یک عضو جامعه مهندسان شهرساز و فوق لیسانس برنامهریزی شهری دانشگاه شهید بهشتی خواستار نگاه جدی شورای شهر از منظر شهرسازی به معضل حاشیهنشینی در شهر مهاجرپذیر ساوه شد.
مصطفی تسلیمی پور در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، افزود: در شهر ساوه در یک دوره ۱۰ ساله از ۸ محله حاشیهنشین به ۲۶ محله و جمعیت محلات حاشیهنشین از ۱۳۵۰۰ نفر به 45 هزار نفر افزایش یافت.
وی بیان کرد: در حالیکه در این دوره با عنوان اولویت ساماندهی حاشیهنشینان بیش از چهار گروه مهندسین مشاور اقدام به تهیه طرح کردند، اما همچنان حاشیهنشینان شهری ساوه مهمترین مشکل شهری و ابر مسئله ساوه محسوب میشوند.
وی با اشاره به اینکه درآمد شهرداری ساوه برای حل مشکلات زیربنایی محلات حاشیهنشین کافی است، اظهار کرد: ولی کمترین ردیف بودجهای را برای این مناطق لحاظ نکردهاند و ساماندهی این محلات بسیار محدود و موردی انجام شده است.
تسلیمی پور در ادامه گفت: حاشیهنشینان شهری ساوه در دوره انتخابات در مرکز توجه کاندیداها قرار گرفته و شهروندان ساوه محسوب میشوند و بعد از پایان انتخابات همین مناطق و مردم ساکن آن به مناطق مسئلهدار و معضلات شهری برای شورای و شهرداری و مدیران ادارات خدمات زیربنایی و مسئولین تبدیل میشوند.
وی بیان کرد: به دلیل وجود مشکلات و نارساییهای عدیده خدمات شهری در این محلات مردم ساکن در این مناطق دارای آرمان مشترک و هدف معین جهت حل آن هستند. به همین دلیل برای دستیابی به حداقل امکانات شهری متوسل به کاندیداهای شورای شهر، مجلس شورای اسلامی و ... میشوند.
این کارشناس مسائل اجتماعی در ادامه اظهار کرد: تسلسل توجه کاندیداها به محلات حاشیهنشین شهر ساوه و توسل حاشیهنشینان شهری به تامین امکانات شهری از طرف کاندیداها از دهه ۶۰ تا دهه ۹۰ ادامه داشته ولی در این مدت حاشیهنشینی در ساوه از ۸ محله به ۲۶ محله افزایش یافته است.
وی بیان کرد: شهرسازی نوین و مدیریت شهری پایدار با شرایط موجود ساوه بسیار فاصله دارد. آنچه در زیر پوست شهر ساوه و اولویت توسعه ساوه میگذرد با آنچه اقدام میشود بسیار متفاوت است. شهری که گرفتار ساماندهی بیش از ۲۶ محله با ۴۵ الی ۵۰ هزار جمعیت است و بزرگترین مشکل آن تامین امکانات حیاتی و زیربنایی است نیازی به پل زیر گذر یا روگذر و سازه پیشرفته و البته بسیار گران برج شهرداری و سپس ساخت ساختمان دو ناحیه شهرداری ندارد.
تسلیمی پور افزود: گره ترافیکی شهر، میدان آزادی و میدان شهرداری است. ساوه واقعا یک شهر با بیماری مزمن حاشیهنشینی و دچار کمتوجهی مسئولین است. مناطقی که در زمان انتخابات از نظر کاندیداها جزو محدوده شهری ساوه محسوب میشوند، پس از انتخابات خارج از محدوده خدماتی شهرداری به حساب میآیند.