يكشنبه 4 آذر 1403 | Sunday 24 November 2024

رئیس میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ساوه از افزایش تعداد بازارچه‌ ‌ ‌های صنایع دستی در این شهرستان خبر داد.

رضا ایاز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، افزود: از دهه فجر سال 94 یک بازارچه صنایع دستی با حضور 30 هنرمند و با حمایت شورای شهر و شهرداری در میدان سرداران ساوه و در مسیر تردد گردشگران و مسافران فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی به غرفه‌های این بازارچه اشاره کرد و گفت: صنایع دستی نظیر معرق، تولیدات چوبی و صنایع وابسته، سفالگری، پیکرتراشی، قلمزنی، گچبری و چندین صنعت دستی دیگر که هنرمندان ساوجی بدان مشغولند در این بازارچه عرضه می شود.

وی با اشاره به استقبال هنرمندان صنایع دستی ساوه از احداث بازارچه ‌ های دائمی برای عرضه تولیدات خود اظهار کرد: هم اکنون طرح احداث یک بازارچه دائمی در موزه چارسوق ساوه در دست اجراست و در آینده نزدیک در این مکان تاریخی نیز با احداث چندین غرفه در کنار موزه تاریخی شهرستان ساوه، تولیدات هنرمندان در معرض دید علاقمندان قرار خواهد گرفت.

ایاز در ادامه تقویت حوزه بازرگانی و بازاریابی برای تولیدات در حوزه صنایع دستی را از اهداف احداث این بازارچه‌ها دانست و اظهار کرد: با مذاکراتی که از طریق شورای اسلامی شهر و شهرداری ساوه صورت گرفته است و در راستای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال بنا داریم در نقاط مختلف شهر بویژه در نقاط گردشگری و تفریحی تاریخی اقدام به احداث بازارچه‌های صنایع دستی کنیم تا اولا ظرفیت و توانمندی هنرمندان این شهرستان به نمایش گذاشته شود و ثانیا بستر ایجاد اشتغال هنرمندان فراهم شود.

وی از برگزاری نمایشگاه بزرگ صنایع دستی شهرستان ساوه در فصل تابستان نیز خبر داد و گفت: این نمایشگاه که با هدف معرفی توانمندی‌های هنرمندان صنایع دستی برگزار می‌شود، در محل دریاچه تفریحی برگزار می‌شود و در مراسمی از هنرمندان فعال این عرصه نیز تجلیل خواهد شد.

رئیس میراث فرهنگی و صنایع دستی ساوه در ادامه به آمار هنرمندان صنایع دستی این شهرستان نیز اشاره کرد و گفت: هم اکنون 170 نفر در حوزه صنایع دستی فعالیت می ‌ کنند و به منظور ساماندهی آنها و بهره‌مندی از تسهیلات، کارت هنرمندی برای آنها صادر شده است، هنرمندانی که کارگاه دارند از یک میلیارد ریال تسهیلات بهره‌مند می‌شوند .

وی گفت: اعطای تسهیلات صنایع دستی به هنرمندان، پیرو تفاهم‌نامه فی‌مابین میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و صندوق کارآفرینی امید تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان جهت راه‌اندازی و تجهیز کارگاه‌‌های صنایع دستی و برگزاری دوره‌های آموزشی در رشته‌های مختلف صنایع دستی به صورت رایگان در آینده نزدیک، از جمله برنامه‌های حمایتی است.

وی بیان کرد: افزون بر 370 رشته هنری صنایع دستی در کشور وجود دارد که از این تعداد حدود 110 رشته در استان مرکزی فعال است و از مجموعه رشته‌های فعال استان نیز، 100 رشته در شهرستان ساوه رونق دارد .

به گفته ایاز اشاعه فرهنگ اصیل اسلامی و ایرانی، حمایت از هنرمندان، احیاء صنایع دستی قدیمی و آموزش آن به نسل جوان و ارتقاء سطح بینش عمومی از جمله اهداف مهم در حمایت از هنرمندان صنایع دستی با ایجاد بازارچه ‌ های دائمی و نمایشگاه است.

وی در پاسخ به پرسش ایسنا درخصوص برخی مشکلات و موانع تولید در بین هنرمندان صنایع دستی ساوه اظهار کرد: خوشبختانه حمایت‌های خوبی از هنرمندان صنایع دستی صورت می گیرد و تنها مشکل آنها حذف یارانه دولت در خصوص پرداخت هزینه بیمه هنرمندان بود که آن هم با مذاکرات و پیگیری‌هایی که در جریان سفر رییس سازمان به ساوه شد برطرف و قرار بر این شد یارانه دولت برای پرداخت بیمه هنرمندان در قالب کمک دولت اجرایی شود.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group