يكشنبه 4 آذر 1403 | Sunday 24 November 2024

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای مرکزی گفت: سد الغدیر ساوه توانست سیلاب با دبی 510 متر مکعب بر ثانیه را مهار کند.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، عزت اله آمره ای در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در پی بارش های اخیر که منجر به سیلابی شدن رودخانه های استان مرکزی شد، ورودی سد الغدیر ساوه افزایش یافت و نهایتا منجر به رسیدن سد به ظرفیت نهایی معادل 277 میلیون متر مکعب و سرریز شدن آن شد.

وی بیان کرد: بارندگی هایی که در سطح استان صورت گرفته نسبت به درازمدت حدود 77 درصد رشد داشته است و سیلاب های اخیر موجب شد که با افزایش دبی ورودی سد الغدیر شاهد سرریز شدن آن پس از 22 سال باشیم.

وی بیان کرد: سرریز سد الغدیر از این جهت حائز اهمیت است که این سد در حوزه مرکزی ایران واقع شده است و این میزان ذخیره آب در دریاچه سدالغدیر ساوه در حوزه مرکزی ایران از اهمیت خاصی بخصوص برای دشت ساوه برخوردار است، چرا که دشت ساوه سالیان طولانی است که با کم آبی دست و پنجه نرم می کند و این ذخیره مناسب آبی برای دشت تشنه ساوه بسیار حائز اهمیت است.

مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه ای مرکزی در ادامه به شبکه آبیاری زه‌کشی سد الغدیر ساوه اشاره کرد و گفت: بالغ بر 23 هزار هکتار شبکه آبیاری زهکشی در پائین دست این سد وجود دارد که بیشترین آن را باغات انار تشکیل می دهند و از طریق منابع آبی این سد سیراب می شوند.

وی به تامین بخشی از نیاز آب شرب شهر ساوه از سد الغدیر اشاره کرد و گفت: با تکمیل ظرفیت سد الغدیر علاوه بر ارتقای کیفیت آب شهر ساوه هیچ نگرانی در تامین نیاز آب شرب وجود نخواهد داشت و علاوه بر آن قدرالسهم آب کشاورزی را نیز افزایش خواهیم داد.

آمره ای تصریح کرد: با ورود آب جدید از شبکه آب سد الغدیر به آب شرب شهری ساوه کیفیت آب افزایش پیدا کرده و روز به روز بهبود خواهد یافت.

وی مهار سیلاب را از دیگر اهداف ایجاد سدها عنوان کرد و افزود: سد الغدیر ساوه برای اولین بار سیلاب 510 متر مکعبی در ثانیه را تجربه کرد و اگر این سد توان مهار این میزان سیلاب را نداشت قطعا شاهد بروز خساراتی در اراضی و باغات پائین دست بودیم، بنابراین یکی از برکات احداث این سد علاوه بر تامین نیاز آب شرب و کشاورزی، مدیریت و کنترل سیلاب است.

وی تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم با مدیریت مخزن و مصرف صحیح آب شاهد برخورداری دشت ساوه و شهروندان ساوجی از برکات احداث و فعالیت این سد باشیم.

آمره ای در ادامه گفت: با اتفاقی که امسال در حوزه بارش ها بوقوع پیوست نمی توان قطع به یقین اعلام کرد که از دوره خشکسالی عبور کرده و به دوران ترسالی وارد شده ایم چرا که ورود به دوره های خشکسالی و ترسالی یک بازه زمانی خاصی دارد و حتما باید یک پریود زمانی را چند سال شاهد باشیم تا ورود به دوره ترسالی به یقین تبدیل شده و اثبات شود.

وی با تاکید بر اینکه شدت بارش ها و سیلابی شدن ممکن است ناشی از تغییر اقلیم و یا گرم شدن کره زمین باشد، تاکید کرد: بنابراین مصرف بهینه و سازگاری با کم آبی باید همچنان در دستور کار باشد.

وی تصریح کرد: خروجی سرریز سد بالغ بر 50 میلیون متر مکعب است، این میزان همچنان در حال افزایش است و شاهد جاری شدن آب به میزان 30 میلیون متر مکعب در رودخانه مزلقان هستیم، این امر موجب شده است که دشت ساوه از این میزان سیلاب تغذیه شود و این شرایط تاثیرات خوبی را در این دشت برجای خواهد گذاشت.

آمره ای افزود: سالیان گذشته کشاورزان با مشکلات کم آبی مواجه بودند لذا با سیلابی شدن دشت ساوه میزان آبی که برای حوزه کشاورزی تخصیص داده می شد را با تاکید بر مدیریت مخزن سد، افزایش خواهیم داد.

به گزارش ایسنا، مدیر امور بهره برداری از سد الغدیر ساوه نیز گفت: پیک سیلاب وارد شده به دریاچه سد الغدیر ساوه در 12 فروردین ماه 510 متر مکعب بر ثانیه بوده است که خوشبختانه سد توانست آن را مهار کند.

سید جلال شاهرخ افزود: سد الغدیر به طراز نهایی خود به میزان 277 میلیون متر مکعب رسیده و در حال سرریز است و میزان آن افزایش پیداخواهد کرد.

وی افزود: از شروع سرریز شاهد خروج آب به میزان 7 متر مکعب بر ثانیه بودیم و این میزان تا 35 متر مکعب بر ثانیه نیز افزایش پیدا کرد.

شاهرخ در ادامه گفت: با توجه به بازگشایی دریچه های سد الغدیر ساوه از دو هفته گذشته و تجربه ای که در پی بازگشایی دریچه های تحتانی صورت گرفت خوشبختانه با این میزان دبی خروجی هیچ مشکلی در روان شدن سیلاب در نقاط پائین دستی بوجود نخواهد آمد.

وی تصریح کرد: با سرریز شدن سد ضمن رصد و پایش مستمر نقاط پائین دستی منتظر دریافت هشدارهای احتمالی هستیم و در صورتی که تشخیص دهیم شرایط ورودی سد تغییر پیدا خواهد کرد تصمیم متناسب با شرایط بوجود آمده قبل از بروز هر اتفاقی اتخاذ خواهد شد.

سد الغدیر ساوه با 265 متر طول تاج و حجم 277 میلیون مترمکعب آب از نوع دو قوسی بتونی است که در سال 72 با هدف تامین برق و آب کشاورزی 23 هزار هکتار از اراضی این شهرستان احداث شد .

این سد براساس اهداف چند منظوره شامل تنظیم آب کشاورزی، کاهش خطرات سیل، تولید انرژی الکتریکی، اشتغال‌زایی و ایجاد مراکز گردشگری احداث شده است و از ویژگی‌های مسیر انتقال آب در سد الغدیر این است که آب از طریق کانال اصلی به طول حدود 10 کیلومتر به شبکه اصلی آبیاری منتقل می‌شود .

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group