مدیر امور منابع آب ساوه گفت: سالانه به صورت متوسط 70 ميليون متر مکعب آب از منابع زيرزميني این شهرستان اضافه برداشت ميشود.
نقي بهجت در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، با اشاره به شرایط جغرافیایی ساوه اظهار کرد: ساوه به دلیل قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمه خشک، با متوسط سالانه این میزان برداشت اضافه از منابع زیرزمینی مواجه است.
وی افزود: برداشتهاي بيرويه سبب خشک شدن و کاهش سطح منابع آب سفرههاي زيرزميني و سبب فرونشست زمين ميشود که خود پديده خطرناکي است و در برخي مناطق ساوه ديده شده است.
بهجت با بیان اینکه وضع آب در ساوه بحراني است افزود: مردم و مسئولان بايد جديتر به مسئله آب و مصرف بهينه آن توجه داشته باشند، زيرا کمتوجهي به اين موضوع در آينده مشکلات بسياري را به وجود ميآورد.
به گفتهی وی مصرف بیش از حد در بخشهای مختلف، کاهش نزولات جوی و بهرهبرداری بیرویه از سفرههای آب زیرزمینی از عوامل اصلی بروز این بحران است.
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به پديده فرونشست نيم متري زمین در دو روستاي ساوه گفت: پديده نشست زمين به دليل برداشت بيرويه آب در دو روستاي انجيلاوند و سينک اين شهرستان به ميزان نيم متر مشهود است.
وی بیان کرد: پديده فرو نشست زمين در شهرها خطر ترک خوردن و حتي فرو ريختن همه سازهها و ساختمانها در محدوده نشست زمين را به وجود میآورد.
بهجت با بيان اينکه 95 درصد آب بهرهبرداري شده از منابع آبهاي زير زميني، براي کشاورزي و باغداري مصرف ميشود، اظهار کرد: با توجه به ميزان مصرف بالاي آب در اين بخش، بهينهسازي مصرف ميتواند نقش مؤثري در حفظ منابع آب داشته باشد.