شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

یک صادرکننده محصولات کشاورزی در ساوه گفت: بسیاری از باغداران ساوجی به دلیل عدم برخورداری از برند ارگانیک، انار تولیدی خود را که دارای ویژگی‌های محصول ارگانیک است به یک سوم قیمت انار ارگانیک صادر می‌کنند.

محمد سرمدی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی تولید محصول ارگانیک را ضروری دانست و گفت: تعداد محدودی از باغداران تأییدیه باغ ارگانیک را آنهم از کشورهای اروپایی گرفته و براین اساس محصول با برند ارگانیک را با قیمت های مناسب صادر می کنند اما، بقیه محصولات صادراتی که اتفاقا انار 250 گرم به بالا را شامل می‌شود تنها به دلیل نداشتن تأییدیه ارگانیک با یک سوم قیمت محصول ارگانیک صادر می‌شوند .

 

وی که مدیریت یک سردخانه محصولات کشاورزی را نیز  برعهده دارد با اشاره به وجود 200 تن انار ارگانیک در سردخانه، افزود: فقط مالکان باغ‌های بزرگ به خاطر هزینه بالای اخذ برند ارگانیک از شرکت‌های اروپایی، توانایی عرضه محصولات با تاییدیه ارگانیک را دارا هستند. رفع این مشکل نیاز به یک سیستم جامع دارد که باغ‌های کوچک نیز بتوانند با طی یک روند مشخص و تحت نظارت ویژه، نسبت به رعایت الزامات تولید محصولات ارگانیک اقدام کرده و مجوز ارگانیک بگیرند؛ چراکه کشورهای اروپایی مشتری خوبی برای انار یا در کل محصولات کشاورزی ارگانیک هستند.

 

وی در ادامه گفت: رقبای ما وقتی اقدام به صادرات می‌کنند حمایت می‌شوند و مشکلی در صادرات، گرفتن تسهیلات و مجوز ندارند و این خود عامل بازدارنده جهت سرمایه‌گذاری و ادامه فعالیت در این حوزه برای کسانی است که نمی‌توانند این امتیاز را برای محصول خود کسب کنند.

 

وی با بیان اینکه از دیگر مشکلات ما نبود اقلام مورد نیاز بسته‌بندی از قبیل کارتن و سبد با کیفیت جهانی است، افزود: افزایش میزان صادرات انار نیازمند برنامه‌ریزی مسئولین است.

 

وی بیان کرد: برای اینکه باغدار و کشاورز بتواند حداقل 70 درصد محصول خود را صادر کند نیاز به حمایت و راهنمایی کارشناس دارد تا محصولات یکدست و با کیفیت را بصورت هدفمند تولید کند .

 

وی با اشاره به اینکه سبک باغداری ما سنتی است گفت: برداشت و نحوه فروش ما نیز به سبک سنتی است گفت: در حالی که اگر محصول لوکس با شیوه های مدرن و در حجم زیاد و بهره‌وری بالا تولید شود به طوری که در دسترس همه قرار بگیرد قیمت‌ها نیز رقابتی می‌شود و همه از یک بازار خوب بهره‌مند می‌شوند.

 

مدیر سردخانه نارگل ساوه گفت: این سردخانه در سال 1369 در زمینی به مساحت پنج هزار متر مربع با کاربری انبار هزار تنی انار در جاده نورعلی بیگ ساوه آغاز بکار کرد و در سال 85 با اجرای طرح توسعه، ظرفیت آن به دو هزار تن افزایش یافت و پس از ثبت توسط سازمان صنعت و معدن و تجارت، مجوز سورتینگ و بسته‌بندی را از جهاد کشاورزی گرفت.

 

وی تصریح کرد: محصولات این سردخانه که عمده آن انار است به صورت مستقیم و بدون واسطه از کشاورزان خریداری و به کشورهای حوزه خلیج فارس، ایالات متحده عربی، کویت، عمان، عربستان، کره و ژاپن و همچنین کشورهای اروپایی آلمان، انگلیس، روسیه، اوکراین و اتریش صادر می‌شود.

 

مدیرعامل این واحد صادرکننده گفت: عمده محصول صادراتی ما انار است ولی میوه‌های سردرختی هلو، شلیل، انگور، آلبالو، زردآلو، گوجه سبز و سیب نیز صادر می‌شود.

 

وی افزود: میزان صادرات این سردخانه بر اساس برنامه‌ریزی امسال هزار تن انار و 300 تن سایر محصولات باغی است و 50 نفر بصورت مستقیم از زمان رسیدن میوه تا انتهای برداشت و بسته‌بندی در این واحد مشغول به کار هستند.

 

سرمدی برنامه‌های آینده را افتتاح سردخانه با پنج هزار مترمربع مساحت و ظرفیت 10 هزار تن در ابتدای جاده سلفچگان عنوان کرد که در مرحله اخذ مجوزهای لازم است .

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group