شهردار شهر ساوه گفت: ساوه یک روستاشهر بزرگ است که قربانی صنعت شده است.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، سیدمهدی حسینی در نخستین نشست خود با خبرنگاران با اشاره به استقرار بزرگترین شهر صنعتی کشور در این شهر گفت: در این شهر به آن میزان که به شهر صنعتی و صنعت اهمیت داده میشود به خود شهر و مشکلاتی که با آن مواجه است، اهمیت داده نمیشود.
وی با اشاره به اینکه حجم سرمایهگذاری در بخش صنعت شهرستان به مراتب بیشتر از حجم سرمایهگذاری در حوزه مدیریت شهری است، افزود: در سایه عدم برنامهریزی فرصتهایی که برای بخش صنعت و شهر صنعتی ساوه بوجود آمده است، تهدیدی برای حوزه مدیریت شهری است.
وی با تاکید بر اینکه تبعات منفی صنعتی بودن ساوه این شهر را با چالشهای جدی مواجه کرده است، افزود: پدیدآمدن نقاط حاشیهنشین و توسعه سکونتگاههای غیررسمی از مهمترین آسیبهایی است که بخش صنعت به حوزه مدیریت شهری وارد میکند.
شهردار ساوه تامین زیرساخت های لازم شهری را از جمله دستاوردهای توسعه صنعتی دانست و تاکید کرد: در این میان شهرداری ساوه به دلیل جذب مهاجر متاثر از توسعه صنعتی با بحران مواجه است و چون هیچ حمایت مالی و اعتباری از هیچ دستگاهی نمیشود به دستگاهی پرهزینه و کمدرآمد تبدیل شده است.
وی با اشاره به استمرار سرمایهگذاری صنعتی در این شهرستان اظهار کرد: سرمایهگذاری شرکتهای بزرگی نظیر خودروسازی رنو و احداث نیروگاه سیکل ترکیبی مستلزم تامین زیرساخت های شهری است و مجموعه مدیریت شهری با مشکلاتی که هم اکنون با آن مواجه است، توان تامین این زیرساخت ها را ندارد و با تهدید مواجه است.
وی تبدیل شدن ساوه به یک روستاشهر بزرگ را متاثر از عدم برنامه ریزی شهری صحیح در گذشته و رشد و توسعه سریع حوزه صنعت دانست و بر ضرورت برون رفت از این وضعیت تاکید کرد.
حسینی در ادامه به کاهش درآمدهای شهرداری ساوه با اجرای قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده مطابق با برنامه ششم توسعه و تجمیع این منبع درآمدی و توزیع براساس شاخص های موجود شهری اشاره و اظهار کرد: در شرایط کنونی باید این کاهش درآمد را به یک فرصت تبدیل کنیم و با مقاومسازی بدنه مدیریت شهری و ایجاد درآمدهای پایدار برای شهرداری، اجرای قانون جدید را تهدید ندانسته و از این فرصت نهایت استفاده را ببریم.
وی کاهش درآمد شهرداری متاثر از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده مطابق با برنامه ششم توسعه را شوک بزرگی دانست که به یکباره بر بدنه مدیریت شهری وارد شد و گفت: برای جلوگیری از فروپاشی درآمدی شهرداری نخستین اولویت تاکید بر فرصتهای سرمایهگذاری است.
شهردار ساوه درآمد و هزینهکرد را دو مقوله مهم در حوزه مدیریت شهری دانست و گفت: شهرداری ساوه طی سالهای گذشته به دلیل برخورداری از درآمد پایدار ناشی از واریز مالیات بر ارزش افزوده به صورت مستقیم به یک دستگاه هزینه محور تبدیل شده بود چرا که دغدغهای در خصوص منابع مالی نداشت و به جهت برخورداری از درآمد پایدار، رویکردی هزینه محور به خود گرفته بود.
وی با اشاره به اینکه با اجرای قانون جدید، شهرداری ساوه در شرایط بحرانی بسر میبرد و دغدغه درآمدی دارد، تصریح کرد: نخستین سیاست ما در شهرداری استفاده از تمامی ظرفیتها و توان مدیریت شهری برای تغییر رویکرد از هزینه محوری به درآمد محوری است و باید راهکارهایی اتخاذ شود که شهرداری به سمت درآمدزایی حرکت کند تا از بحران مالی خارج شود.
وی بر تدوین برنامه ها و سیاستهای عملی برای تقویت ساختار مالی و اجتماعی شهرداری تاکید کرد و گفت: باید به گونهای برنامهریزی کرد که هیچ فرد یا گروهی نگران مسائل مالی و اقتصادی شهرداری نباشد و در کوتاهترین زمان ممکن شرایطی بوجود آوریم که از وضعیت فعلی عبور کنیم.
شهردار ساوه با اشاره به اینکه هم اکنون بالغ بر 110 هزار پرونده ملکی در این شهرداری وجود دارد که حدود 50 هزار پرونده آن راکد است، گفت: این حجم پرونده راکد بدین معناست که نه شهرداری با این تعداد ملک کاری داشته است و نه صاحبان املاک فوق گذرشان به شهرداری افتاده و درخواست رسیدگی داشته اند و عمق فاجعه اینجاست که با وجود قانونی بودن دریافت عوارض از این تعداد پرونده راکد ملی هیچ اقدامی به دلیل تامین مالی مدیریت شهری در گذشته برای دریافت عوارض قانونی شهرداری صورت نگرفته است.
