يكشنبه 4 آذر 1403 | Sunday 24 November 2024

استاندار استان مرکزی گفت: سرانه مصرف آب در ایران مخالف استاندارهای روز دنیاست.

محمود زمانی قمی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، با تاکید بر اینکه مصرف آب در حوزه صنعت، کشاورزی، آب شرب و شستوشو کاملا مخالف استانداردهای روز دنیاست یا بهتر بگوئیم سرانه مصرف آب در ایران از همه کشورها بالاتر است، تصریح کرد: ایران کشوری خشک و کم‌آب است و هیچ سیستمی توصیه نمیکند که این میزان مصرف آب در کشور وجود داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه بخش اعظمی از منابع آبی کشور در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود، تصریح کرد: کشاورزان باید برای کاهش مصرف آب به آبیاری نوین روی بیاورند و از طرف دیگر از کشت محصولات با نیاز آبی بالا پرهیز کنند.

استاندار مرکزی ادامه داد: به عنوان مثال در جریان بازدید از شهرهای مختلف استان شاهد کشت هندوانه در نقاط کم‌آبی مانند شهرستان ساوه بودم که مشاهده روی آوردن کشاورزان به کشت محصولات پرآب و با نیاز آبی بالا نظیر هندوانه نگرانکننده است. بنده این موضوع را به مسئول جهاد کشاورزی استان تذکر دادم که مانع از کشت محصولات با نیاز آبی بالا شوند.

وی با تاکید بر اینکه کشاورزان باید به این مسئله توجه داشته باشند که کشت محصولات با نیاز آبی بالا علاوه بر اینکه تهدیدی برای منابع آبی منطقه است، برای کشاورز نیز سود اقتصادی آنچنانی ندارد، تصریح کرد: خلق ثروت در کشت چنین محصولاتی پائین بوده و کشاورزان باید به کشت محصولاتی روی بیاورند که هم مصرف آبی کمتری داشته باشند و هم خلق ثروت آنها چند برابر سایر محصولات باشد.

زمانی قمی مدیریت در مصرف آب را دومین راهکار برای برون‌رفت از شرایط بحرانی آب در استان دانست و تاکید کرد: در مصرف آب خانگی هم باید سیاستهای تشویقی و تنبیهی اعمال شود و مشترکینی که با رعایت اصلاح الگوی مصرف صرفهجویی کرده و حتی کمتر از الگوی مصرف از آب استفاده میکنند تشویق و کسانی هم که بالاتر از الگوی مصرف از این مایع حیاتی استفاده میکنند، تنبیه شوند.

وی نخستین گام برای برون‌رفت از شرایط بحرانی آب در استان مرکزی را اصلاح الگوی مصرف دانست و تصریح کرد: همه شهروندان استان باید با مدیریت مصرف آب الگوی مصرف خود را تغییر دهند و صرفه‌جویی در مصرف آب را یک اصل بدانند و حتی اگر دیگران نیز اسراف می‌کنند به آنها تذکر دهند و مانع از هدررفت این مایع حیاتی شوند.

استاندار مرکزی در ادامه به دومین گام برای جبران کمبود آب در استان اشاره کرد و انتقال آب از حوزه‌های مجاور برای شهرهای استان را از برنامه‌های دولت در این راستا دانست و تصریح کرد: اختصاص 400 لیتر در ثانیه از سد کوچری برای شهرستان ساوه یکی از این برنامه‌هاست.

وی در خصوص جزئیات برخورداری میزان سهم ساوه از منابع آبی سدکوچری گلپایگان گفت: این میزان انتقال آب سال قبل در مرحله فایناس بود و به دلیل اشکال در اسناد مناقصه منجر لزوم تجدید مناقصه عنوان شد و با پیگیری‌های بعمل آمده اسناد مناقصه و فاینانس تکمیل شده و با رایزنی که با مقام عالی وزارت نیرو بعمل آمده است امیدواریم با پیگیری نماینده مردم ساوه و زرندیه در سفر رئیس جمهور و هیات دولت به استان مرکزی تکلیف این طرح نهایی و عملیات اجرایی آن آغاز شود.

زمانی قمی اقدام سوم برای برون‌رفت از مشکل آب  استان مرکزی را انتقال هفت متر مکعب بر ثانیه از حوزه جنوب به استان دانست و تصریح کرد: این کار در سطح وسیع و کلان در حال مطالعات پایانی است و استان مرکزی می‌تواند بخشی از مطالعات انتقال آب از بندرعباس و دریای جنوب باشد.

وی بیان کرد: البته هزینه این انتقال بسیار بالاست و ممکن است در نگاه اول چرایی اجرای این طرح مطرح شود که باید عرض کنم که وقتی استان ما با مشکل کمبود آب مواجه است باید به هر قیمتی که شده به دنبال تامین آب برای نیازهای کشاورزی، صنعتی و شرب باشیم تا توسعه صنعت و مکانیزه شدن کشاورزی را رقم بزنیم.

استاندار مرکزی با اشاره به اینکه استان مرکزی یک استان صنعتی است و واحدهای تولیدی و صنعتی متعددی در شهرهای این استان بویژه اراک و ساوه، زرندیه و دلیجان قرار دارند، افزود: می‌توان با استفاده از مشارکت بخش خصوصی و ارائه یک مدل مالی این میزان آب را منتقل کرد.

وی خاطرنشان کرد: ممکن است اجرای این کار سالها طول بکشد، اما باید از هم‌اکنون برنامهریزی کرد و بنای این کار بزرگ همین روزها گذاشته شود که بنده شخصا به دنبال اجرایی شدن این کار هستم و امیدواریم بتوانیم دستور تخصیص آب از جنوب کشور را برای استان مرکزی از دولت اخذ کنیم.

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group