وزیر راه و شهرسازی، اجرای طرح هوشمندسازی در آزادراه ساوه تهران را از اقدامات وزارت و راه و شهرسازی برشمرد و افزود: با اجرای این طرح ضریب ایمنی این محور پرتردد افزایش یافته و سوانح و حوادث رانندگی کاهش خواهد یافت.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، محمد اسلامی در پایان سفر خود به شهرستانهای ساوه و زرندیه که به منظور بازدید و بررسی مشکلات راه و شهرسازی این دو شهرستان صورت گرفته بود در گفتگو با خبرنگاران، تکمیل و بهره برداری از کنار گذر شهرستان ساوه را از مطالبات بحق مردم این منطقه برشمرد و افزود: مردم ساوه سالهاست ازفقدان یک کنار گذر که نقش بسزایی در حوزه حمل ونقل جاده ای و ترانزیت کالا دارد رنج می برند.
وی تصریح کرد: با توجه به پیشرفت قابل ملاحظه این پروژه امیدواریم با تخصیص اعتبارات ملی و نیز سرعت کار توسط پیمانکار در ابتدای پائیز سال آینده به بهره برداری برسد و بخش اعظمی از ترافیک عبوری از داخل شهر ساوه را در خود جای دهد و دغدغه مهم مردم این شهرستان برطرف شود.
اسلامی گفت: استان مرکزی به ویژه شهرستان ساوه نقطه پایانی اتصال به پایتخت به شمار می روند از این رو به دلیل حجم بالای ترافیک در نقاط پایانی شاهد بار سنگین ترافیکی در محورهای این شهرستان هستیم به همین دلیل هم به علت ترانزیت و حجم بالای بار ترافیکی که این شهرستان بر دوش دارد و هم به لحاظ ضرورت ایمنی و افزایش راندمان و نیز ضریب حرکت باید زمینه تسهیل و گشایش در عبور و مرور محورهای این منطقه فراهم شود.
وی در خصوص نرخ بالای عوارضی در اتوبان ساوه همدان و آزادراه تهران ساوه گفت: نرخ عوارض براساس میزان پیمایش صورت گرفته و کیفیت اتوبان تعیین می شود و باید به گونهای وضع شود که بازگشت سرمایه را برای سرمایه گذار فراهم کند.
وزیر راه و شهرسازی نرخ اعلامی در اتوبان ها را مطابق با قرارداد منعقد شده با سرمایهگذار بیان کرد و افزود: با اتمام مهلت قرارداد با سرمایه گذاران اتوبان و آزادراهها، باید برای نوسازی و بهسازی و نیز ارتقای درجه مجددا سرمایه گذاری صورت گیرد.
وی با تاکید بر اینکه آزادراه ها تابع قراردادهای سرمایه گذاری هستند، گفت: نرخ عوارضی نیز براساس قراردادهای سرمایه گذاری تعیین و اعلام می شود.
اسلامی، انتخاب تردد در مسیر اتوبانها را از اختیارات مردم دانست و افزود: پرداخت هزینه استفاده از اتوبان امری بدیهی است.
وی همچنین بر ایمن سازی اتوبان ساوه همدان تاکید کرد و افزود: اجرای ارتقای ایمنی اتوبان ساوه همدان به سرمایه گذار این اتوبان به دلیل حجم بالای تردد در این محور و آمار قابل ملاحظه سوانح جادهای ابلاغ شده است. براین اساس به سرمایه گذار اعلام شده است که ارتقای ایمنی این محور ضرورت داشته و جزو تکالیف مهم سرمایه گذار است.
وزیر راه و شهر سازی گفت: اتوبان ساوه همدان و آزادراه تهران ساوه خشک و بی روح است.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، محمد اسلامی در نشست بررسی مشکلات حوزه راه و شهرسازی ساوه و زرندیه در فرمانداری ساوه با اشاره به مشخص بودن مشکلات این دو شهرستان در حوزه راه و شهرسازی اظهار کرد: مشکلات و موانع این دو شهرستان به خوبی احصاء و سازوکارهای برطرف شدن این مشکلات نیز تعریف شده است.
وی افزود: مشکل تامین منابع مالی بالغ بر 60 درصد پروژههای این دو شهرستان برطرف شده است و طی سال آینده به بهره برداری خواهند رسید که نقطه امیدواری خوبی است. مابقی پروژه های نیمه تمام نیازمند تخصیص از ماده 23 است، یا پروژه هایی است که جدیدا تعریف شده است که با تامین منابع مورد نیاز روند اجرای آن تسریع خواهد یافت.
وزیر راه و شهرسازی خواستار جدیت در اجرای پروژههای نیمه تمام این دو شهرستان و تسریع در بهره برداری از آنها شد و افزود: پیگیری منسجم و هماهنگی بین بخشی موجود در بین دستگاههای اجرایی استان مرکزی و شهرستانهای ساوه و زرندیه موجب تسریع در افتتاح پروژه ها خواهد شد.
وی همچنین خواستار اتخاذ تمهیدات لازم برای فراهم کردن بستر سفر ایمن مسافران نوروزی شد و افزود: اتوبان ساوه همدان و نیز آزادراه تهران ساوه خشک و بی روح است و باید به گونه ای عمل شود تا شاهد طراوت و شادابی در این محورها باشیم تا مردم و مسافران نوروزی در سایه طراوت ایجاد شده با تامین زیرساختهای مناسب بتوانند توقف کرده و سپس اقدام به پیمودن ادامه مسیر کنند و به این شکل بخشی از حوادث و سوانح جادهای در این محورها که ناشی از خستگی و خواب آلودگی است با توقف و استراحت مسافران و عموم مردم کاهش یابد.
وی خواستار انجام سرمایه گذاریهای جانبی برای تقویت نشاط و شادابی در این محورهای پرتردد کشور شد و افزود: احداث مجتمع های خدماتی رفاهی، ایجاد بازارچه های فروش سوغات و عرضه محصولات گوناگون در تقویت نشاط و شادابی محورهای مواصلاتی این دو شهرستان ضروری است و در تقویت اقتصاد و معیشت مردم منطقه تاثیرگذار است.
وزیر راه و شهرسازی خواستار افزایش عوامل مشوق توقف در محورهای مواصلاتی این دو شهرستان با پیگیری مجموعه استانداری و فرمانداری شد و افزود: این رویکرد به عنوان سیاست جدید وزارت راه و شهرسازی در تمامی نقاط مواصلاتی کشور اجرایی خواهد شد تا رانندگان در سایه جذابیت های ایجاد شده در جاده ها اقدام به توقف و رفع خستگی کنند.
وی به نیازهای این دو شهرستان در حوزه مسکن نیز اشاره کرد و خواستار تقویت فعالیت شرکتهای انبوه سازی شد و افزود: با ثبت نام مردم در این شرکت های انبوه سازی ضمن ایجاد اشتغال و تامین مسکن مورد نیاز مردم گره از مشکلات افراد فاقد مسکن باز خواهد شد.
مقام عالی وزارت راه و شهرسازی در سفر به ساوه و زرندیه ضمن بازدید از محورهای مواصلاتی این دو شهرستان و نیز کنارگذر ساوه پس از شرکت در این جلسه هم اندیشی برای بررسی مشکلات، ساوه را به مقصد اراک ترک کرد.