يكشنبه 4 آذر 1403 | Sunday 24 November 2024

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه آمار مبتلایان به ایدز در شهرستان‌های ساوه و زرندیه را اعلام کرد.

دکتر رضا نظری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، افزود: براساس آمار ثبت شده در این دانشکده در سال 95 از مجموع افرادی که در این شهرستان مبتلا به ویروس HIV هستند، حدود 84 درصد را مردان و 16 درصد را زنان تشکیل می‌دهند. آمار مبتلایان به HIV در سال 1396 به ترتیب 81 درصد مردان و 19 درصد زنان ثبت شده است.

وی در ادامه به راه‌های انتقال این ویروس اشاره کرد و گفت: براساس بررسی‌های انجام شده انتقال ویروس در 67.5 درصد مبتلایان به دلیل اعتیاد تزریقی، 18.7 درصد روابط جنسی، 11.5 درصد نامشخص، 1.6 درصد مادر به کودک و هفت دهم درصد از طریق خون و فرآورده‌های خونی در سال 95 بوده است.

دکتر نظری افزود: در سال 1396 نیز 48 درصد به دلیل اعتیاد تزریقی، 30 درصد روابط جنسی، 17 درصد سایر، پنج درصد مادر به کودک ثبت شده است.

وی به راه‌اندازی مراکز مشاوره به منظور آگاهی بخشی مردم در خصوص این بیماری اشاره کرد و گفت: فراهم کردن امکان دسترسی گروه‌های در معرض بیشترین خطر ابتلا به خدمات آموزشی و مشاوره و تشخیص و کاهش آسیب و مراقبت و درمان از مهمترین اهداف این اقدام است.

وی به برخی راهکارها برای کنترل این بیماری اشاره کرد و گفت: اجباری شدن آموزش پیشگیری و کنترل بیماری‌های آمیزشی و ایدز در کلاس‌های آموزشی قبل از ازدواج و اجباری شدن آموزش ایدز و بیماری‌های آمیزشی به کلیه زنان باردار از جمله راهکارهاست.

این مقام مسئول در دانشکده علوم پزشکی ساوه ارزیابی کلیه زنان باردار از نظر ابتلا به HIV و بیماری‌های آمیزشی، ثبت جواب آزمایش در پرونده زنان باردار، ارجاع به کلینیک مشاوره در صورت مثبت بودن جواب آزمایش، تکرار آزمایش HIV در سه ماهه سوم بارداری در صورتی که زن باردار HIV منفی در گروه پرخطر باشند و نصب پوسترهای آموزشی در معرض دید مراجعین از دیگر راهکارهاست.

وی با اشاره به انجام سه مرحله مشاوره در خصوص بیماران ایدز گفت: این سه مشاوره شامل مشاوره مقدماتی(توصیه به انجام آزمایش توسط ارائه دهنده خدمات)، مشاوره میانی(مشاوره و آزمایش داوطلبانه) و مشاوره پیشرفته(مشاوره برای مراقبت و درمان) است که مشاوره مقدماتی نقش اساسی در شناسایی افراد مبتلا دارد. مسئولیت اصلی ارائه خدمات مراقبتی و درمان بیماران به عهده پزشک مرکز مشاوره است.

دکتر نظری در ادامه به اقدامات صورت گرفته در کلینیک بیماری‌های رفتاری اشاره کرد و گفت: تشکیل پرونده برای افراد جدید اچ آی وی مثبت ، ارزیابی و مراقبت بالینی و پاراکلینیک مبتلایان، ارایه دارو و وسایل کاهش آسیب به مبتلایان ، ارایه آموزش و مشاوره لازم به خانواده و اطرافیان مبتلایان ، ارایه مشاوره به مراجعین، انجام تست سریع تشخیصی برای افرادی که با مشاوره داوطلبانه مناسب انجام آزمایش بوده‌اند ، ارجاع افراد جهت آزمایش‌های تشخیصی و دوره‌ای به آزمایشگاه ، ارایه مشاوره و پیشگیری دارویی به افراد با مواجهه پرخطر شغلی و غیرشغلی ، ارایه آموزش به افرادی که از خارج مرکز مراجعه می‌کنند و تشخیص، مراقبت و درمان هپاتیت‌های ویروسی از جمله اقدامات بوده است.

وی اطلاع‌رسانی و آموزش پرسنل بیمارستان‌ها و اطلاع‌رسانی به کلیه مطب‌های خصوصی، دندانپزشکی‌ها، آزمایشگاها، داروخانه ها جهت معرفی افراد پر خطر و مشکوک به کلینیک بیماری‌ها، آموزش کلیه پرسنل مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی، برگزاری جلسات آموزشی و مشاوره و انجام تست سریع ویروس HIV برای دانشجویان در دانشگاه‌ها، برگزاری جلسات آموزشی برای مهندسان بهداشت حرفه‌ای در صنایع و کارخانجات جهت شناسایی افراد پر خطر و معرفی این افراد به کلینیک بیماری‌های رفتاری و بازدید از واحد بیماری‌های زرندیه در خصوص بیماریابی و آموزش ویروس HIV از دیگر اقدامات بوده است.

دکتر نظری تبلیغات جهت شناسایی کلینیک بیماری‌های رفتاری از طریق درج در شبکه‌های مجاز اینترنتی، روزنامه شهری، شبکه تلویزیونی استانی، نصب پوستر تبلیغاتی بر روی اتوبوس‌های خط واحد حاشیه شهر، نصب بر تابلوهای تبلیغاتی شهرداری در مرکز شهر، برگزاری نمایشگاه‌های مربوط به HIV به مناسبت‌های مختلف در سطح شهر و مراکز مذهبی و امامزاده‌ها و ارایه خدمات دندانپزشکی و مامایی به بیماران ویروس HIV و هپاتیتی از دیگر اقدامات صورت گرفته است.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group