رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: شهید دکتر مصطفی چمران به عشق شهادت زنده بود و به این افتخار عظیم نیز نائل شد.
مهدی چمران در مراسم بزرگداشت سالروز شهادت شهید چمران ساوهای و روز بزرگداشت شهرستان ساوه افزود: شهید چمران همه مسیر حیات خود را طی کرد تا به شهادت برسد و به فیض عظیم نیز دست یافت.
وی با تعریفی از جامع اضداد بودن شهید چمران اشاره کرد و گفت: جامع اضداد بودن یعنی اینکه مرد مجاهد در راه خدا و از شاگردان خاص مکتب حضرت علی(ع) باشی و حضرت علی(ع) خود مصداق جامع اضداد بود.
وی ادامه داد: اینکه بگوئیم حضرت علی(ع) جامع اضداد بود یعنی اینکه آن بزرگوار هم در جبهه جنگ به تبلیغ اسلام میپرداخت و از نهجالبلاغه سخن میگفت و هم در مقابل دشمن میجنگید و از آن طرف در مقابل اشک چشم یتیم خاضع بود.
به گفته چمران، جامع اضداد بودن حضرت علی(ع) یعنی اینکه هم در بازار کوفه و آن زمانی که خلیفه بود به کار مردم رسیدگی میکرد و هم در مسجد به امر قضاوت اهتمام داشت که مصداق کامل جامع اضداد بودن است.
وی با اشاره به جامع اضداد بودن شهید چمران نیز گفت: آن شهید عزیز یک دانشمند فیزیک هستهای و پلاسما بود و به جرات میتوان گفت همپا و همتای او در جهان یافت نمیشد و در عین حال عارفی وارسته و عابدی مخلص بود، همچنین یک فرمانده توانمند و حماسهساز که در مقابل اسرائیل مبارزه کرد و به پیروزی دست یافت.
برادر شهید چمران از این شهید والامقام به عنوان مدیری یاد کرد که انجمن اسلامی دانشجویان ایران را در آمریکا تاسیس کرد و پس از بازگشت به ایران با شروع جنگ ستاد جنگ های نامنظم را در اهواز بنیانگذاری کرد.
وی با بیان اینکه وی در لبنان نیز آموزشهای چریکی و ضد چریکی را آغاز کرد و پایههای اصلی و اسلامی مقاومت لبنان و منطقه را بنا نهاد، تصریح کرد: دانههای مقاومتی که در آن سالها در لبنان توسط شهید چمران غرص شد، امروزه منجر به ثمر دادن حزبالله لبنان شده و مقاومت و جنبش امل را شکل داده است.
وی با تاکید بر اینکه در آن دوران هیچ کس در کشور به تجربه رزمی شهید چمران یافت نمیشد، افزود: همه جنگجویان چه در داخل و چه در خارج کشور در مقابل توان رزمی او سر تعظیم فرود میآوردند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: علاوه بر این ویژگیها، شهید چمران سیاستمدار جامعی بود و تحلیلهای سیاسی وی موجب شده بود که بسیاری از سیاستمداران اشتیاق مناظره با وی را داشته باشند.
وی بیان کرد: او یک هنرمند لطیف طبع نیز بود و آثار هنری او در رشتههای خطاطی، عکاسی و نقاشی و سایر حوزهها از لحاظ تکنیک و محتوا بینظیر بود.
وی در خصوص مجاهدتهای شهید چمران نیز گفت: او در بدو ورود به لبنان به خطرناکترین مناطق جنوب لبنان رفت و در بین محرومترین مردم منطقه اقامت یافت و زیر گلولهباران رژیم اسرائیل مقاومت کرد.
چمران اظهار کرد: شهید چمران وقتی مقر خود را در لبنان بنا نهاد اقدام به تربیت رزمندگان علیه اسرائیل کرد و امروز حزبالله لبنان افتخار دارند که شاگردان و تربیتشوندگان شهید چمران هستند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه شهید چمران مطمئن بود که راه نجاتی جز راه حسین(ع) نیست، افزود: او معتقد بود روحیه جنگیدن و مقاومت در برابر ظلم نشات گرفته از راه حسین(ع) است.
به گفته چمران، انقلاب اسلامی ایران نیز با تبعیت از راه امام حسین(ع) به پیروزی رسید و در واقع انقلاب ما از محرم و عاشورا شروع شد. تظاهرات ملت ایران در روزهای نخستین شکلگیری انقلاب در ماه محرم رخ داد.
وی بیان کرد: امروز نیز با تبعیت از راه امام حسین(ع) این انقلاب در برابر زیادهخواهیهای مستبدان ایستادگی کرده و ملت ایران با درس گرفتن از عاشورا ندای هیهات منالذله را سر میدهد.
به گزارش ایسنا، در ادامه برادر شهید چمران به قرائت دستنوشتهها و نامههایی از آن شهید والامقام پرداخت و خاطراتی از نحوه شهادت آن شهید عزیز را بیان کرد.