يكشنبه 4 آذر 1403 | Sunday 24 November 2024

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوه نبود مرکز فرآوری را سد راه کشت گیاهان دارویی در این شهرستان است.

 

حسن شریفی افزود: به دلیل نبود مرکز فرآوری گیاهان دارویی کشت این گیاهان در شهرستان بیش از پنج سال است که محدود شده است.

وی سطح زیر کشت گیاهان دارویی در این شهرستان را در سال‌های گذشته حدود 2.5 هکتار بیان کرد و افزود: شهرستان ساوه به دلیل اقلیم آب و هوایی و خاک سازگار با کشت گیاهان دارویی یکی از رویشگاه‌های مناسب این گیاهان است، اما به دلیل نبود سرمایه‌گذاری در حوزه فرآوری، این گیاهان به صورت خام، در اختیار شرکت‌های دارویی قرار می‌گرفت و مبلغ پرداختی بابت تولید این گیاهان از سوی شرکت‌های دارویی جوابگوی هزینه‌های تولید نبود.

مدیرجهاد کشاورزی ساوه با اشاره به مهیا بودن زمینه کشت گیاهان دارویی نظیر باریچه، بابونه و نعناع فلفلی در این شهرستان که مورد تقاضای شرکت‌های دارویی است، تصریح کرد: تولید این گیاهان دارویی صرفه اقتصادی ندارد چراکه به دلیل بالا بودن هزینه تولید، فرصت بهره‌برداری اقتصادی را از بهره‌برداران سلب کرده است.

وی با اشاره به برخورداری شهرستان ساوه از تولید‌کنندگان و کشاورزان با توان علمی بالا در حوزه کشت گیاهان دارویی، تصریح کرد: با استقرار کارخانه فرآوری، قطعا انگیزه کشاورزان ساوجی برای تولید گیاهان دارویی افزایش پیدا کرده و به دلیل سودآوری تولید این نوع محصولات شاهد رونق مجدد کشت این گیاهان در شهرستان خواهیم بود.

شریفی با اشاره به تولید گیاهان دارویی در مناطقی که دارای اقلیم سرد و گرم هستند، تصریح کرد: مناطق گرمسیری نظیر شهرستان ساوه به‌دلیل وجود رطوبت، نوع خاک، داشتن شرایط رشد و نمو قابلیت کشت بیشتری را دارند ضمن اینکه ساوه به دلیل برخورداری از شب‌های خنک زمینه تولید گیاهان دارویی با کیفیت مطابق با شرایط آب و هوایی این منطقه را داراست.

وی از اعلام آمادگی جهادکشاورزی ساوه برای صدور مجوز و حمایت‌های لازم از سرمایه‌گذارانی که اقدام به احداث کارخانه فرآوری گیاهان دارویی در این منطقه داشته باشند، خبر داد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group