يكشنبه 4 آذر 1403 | Sunday 24 November 2024

چندی پیش در فضای مجازی مطلبی با عنوان (تخریب چهره فرهنگی و تخریب بافت تاریخی در مرکز شهر ساوه)، منعکس شد و مطرح شده بود که ساوه بین سال‌های 92 تا 95 در معرض تخریب بافت تاریخی قرار داشته و اکثر خانه‌های سه محله تاریخی شهر(خلیل جهان‌بیک- حسین‌خانه – محله بازار) از بین رفته و زمین‌های آسفالت شده جایگزین گذرهای تاریخی شد.

در همین رابطه سعید حکیمی مسئول واحد اجرائیات شهرداری ساوه در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، اظهار کرد: یکی از وظایف شهرداری‌ها در شهرهای بزرگ و کوچک و در تمامی کشور، رفع خطر از بناهای فرسوده و دیوارهای شکسته و بطور کل رفع خطراتی است که جان عابرین و شهروندان را به مخاطره می‌اندازد.

وی ادامه داد: طبق بند 14ماده 55 قانون شهرداری‌ها البته تسطیح آثار و بهینه و نوسازی بافت فرسوده شهر از باب دیگر در این قانون نیز یکی دیگر از وظایف شهرداری‌هاست.

وی افزود: مطلبی که چند روز پیش در یکی از شبکه‌های مجازی نظر من را جلب کرد این بود که ساوه در معرض تخریب بافت تاریخی است، تا اقدامات شهرداری را در رفع خطر بافت‌های فرسوده مرکز شهر در نظر مردم کمرنگ جلوه دهد و از همه مهمتر شهروندان ساوجی احساس نگرانی در اقدامات مسئولین و ناظرین شهر کنند.

وی تصریح کرد: باید توجه داشت که سازمان میراث فرهنگی ضمن آگاهی کامل از وظایف خود تمام تلاش خود را جهت محافظت از آثار تاریخی بکار می‌بندد، لذا باید به این نکته اشاره کرد که تمام نقاطی که از نظر تاریخی ارزش و قدمت مناسب دارند، توسط میراث فرهنگی شناسایی و کاملا با محدوده لازم و مشخص شده است.

وی اظهار کرد: حتی در صورت تشخیص خطر و احتمال ریزش دیوار در بافت‌های فرسوده نیز به فوریت با هماهنگی اداره میراث فرهنگی همراه با کارشناسان این بخش در صحنه حضور پیدا کرده و نکات ایمنی را جهت جلوگیری از بروز هرگونه آسیب در آثار و ساختمان‌های ثبت شده یادآور می‌شویم و اقدامات لازم انجام خواهد پذیرفت.

به گفته وی، همه شهرهایی که قدمت بالای تاریخی دارند دارای دو بافت یا حتی سه بافت شهری هستند که بافت تاریخی، بافت فرسوده و بافت نوساز شهری است که البته بافت حاشیه را نیز می‌توان به این موارد اضافه کرد و این موضوع در نقشه‌های طرح تفضیلی بطور مشخص نمایان است، لذا نباید بافت فرسوده را به اشتباه بافت تاریخی تفسیر کنیم.

حکیمی یادآور شد: لازم به ذکر است که تشخیص رفع خطر از دیوارهای شکسته و محله‌های مخروبه توسط کارشناس دادگستری انجام می‌پذیرد و این کارشناس نیز درخصوص بافت فرسوده و تاریخی اطلاعات لازم را دارد و چه بسا اینکه پرونده تشکیل شده توسط لایه‌های مختلف بررسی و حکم قضایی نیز جهت ورود به موضوع اخذ می‌شود.

وی گفت: سازمان بهسازی و نوسازی یکی از واحدهای مهم در شهرداری ساوه است که با خرید و تملک این بافت‌های فرسوده بستر را جهت اجرای طرح‌های مورد نیاز شهری در هسته مرکزی شهر آماده می‌کند که یقینا تا ادامه روند تملکات و رسیدن به مساحت مناسب برای اجرای طرح‌های مورد نظر، شهرداری جهت داشتن منظر مناسب و کاهش آلودگی شهری با آسفالت کردن و استفاده بصورت پارکینگ و ... اقداماتی را به انجام رسانیده است.

حکیمی خاطرنشان کرد: طی سال‌های 92 تا 95 با تلاش کلیه عوامل اجرائیات و پشتیبانی شورای اسلامی شهر و شهرداری همراه با نیروی انتظامی و همکاری کارشناسان مربوطه بخشی عمده‌ای از بافت‌های فرسوده مرکز شهر رفع خطر شد. این بافت‌ها ضمن اینکه بستر امنی را برای انواع آسیب‌های اجتماعی فراهم کرده بود می توانست به مکانی برای انباشت نخاله و زباله شهری و رفت و آمد معتادین و ولگردها تبدیل شود.

وی افزود: ولی این بستر مناسب برای ایجاد خطر و آسیب‌های اجتماعی، پس از تخریب و هموارسازی به اموال عمومی تبدیل و به محل مناسبی جهت پارکینگ تبدیل عمومی بدل شد. این موضوع علاوه بر اینکه باعث رفع مشکلات عدیده شهروندان در خصوص دستیابی آسان و رایگان به پارکینگ در نقاط مرکزی شهر شد همچنین باعث جلوگیری از ایجاد زمینه آسیب‌های اجتماعی نیز شد.

حکیمی یادآور شد: همچنین گاه برخی از این املاک در اختیار اتباع خارجه خصوصا افاغنه بدون کارت بود که این امر نیز محل امنی را برای انواع بزه‌های اجتماعی ایجاد و موجب نارضایتی اغلب شهروندان بویژه ساکنان اطراف این مناطق می شد که از این نوع شکایات در پرونده های یاد شده فراوان است.

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group