مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرندیه گفت: سالانه حدود 80 درصد پسته به عنوان تولید شاخص و ارزآورترین محصول تولیدی این شهرستان صادر میشود.
احمد قرهبیگلو در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، با اشاره به اینکه محصولات باغی شهرستان زرندیه جزو شاخصترین محصولات استان مرکزی هستند، گفت: سطح زیر کشت پسته شهرستان 9 هزار و 500 هکتار است. در واقع نزدیک به 80 درصد پستهکاری استان در این شهرستان واقع است.
وی بیان کرد: از این وسعت 6 هزار و 500 هکتار باغات پسته بارور هستند و سالیانه بیش از 11 هزار و 500 تن پسته در این میزان باغ در چهار رقم تجاری اعم از اکبری، احمد آقایی، فندقی و کلهقوچی تولید میشود که شهرستان زرندیه را به یک برند در تولید پسته تبدیل کرده است.
وی ادامه داد: استان مرکزی به لحاظ رتبهبندی در سطح کشور رتبه ششم پستهکاری را به خود اختصاص داده و از نظر عملکردی نیز نسبت به سایر استانها پیشرو است و بیشترین عملکرد را در تولید پسته دارد. متوسط تولید پسته در این شهرستان سالیانه حدود دو تن در هکتار است. یعنی 2.5 برابر تولید کشور به این شهرستان اختصاص دارد چراکه در سطح کشور به ازای هر هکتار حدود 750 الی 800 کیلوگرم پسته تولید میشود.
مدیرجهادکشاورزی زرندیه در ادامه با بیان اینکه عمده باغات پسته شهرستان مکانیزه هستند، اظهار کرد: باغات پسته این شهرستان در 20 الی 25 سال اخیر با رعایت ضوابط فنی و ارقام اصلاح شده احداث شده و همه عملیات بعد از برداشت اعم از فرآوری، پوستکنی، سورتبندی، بستهبندی و ... در واحدهای فرآوری مستقر در باغات پسته انجام میشود و حدود 34 واحد ترمینال ضبط فرآوری در شهرستان فعال هستند.
وی به کیفیت و حجم پسته تولیدی در این شهرستان که مورد اقبال بازارهای جهانی قرار گرفته است اشاره کرد و گفت: پسته تولید شده این شهرستان عمدتا به کشورهای اروپایی، آسیای شرقی، کشورهای عربی و ... صادر میشود و در واقع 80 درصد پسته زرندیه قابلیت صادراتی دارد.
وی به مناطق پستهکاری در زرندیه نیز اشاره کرد و گفت: در منطقه سلطان احمدلو حدود 6 هزار هکتار و منطقه خشکرود حدود 3 هزار هکتار پستهکاری وجود دارد و حدود 500 الی 600 هکتار از باغات پسته در شهرستان پراکنده است. البته علاوه بر باغات پسته، باغات بادام و گردو نیز به روش جدید ارقام اصلاح شده کشت و اهداف توسعه ای نیز در دستور کار قرار دارد.