يكشنبه 4 آذر 1403 | Sunday 24 November 2024

مدیرکل دفتر سلامت اجتماعی، روان و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سنین بین 15 تا 24 سال بیشترین آمار خودکشی در کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

 

احمد حاجبی در کمیته دانشگاهی پیشگیری از خودکشی در دانشکده علوم پزشکی ساوه افزود: قرار گرفتن بیشترین آمار خودکشی در نمودار سنین بین 15 تا 24 سال نگران‌کننده است.

وی با بیان اینکه چند اصل کلی و استراتژیک به منظور پیشگیری از خودکشی وجود دارد، از خودکشی به عنوان یک مشکل بهداشتی یاد کرد که به وسیله وقوع یک علت صورت می‌گیرد.

این مقام مسئول در وزارت بهداشت با بیان اینکه 90 درصد خودکشی‌هایی که در کشورهای غربی صورت می‌گیرد ناشی از مشکلات روانشناختی است، اظهار کرد: این میزان آمار در کشور ایران صادق نیست، بلکه حدود 40 درصد از آمار افرادی که در ایران اقدام به خودکشی می‌کنند، مشکل روانشناختی دارند.

وی با تاکید بر انجام غربالگری در برخی نقاط کشور که دارای بیشترین آمار خودکشی هستند، افزود: قطعا مداخلات اجتماعی سریع برای پیشگیری از وقوع خودکشی ضروری است.

حاجبی با اشاره به اینکه سواد سلامت روانی در کشور ما پائین است، افزود: به دلیل پائین بودن میزان سواد سلامت روانی افراد زیادی با علائم افسردگی در ایران زندگی می‌کنند که خود عاملی برای بروز خودکشی است.

وی با تاکید بر اینکه هر چه سواد سلامت روانی بالاتر باشد، میزان بروز آسیب‌های اجتماعی کاهش پیدا خواهد کرد، افزود: آموزش‌هایی که در این حوزه باید انجام شود باید به گونه‌ای باشد که مردم علائم افسردگی را بشناسند و آسیبی آنها را تهدید نکند.

مدیر کل دفتر سلامت اجتماعی، روان و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه با اشاره به اینکه آموزش مستمر و مداوم با مشارکت همه دستگاه‌های اجرایی می‌تواند آمار خودکشی در کشور را به طور محسوسی کاهش داده یا از بین ببرد، افزود: وظیفه آموزش و پرورش آگاهی‌بخشی و آموزش از طریق روانشناسان و مرییان آموزشی است چرا که افراد سن 15 سال در مجموعه آموزش و پرورش تحصیل می‌کنند و جزو بیشترین آمار هستند.

وی با تاکید بر اینکه نباید با افسردگی کنار آمد، افزود: درمان افسردگی که خود عامل بروز خودکشی است با آموزش جمعیت عمومی امکانپذیر است. باید به دنبال درمان بود تا آسیبی مانند خودکشی سلامت انسان را تهدید نکند.

حاجبی با تاکید بر اینکه خودکشی یک ضد ارزش است، افزود: پرریسک‌ترین و پربلاترین خطر خودکشی برای کسی است که سابقه خودکشی داشته و بالاتر از آن اینکه طی چند روز یا چند ماه گذشته اقدام به خودکشی کرده باشد، این فرد نیازمند مراقبت بیشتر است.

حاجبی همچنین با اشاره به لزوم آنکال بودن روانشناس در بیمارستان‌ها اظهار کرد: فردی که با علائم خودکشی به بیمارستان منتقل می‌شود علاوه بر درمان تخلیه ماده مصرفی و سموم ویزیت روانشناسی هم بشود تا آسیب‌شناسی شده و مشکل روانی وی نیز درمان شود، از این رو آنکال بودن پزشک روانشناس ضروری است.

وی تصریح کرد: اگر در همان موقعی که این فرد به بیمارستان مراجعه کرده از نظر روانشناسی نیز ویزیت شده و علت‌یابی شود، تاثیرپذیری اقدامات بیشتر خواهد بود و اگر بخواهیم کار را به بعد واگذار کنیم دیگر اثری نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه براساس آمارهای موجود بیشترین وسیله دسترسی برای انجام خودکشی استفاده از سموم کشاورزی است، تصریح کرد: وظیفه جهاد کشاورزی است تا نسبت به رقیق‌سازی سموم و نیز بکارگیری مواد تهوع‌آور در سموم کشاورزی اقدام کند تا فرد استفاده کننده از سموم برای خودکشی، در این اقدام موفق نشود.

وی تصریح کرد: هر چقدر میزان سموم غلیظ باشد تاثیرگذاری آن بیشتر است. هم‌اکنون در برنامه کشوری از سوی وزارت بهداشت برای رقیق‌سازی و تهوع‌آور بودن سموم دستورالعمل‌هایی صادر شده است.

حاجبی در ادامه با اشاره به آمار خودکشی در شهرستان ساوه نیز گفت: با بازدید میدانی که از شهرستان انجام شد یکی از روستاهای بخش مرکزی ساوه، بیشترین آمار خودکشی شهرستان را به خود اختصاص داده است که با توجه به جمعیت آن، نامتعارف و نگران‌کننده است.

وی تصریح کرد: بالا بودن آمار خودکشی در این روستا نشان از آن دارد که مداخلات میدانی به خوبی در آن انجام نشده است.

وی افزود: براساس بررسی های صورت گرفته در این روستا مردم آن از رفاه نسبی خوبی برخوردار هستند، اما از آنجا که موضوع خشونت در این روستا جدی است بیشترین آمار خودکشی شهرستان در این روستاست.

حاجبی ناسازگاری خانوادگی، اعتیاد و خشونت و نیز سطح تحصیلات پائین مردم این روستا را دلیلی برای انجام خودکشی ساکنین آن دانست.

به گزارش ایسنا؛ رئیس دانشکده علوم پزشکی ساوه نیز گفت: در سال گذشته از مجموع 9 اقدام به خودکشی در این شهرستان دو مورد آن موجب فوت شده است.

جلیل کوهپایه‌زاده افزود: در سال جاری نیز از بین 8 اقدام صورت گرفته سه مورد منجر به فوت شده است که آمار خوبی نیست.

وی با اشاره به شناسایی نقاط آسیب‌پذیر در این شهرستان که بیشترین آمار خودکشی را به خود اختصاص داده است، گفت: برگزاری دوره‌های مهارت فرزندپروری و مهارت‌های زندگی و نیز کارگاه‌های آموزشی در این نقاط در حال انجام است.

کوهپایه‌زاده با بیان اینکه وزارت بهداشت تنها 30 درصد عامل اجرایی حوزه سلامت است، افزود: 70 درصد مابقی به مشارکت جمعی بر می‌گردد.

در این جلسه مسئولان شهرستان، روانشناسان و کارشناسان دانشکده علوم پزشکی ساوه به بیان نقطه نظرات خود پرداختند و در پایان مصوب شد یک تیم حرفه‌ای در قالب پروژه پیشگیری از خودکشی تشکیل شده و در نقاطی که بیشترین آمار را به خود اختصاص داده‌اند، فعالیت کند.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group