تعدادی از باغداران ساوه در اعتراض به پرداخت نشدن تسهیلات بانکی ناشی از خسارت سرمازدگی در مقابل جهاد کشاورزی این شهرستان تجمع کردند.
به گزارش فارس صبح امروز تعدادی از باغداران انار ساوه در اعتراض به پرداخت نشدن تسهیلات بانکی ناشی از خسارت سرمازدگی در مقابل جهاد کشاورزی این شهرستان تجمع کردند.
یکی از تجمعکنندگان در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک گفت: این شهرستان بیش از 11 هزار هکتار باغ انار دارد که بر اثر برودت ناگهانی هوا در زمستان سال گذشته 90 درصد آن دچار سرمازدگی شد.
م. کریمی افزود: قرار بود برای هر هکتار 70 میلیون ریال تسهیلات بانکی ناشی از جبران خسارت سرمازدگی پرداخت شود، که این مهم محقق نشد.
وی اظهار کرد: نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی چندی پیش تصویب کردند سود، کارمزد و جریمه وامهای دریافتی کشاورزان خسارت دیده از حوادث غیر مترقبه بخشوده شده و اصل وام آنان به مدت سه سال استمهال شود، که تاکنون به این نیز توجهی نشده است.
این باغدار ساوهای ادامه داد: استمهال سه ساله تسهیلات سررسید شده خسارت دیدگان نیز سال گذشته توسط هیئت وزیران تصویب شد که تاکنون هیچ یک از این موارد اجرا نشده است.
کریمی اظهار کرد: اعلام شده که برای هر هکتار 54 میلیون ریال تسهیلات در نظر گرفته شده و سقف این وام نیز بدون در نظر گرفتن هکتار باغ بیش از 150 میلیون ریال نخواهد بود.
وی با اشاره به این که تاکنون از 4 هزار و 700 باغدار به 200 باغدار تسهیلات پرداخت شده است، بیان کرد: این تسهیلات به صورت اقساطی و دو مرحلهای انجام میشود.
کریمی گفت: این تسهیلات بانکی باید بنابر اعلام مسئولان تا پایان شهریور ماه به صورت کامل پرداخت میشد که متاسفانه تعداد معدودی توانستند مرحله اول وام را دریافت کنند.
وی افزود: باغداران از پرداخت نشدن تسهیلات بانکی ناشی از جبران خسارت باغات سرمازده بسیار گلایهمند هستند و خواستار رسیدگی مسئولان به این مهم هستند.
یکی دیگر از باغداران انار ساوه نیز گفت: من سه هکتار باغ انار داشتم که با آن امرار معاش و گذران زندگی میکردم، بر اثر سرمازدگی سال گذشته دیگر از عهده خرج و مخارج زندگی بر نمیآیم.
محسن احمدی افزود: شرایط ضمانت برای دریافت تسهیلات بسیار سخت است به نحوی که من باید وام قبلی خود از بانک کشاورزی را تسویه کنم.
وی اظهار کرد: این در حالی است که استمهال سه ساله تسهیلات سررسید شده خسارت دیدگان باغات انار به تصویب هیئت وزیران رسیده و با آن موافقت شده بود.
این تولید کننده بیان کرد: باغداران انار ساوه دچار تنگناهای مالی شدیدی هستند و از آنجایی که باغات کف بر شده و تا چهار تا پنج سال آینده محصولی تولید نمیشود از این رو رسیدگی به مشکلات این قشر از سوی مسئولان مربوطه ضروری است.
یکی دیگر از باغداران تجمع کننده نیز گفت: در حالی که باغدار سرمازده این شهرستان برای امرار معاش خود دچار مشکل است برای انجام عملیات جیپیاس برای هر هکتار مبلغ 250 هزار ریال به حساب جهاد کشاورزی واریز شد تا بتوانند برای هر هکتار باغ مبلغ 54 میلیون ریال تسهیلات دریافت کنند.
موسوی با اشاره به این که هر چند تاکنون این وام به تمامی باغداران پرداخت نشده است، اظهار کرد: این تسهیلات به هیچ وجه منطقی نیست و گوشهای از خسارت باغداران را نیز جبران نمیکند.
وی بیان کرد: در صورت پرداخت وام، میزان تسهیلات تا سقف 150 میلیون ریال برای باغدار ارزشی ندارد.
این باغدار گفت: برخی از باغداران در سالهای گذشته وام بانکی داشتهاند و بانکها برای گرفتن این وام آنها را مجبور به تسویه حساب میکنند این در حالی است که باغدار اگر پولی برای تسویه داشت که اقدام به وام با شرایط سخت بانکی نمیکرد.
وی در خصوص تعیین سقف برای تسهیلات نیز گفت: این میزان تسهیلات برای باغات با هکتار بالا کافی نیست و امیدواریم شورای مدیریت بحران استان مرکزی در این خصوص تصمیمگیری کند.
مدیر جهاد کشاورزی ساوه نیز گفت: پدیده سرمازدگی باغات انار در زمستان سال گذشته باعث خسارت جبران ناپذیری به عرصه کشاورزی شد و تمامی باغداران اقدام به کف بر کردن باغات خود کردند.
حسن شریفی افزود: برای کاهش آلام باغداران این شهرستان نشستهای متعددی با حضور مسئولان ارشد شهرستانی، استانی و کشوری برگزار شد.
وی اظهار کرد: با پیگیریهای انجام شده مدیریت بحران بخش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، قرار شد تا مساعدت لازم در خصوص جبران خسارت باغداران صورت گیرد.
مدیر جهاد کشاورزی ساوه بیان کرد: در حال حاضر دو مشکل در پرداخت تسهیلات سرمازدگی وجود دارد یکی اینکه بانک روند پرداخت تسهیلات به خاطر استعلام از منابع مختلف بانکی زمان میبرد و تعهدی که بانک داشت که تمامی باغداران قسط اول وام را دریافت کنند.
شریفی با اشاره به این که تا کنون 380 نفر از شش هزار باغدار موفق به دریافت وام زیر 150 میلیون ریال شدند، افزود: بانک مرکزی در تامین اعتبار یارانه تفاوت 18 درصد به 10 درصد به بانک کشاورزی اعلام کرده پرداخت تسهیلات از محل ستاد حوادث برای هر خانوار 150 میلیون ریال است.
وی با اشاره به این که این مهم جبران خسارت نبوده و برای احیای باغات است، اظهار کرد: در این راستا با استاندار مرکزی، جهاد کشاورزی استان مرکزی و نماینده مردم شهرستانهای ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی هماهنگی لازم برای رفع این مهم و در حمایت از باغداران به عمل آمده است.