وی با تاکید بر بازنگری در 40 هزار پرونده جاری ملکی شهرداری تصریح کرد: باید با دعوت، مذاکره و ارسال اخطار به صاحبان پروندههای راکد و بازنگری در پروندههای جاری به دنبال درآمدزایی از این محل باشیم تا علاوه بر پرداخت بدهیهای شهرداری بتوانیم درآمدی برای تقویت فعالیتهای عمرانی و سایر ماموریتهای مدیریت شهری کسب کنیم.
حسینی بر تقویت اعتمادسازی بین مردم و آسیبشناسی در حوزه مدیریت شهری تاکید کرد و گفت: باید بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم تا حقوق شهروندی به درستی وصول و اداره شهر آسان شود.
وی ادامه داد: در شهر ساوه اماکن زیادی هستند که به صورت غیرمجاز فعالیت میکنند و برنامه شهرداری در مدیریت جدید به گونهای است تا با دعوت از این افراد و اخذ عوارض، بتوان درآمدی برای شهرداری ایجاد کرد.
وی خام فروشی شهرداری در گذشته را یکی از معضلات مدیریت شهری بیان کرد و گفت: منابع خوبی در شهر وجود دارد ولی متاسفانه در گذشته بر اثر خام فروشی محلی برای درآمدزایی ایجاد نشده است. در حال حاضر واگذاری اراضی شهرداری به صورت خام را متوقف کردیم و از پتانسیل سازمانهای تابعه شهرداری نظیر سازمان عمران، انبوهسازان به دنبال ساختوساز و احداث املاک هستیم.
شهردار ساوه هدف جلوگیری از خام فروشی را ایجاد ارزش افزوده و اشتغالزایی بیان کرد و گفت: با جلوگیری از خامفروشی برای شهرسازی و معماری ساوه الگوسازی صورت می گیرد.
وی تولید واحدهای مسکونی و تجاری برای جلوگیری از خامفروشی با استفاده از توان موجود را مورد تاکید قرار داد و گفت: با احداث واحدهای مسکونی و تجاری بانک مطمئن املاک به منظور جابجایی سکونتگاههای غیررسمی ایجاد می شود.
وی بیان کرد: در بخش هزینههای شهرداری نیز به دنبال تقویت رویکرد مهندسی ارزش افزوده هستیم و با تعریف پروژههای کم هزینه ولی تاثیرگذار در توسعه شهری به دنبال تقویت چهره بصری شهری و المانهای آن هستیم.
حسینی رویکرد محلهمحوری و واگذاری مدیریت شهری در هر محلهای به شهروندان با جلب اعتماد عمومی را از دیگر برنامههای مدیریت شهری در دوره جدید بیان کرد و گفت: ساماندهی تابلوهای سطح شهر و زیباسازی میادین و معابر شهری از دیگر اولویت هاست.
وی انتقال صنوف مزاحم شهری با احداث شهرک صنوف و مشاغل مزاحم شهری، ساماندهی پیادهراه امامخمینی(ع) با رعایت تقدم و تاخر، زیباسازی و مرمت بازار شهر و نصب سردرب مناسب متناسب با معماری شهری ساوه در راستای صیانت از آثار تاریخی را از دیگر برنامههای شهرداری در دوره جدید بیان کرد.
وی با تاکید بر اینکه نداشتن طرح جامع ترافیک در ساوه یک ضعف جدی است، گفت: با اتخاذ تصمیمات درست و با پیچیدن نسخه شفابخش متناسب با درد شهر ساوه به درمان معضلات خواهیم پرداخت و با آرامش و پرهیز از تصمیمات شتابزده و غیرکارشناسی درصدد برطرف کردن مطالبات شهروندان خواهیم بود.
وی رشد و تعالی شهر را در راستای خدمت به مردم و ایجاد محیط شاد و با نشاط را برای سعادتمندی مردم مورد تاکید قرار داد و گفت: در این میان از رسانهها به عنوان بازوان شهرداری برای تقویت اعتماد عمومی و ابزاری مهم برای اطلاعرسانی و بیان عملکرد شفاف شهرداری دعوت به همکاری می کنیم و معتقدیم رسانه ها به عنوان واسطه بین شهروندان و مجموعه شهرداری با نقد منصفانه و رویکرد آگاهی بخشی که دارند شهرداری را در این مسیر کمک خواهند کرد.
شهردار ساوه در ادامه با درخواست از ادارات دولتی به منظور پرداخت بدهیهای خود به شهرداری گفت: شهرداری ساوه طی چندماه گذشته بالغ بر 47 میلیارد تومان بدهی داشت که با وصول بخشی از مطالبات این میزان به 32 میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است و امیدواریم با پرداخت بدهیهای دولتی بخش اعظمی از بدهی شهرداری پرداخت شود.