندی و آموزش شوراهای اسلامی و دهیاران، نبود نرخ مصوب در حمل و نقل محصولات کشاورزی و تصرف به اراضی ملی از دیگر مواردی بود که در این جلسه مطرح شد.